Twee instanties een output

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Kumkwat Trender

Kumkwat Trender

05/03/2009 20:48:00
Quote Anchor link
Hoi iedereen,

Ik heb een vage error waarbij ik geen oplossingen ervoor kan bedenken. Ik zal meteen naar mijn script code gaan.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
class klas {
var
$putter = 0;
    function
put() {
        $this->putter = 1;
    }

    function
get() {
        return $this->putter;
    }
}

$func1 = new klas;
$func2 = new klas;
$func1->put();
echo $func2->get();
?>


De werkelijke probleem lijkt er ook eigenlijk erop.
Maar zoals je dat voorbeeld ziet en kun je realiseren dat je 0 als output krijgt.
dit komt doordat ik eigenlijk twee instanties aan maak van de class Klas
Bij de eerste set ik 't naar TRUE en bij de tweede is't nogsteeds FALSE.

Is er misschien een oplossing ervoor om mijn twee instanties te behouden en als het ware werkend krijgen. Oftewel TRUE als uitkomst krijgen

Gr. Peter
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Kumkwat Trender
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 03:40:06
 
Onbekend Onbekend

Onbekend Onbekend

05/03/2009 22:03:00
Quote Anchor link
Geen instantie aanmaken en klas::put() gebruiken?
 
Kumkwat Trender

Kumkwat Trender

05/03/2009 22:28:00
Quote Anchor link
Tommy schreef op 05.03.2009 22:03:
Geen instantie aanmaken en klas::put() gebruiken?


Dan maak je toch ook een nieuwe instantie als het ware toch?
 
TJVB tvb

TJVB tvb

05/03/2009 22:38:00
Quote Anchor link
Dan gaat het erom wat je bedoeling is. (En ik hoop dat je php5 draait ondanks dat je php4 class opbouw gebruikt)
Je kunt met een statische variabele werken, maar ook het singleton pattern aanhouden. Tevens het Registry pattern kan interessant zijn.
Maar zoals gezegd, dat ligt aan je doel.
 
Kumkwat Trender

Kumkwat Trender

05/03/2009 22:45:00
Quote Anchor link
Hmm klinkt interesant dat singleton pattern. (ik draai php 5, maar zou het fijn vinden om deze probleem bij php 4 en 5 te kunnen oplossen).
Kun je misschien een voorbeeld script geven die refaleert op mijn script?
Ik heb wel een paar dingen gevonden maar niet dat ik 1,2,3 kan gebruiken (ik ben trouwens effe de handleiding van dit aan het doorlezen).

Edit:
Wat mijn doel is en waar het verkeerd gaat.
Ik ben bezig om een klein cms bestandje in elkaar te zetten.
Nu heb je een index, een template en een forum bestand.

In de index kun je template oproepen. Als ik stel een template heb die werkend is, wil ik natuurlijk weten in mijn forum bestand of er een template geinstalleerd is of niet.
En dat is eigenlijk het hele probleem.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Kumkwat Trender
 
TJVB tvb

TJVB tvb

05/03/2009 23:03:00
Quote Anchor link
php5 voorbeeld: http://nl.wikipedia.org/wiki/Singleton_(informatica)#PHP_5
In php4 kan dit niet echt (tenminste niet gegarandeerd) aangezien je geen public/protected/private hebt.

Maar bij de dingen die jij noemt gaat mijn voorkeur uit naar het Registry pattern. Dit kun je enigszins vergelijken met een global array, het is dan vaak wat duidelijker waar je er wat in stopt.

edit: hij vind de url niet heel fijn
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door TJVB tvb
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.