Twig master template (MVC)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Wouter Van Marrum

Wouter Van Marrum

16/11/2013 22:40:03
Quote Anchor link
Hallo iedereen,

Laatst heb ik een topic geplaatst hoe ik Twig template engine in mijn MVC kan gebruiken.
Dit is me inmiddels gelukt met een voorbeeld voor tinymvc.

Nu wil ik natuurlijk een voorbeeld template maken voor mijn MVC,
Maar nu weet ik niet zeker hoe ik dit precies aan ga pakken.
De reden waarom is omdat ik in mijn oude mvc elke keer een render functie aan moest roepen om bepaalde views te zien.
Nu heb ik wel iets gelezen van een extend functie bij twig maar kom er niet precies uit hoe die werkt.

M.V.G,
Wouter.
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 17:06:02
 
Wouter J

Wouter J

16/11/2013 23:54:10
Quote Anchor link
Nogmaals, wat begrijp je er niet van? En heb je de officiële twig docs al gelezen? Ze lijken me vrij duidelijk.
 
Wouter Van Marrum

Wouter Van Marrum

17/11/2013 00:04:38
Quote Anchor link
Ja ik ben ze nu nog aan het lezen maar voor mij is het alsnog beetje abrakadarba.
Ik snap dat ik een base template kan maken, en dat ik die via een child template aanroep ( als het goed is, ga dit nog uitproberen )

Maar zoals ik al zei,
Met me oude MVC moest ik meerdere malen mijn render functie aanroepen :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
$this->view->render('template','header');
$this->view->render('template','content');

Ook was mijn render functie al voorzien van een template engine ( deze was niet veilig genoeg naar mijn mening )

Maar met Twig roep ik nu maar ik keer een loadTemplate functie op, en daarna een display(render?) functie op.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
// Load the template
$tpl = $this->view->loadTemplate('test.twig');
// Render the template and output it, with specified values.
$tpl->display(array('title' => 'Home'));


Nu is dit een simpel voorbeeld natuurlijk, maar als ik nou mijn navigatie menu, content blokken en sidebar area's wil gebruiken dan weet ik niet wat het handigste is.
Om ze te includen of weer de loadTemplate functie te gebruiken.

Ik hoop dat mijn vraag zo duidelijk is.
 
Wouter Van Marrum

Wouter Van Marrum

18/11/2013 17:09:25
Quote Anchor link
* bump *
 
NOLot -

NOLot -

18/11/2013 18:10:04
Quote Anchor link
Waarom volg je niet gewoon de docs?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$loader
= new Twig_Loader_Filesystem('/path/to/templates');
$twig = new Twig_Environment($loader);

echo $twig->render('index.html', array('name' => 'Fabien'));?>


En om ze te includen kun je

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
{{ include('sidebar.html') }}

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
{{ include('menu.html') }}


Echt vrijwel alles is in de documentatie te vinden. Van de loadTemplate en display methode heb ik nog nooit gehoord om eerlijk te zijn
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.