Twitter jQuery functie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Niels Born

Niels Born

15/03/2011 18:57:54
Quote Anchor link
Hoi,

Ik kom niet uit de volgende functie. De functie laad de twitterberichten. Nu wil ik de lengte van het bericht verkorten maar dat lukt me niet. Heeft iemand een remedie?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<script type="text/javascript">
function showTweets(elem, username, number)
    {
        var html = '<ul>';

    var tweetFeed = 'http://twitter.com/status/user_timeline/' + username + '.json?count=' + number + '&callback=?'
        $.getJSON(tweetFeed, function(d)
        {
            $.each(d, function(i,item)
            {
                html+='<li>'+item.text+'</li>';
            })
            html+="</ul>";

            elem.children().fadeOut('fast',function() {
                elem.append(html);
            })
        })
    }
        $(function() {
            $('#error').remove();
            $('#preload').show();
            showTweets($('#tweets'), 'funagidjs', 2)
        });
</script>
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 17:48:07
 
Kumkwat Trender

Kumkwat Trender

15/03/2011 19:19:19
Quote Anchor link
substr
 
Niels Born

Niels Born

15/03/2011 19:21:01
Quote Anchor link
Yes, zover was ik maar ik krijg het niet voor elkaar. Ik ben namelijk niet zo'n kei in jQuery. Zou je misschien een voorbeeldje kunnen geven?
 
Maarten PHP

Maarten PHP

15/03/2011 19:32:14
Quote Anchor link
substr is geen jquery het is gewoon standaard Jquery
 

15/03/2011 19:47:18
Quote Anchor link
PHPer PHPer op 15/03/2011 19:32:14:
substr is geen jquery het is gewoon standaard Jquery


Lees jij wel wat je schrijft?
Dit is echt een suffe opmerking.
 
Niels Born

Niels Born

15/03/2011 20:00:57
Quote Anchor link
Juist.. hier schiet ik niet zoveel mee op..
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

15/03/2011 20:03:50
 
Niels Born

Niels Born

15/03/2011 20:09:21
Quote Anchor link
Mensen, ik stel hier een vraag omdat ik er niet uit kom. Dat betekend dus dat ik al van alles heb geprobeerd en dat bleek niet te werken. Ik neem aan dat dit forum bedoelt is om elkaar te helpen en niet om zoektermen met elkaar uit te wisselen.

Zou iemand mij misschien kunnen helpen met een code voorbeeldje? Het volgende heb ik geprobeerd maar dat werkt niet:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
function showTweets(elem, username, number)
    {
        var html = '<ul>';

    var tweetFeed = 'http://twitter.com/status/user_timeline/' + username + '.json?count=' + number + '&callback=?'
        $.getJSON(tweetFeed, function(d)
        {
            $.each(d, function(i,item)
            {
                if(item.length > 10) {
                    item.substr(0,10)+"...";
                }
                html+='<li>'+item.text+'</li>';
            })
            html+="</ul>";

            elem.children().fadeOut('fast',function() {
                elem.append(html);
            })
        })
    }
        $(function() {
            $('#error').remove();
            $('#preload').show();
            showTweets($('#tweets'), 'funagidjs', 2)
        });
</script>
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

15/03/2011 20:18:02
Quote Anchor link
wat werkt er nu niet dan?
 
Niels Born

Niels Born

15/03/2011 20:29:15
Quote Anchor link
Hij kort hem niet in. Resultaat op http://funagi.com/
 
Arjan -

Arjan -

15/03/2011 20:34:55
Quote Anchor link
Je gebruikt een substr op de variabele item. Terwijl je daarna de waarde item.text gebruikt om de tekst te tonen.

Dan raad ik je aan om de substr toe te passen op item.text en niet op item (ik weet namelijk niet zo wat de precieze waarde is van item dus dit is een gokje).

Dus zoiets:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
$.each(d, function(i,item)
            {
                if(item.text.length > 10) {
                    item.text = item.text.substr(0,10)+"...";
                }
                html+='<li>'+item.text+'</li>';
            })
Gewijzigd op 15/03/2011 20:39:28 door Arjan -
 

15/03/2011 20:35:38
Quote Anchor link
item.substr return't de ingekorte string. Hij vervangt dus niks. Dat moet je zelf doen.
 
Niels Born

Niels Born

15/03/2011 21:30:29
Quote Anchor link
Yes, ik heb het opgelost. Heb hieronder de oplossing waarin ik een limit in de functie heb verwerkt. Works like a charm.

Dank jullie wel!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<script type="text/javascript">
function showTweets(elem, username, number, limit)
    {
        var html = '<ul>';

    var tweetFeed = 'http://twitter.com/status/user_timeline/' + username + '.json?count=' + number + '&callback=?'
        $.getJSON(tweetFeed, function(d)
        {
            $.each(d, function(i,item)
            {
                if(item.text.length > limit) {
                    item.text = item.text.substr(0,limit)+"...";
                }
                html+='<li>'+item.text+'</li>';
            })
            html+="</ul>";

            elem.children().fadeOut('fast',function() {
                elem.append(html);
            })
        })
    }
        $(function() {
            $('#error').remove();
            $('#preload').show();
            showTweets($('#tweets'), 'funagidjs', 2, 15)
        });
</script>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.