txt als database, meerdere instanties mogelijk?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Als medior Java developer aan de slag in de farmac

Vacature Omschrijving Wil jij aan de slag als medior Java ontwikkelaar in een uitermate dynamische branche? Dan is deze partij in Oosterhout zeker interessant. Zij ontwikkelen en beheren zorgsystemen voor huisartsen, huisartsenposten, openbare en ziekenhuisapotheken, medische specialisten en geïntegreerde eerstelijns zorgorganisaties. Hierbij is samenwerken hun grote kracht bij het ontwikkelen van IT-oplossingen. Met innovatieve ontwikkelingen dragen zij bij aan kwalitatief hoogwaardige, betaalbare, doelmatige en toegankelijke zorg. Betere, efficiëntere en goedkopere zorg is waar zij aan willen meehelpen. Slimme IT-oplossingen zijn onmisbaar geworden om de zorg betaalbaar te houden in deze tijd van afname van de beroepsbevolking en tegelijkertijd de toename

Bekijk vacature »

Als PHP programmeur werken aan IT oplossingen voor

Vacature Omschrijving Deze fraaie partij ondersteunt bedrijven bij hun technische vraagstukken door middel van software, trainingen, de inzet van specialisten en state of the art apparatuur. Hun missie is: “Het leveren van technische producten, diensten en systemen die van meerwaarde zijn voor de opdrachtgevers.” Zij beantwoorden dan ook de meest uiteenlopende technische vraagstukken, waarbij zij zich richten op vijf marktsegmenten: Bovengrondse Infrastructuur, Ondergrondse Infrastructuur, Bouw & Installatietechniek, Geo & Data en Industrie & Energie. Als technisch specialist ontwerpen zij niet alleen producten en oplossingen voor deze marktsegmenten, maar nemen zij ook het beheer en onderhoud op zich. Deze groeiende partij

Bekijk vacature »

Als junior front-end developer jezelf ontwikkelen

Vacature Omschrijving Als groeiend Nederlands softwarebedrijf is deze partij uit Zaandam een vooraanstaand gevestigd leverancier van technisch hoogstaande weboplossingen. Zij ondersteunen organisaties in diverse branches bij het ontwikkelen, optimaliseren en automatiseren van bijvoorbeeld een community, webwinkel of offertesysteem. Van oudsher gespecialiseerd in de ontwikkeling van efficiencyverhogende backoffice-systemen en complexe API-architecturen in .NET, inmiddels geruime tijd verrijkt met state-of-the-art webdesign en vooruitstrevend front-end developement. Dat deze club op de goede weg is, blijkt wel uit hun klanten: denk aan New York Pizza, Ford en D-Reizen. Om aan de top te blijven zijn zij continu bezig met het optimaliseren van bestaande en

Bekijk vacature »

Als front-end developer werken aan e-commerce plat

Vacature Omschrijving Voor een van de grootste industriële dienstverleners ter wereld kun jij binnenkort aan de slag als front-end developer. Deze toonaangevende partij levert een hoogwaardig en breed assortiment aan technische componenten met hieraan gekoppeld een sterk ontwikkelde technische en logistieke dienstverlening. Denk hierbij aan: aandrijftechniek, afdichtingtechniek, rubbertechniek, stromingstechniek, industriële kunststoffen, gereedschap en onderhoudsproducten. Hun klanten zijn actief in uiteenlopende industriële sectoren, zoals de chemie en petrochemie, farmaceutische industrie, metaalindustrie en voedingsindustrie. Zij zijn wereldwijd actief en draaien zo’n twee miljard euro omzet per jaar. Zij bestaan dan ook uit 60 bedrijven met meer dan 350 vestigingen, ongeveer 7500 werknemers

Bekijk vacature »

Ruben D

Ruben D

31/08/2012 16:35:43
Quote Anchor link
Als ik een txt bestand zou gebruiken als simpele database is het dan mogelijk om een php pagina in het bestand te laten schrijven? terwijl een andere het ook open heeft staan om iets te schrijven?

Of is het gelijk windows en als het bestand in gebruik is kan niemand anders iets opslaan?
 
PHP hulp

PHP hulp

25/08/2019 17:02:47
 
Kris Peeters

Kris Peeters

31/08/2012 16:43:57
Quote Anchor link
Ruben D op 31/08/2012 16:35:43:
... terwijl een andere het ook open heeft staan ...


Hoe bedoel je?

We spreken over een .txt bestand dat op de server staat. Bedoel je dat die andere persoon op die server is ingelogd en het bestand met kladblok (of iets anders) open heeft staan?
Gewijzigd op 31/08/2012 16:47:48 door Kris Peeters
 
Ruben D

Ruben D

31/08/2012 16:46:11
Quote Anchor link
min of meer, zeg dat er 100 man op exact hetzelfde moment gegevens post naar het tekst bestand, gaat dat tegelijk?
 
Kris Peeters

Kris Peeters

31/08/2012 16:48:01
Quote Anchor link
Want anders... Een verzoek naar de server gebeurt heel snel. Voor zover ik weet zou het niet moeten voorkomen dat het ene verzoek halverwege is, en daardoor een volgende verzoek verhindert (in dit geval om een file te lezen en aanpassen).

Weet iemand meer?
 
Ruben D

Ruben D

31/08/2012 16:49:38
Quote Anchor link
Ik weet dat het snel gaat ja, weet zelfs niet hoe dat bij een mysql db zit. vroeg het mij af of ze elkaar zouden hinderen.
 
John Berg

John Berg

31/08/2012 16:50:39
Quote Anchor link
Als je met meerderen in een bestand wilt schrijven moet je voordat je gaat schrijven het bestand locken.

De lock functie zorgt er dan voor dat iedereen aan de beurt komt.

Zie http://php.net/manual/en/function.flock.php

n.b. bij een MySQL doe je dat ook, alleen daar merk je het niet.
Gewijzigd op 31/08/2012 16:51:29 door John Berg
 
Ruben D

Ruben D

31/08/2012 16:53:35
Quote Anchor link
Automatisch?, of moet je zelf een loop maken als het niet lukt opnieuw proberen.
 
John Berg

John Berg

31/08/2012 16:58:28
Quote Anchor link
Ruben D op 31/08/2012 16:53:35:
Automatisch?, of moet je zelf een loop maken als het niet lukt opnieuw proberen.


Als je een flock geeft kom je in een wachtrij te staan. Zodra je aan beurt bent kun je jouw ding met de file doen.

Moet je te lang wachen, dan breekt de lock af en krijg je een foutmelding.

Het is dus van belang om als je aan de beurt bent, jouw ding zo snel mogelijk te doen, en dan het spul weer vrij te geven.
 
Eddy E

Eddy E

31/08/2012 17:05:35
Quote Anchor link
Kortom: ga SQL gebruiken!
En flock() is inderdaad hetgeen je nodig hebt.
Met fopen() en fclose() kan je dan nog wel het een en ander doen.


Een tekst-database heb ik ook even mee gewerkt (omdat er nog geen SQL-was), maar ben heel blij dat die uiteindelijk wel gekomen is.
 
Ruben D

Ruben D

31/08/2012 17:11:01
Quote Anchor link
Vond mysql beetje overbodig tot nu, maar hoe gebeurt dit daar dan? zelfde systeem?
 
John Berg

John Berg

31/08/2012 17:13:14
Quote Anchor link
Ruben D op 31/08/2012 17:11:01:
Vond mysql beetje overbodig tot nu, maar hoe gebeurt dit daar dan? zelfde systeem?


In beginsel wel. Afhankelijk van wat er moet gebeuren kan er op
database, tabel, block of record level gelockt worden.

Gaat helemaal vanzelf, evenals het oplossen van eventuele conflicten.
 
Ruben D

Ruben D

31/08/2012 17:14:26
Quote Anchor link
nice, bedankt allemaal
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.