txt bestand omzetten naar array in php

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Sem E

Sem E

10/12/2012 10:04:20
Quote Anchor link
hallo,

Ik heb een vraagje, is het mogenlijk om de waardes uit een txt bestandje te krijgen en die waardes in een array te zetten in php.

ik moet dit doen omdat ik de php pagina moet uitvoeren als de persoon die waardes in zijn database wilt hebben.

Ik kan het ook handmatig doen, maar ik ben dan zeker 2-4 uur bezig.
En dat x12 omdat ik 12 verschillende bestanden moet hebben.

Dit is zonde van mijn tijd, en als ik later een nieuwe wil toevoegen, is het handig als het allemaal "automatisch" kan.

Dit staat er in mijn txt bestand:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Wegens omstandigheden, code verwijderd.


en ik wil graag dit in mijn php file hebben.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Wegens omstandigheden, code verwijderd.


is dit mogenlijk?

Bedankt,
Sem
Gewijzigd op 10/12/2012 11:01:12 door Sem E
 
PHP hulp

PHP hulp

03/05/2024 03:54:37
 
Kris Peeters

Kris Peeters

10/12/2012 10:16:37
Quote Anchor link
Dit is een SQL export.
De bedoeling van deze .txt file is om te copy/paste'n in phpMyadmin.
Dan wordt een database-tabel gevuld met data.

Is het jouw bedoeling om een database te gebruiken, of denk je echt de data te lezen uit deze .txt ?
 
Sem E

Sem E

10/12/2012 10:19:46
Quote Anchor link
Dit is inderdaad een SQL export bestand. Ik maak zelf via ons CMS systeem een website aan. Deze gegevens van de website worden opgeslagen in de DB. Nu ben ik bezig met het maken van templates, dus ik moet de waardes opslaan zodat andere gebruikers kunnen kiezen welke template ze willen gebruiken. Ik doe het dus nu eerst zelf maken en dan de waardes uit de DB exporteren en die waardes in een php file zetten.

Als ze nu kiezen voor een template krijgen ze de DB waardes uit de php file van de bepaalde template.

dus dan worden ze huidige waardes in de DB van de klant overgeschreven met de waardes van de template.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

10/12/2012 10:31:23
Quote Anchor link
Ik denk dat dit doet wat je vraagt

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
$file
= 'data.txt';  // zelf aanpassen
$data = file_get_contents($file);
$lines = explode(PHP_EOL, $data);
$start = strlen('INSERT INTO `css_data` (`id`,`id_package`,`object`,`data`) VALUES (');
$stop = strlen(');');
$result = array();
foreach ($lines as $key=>$line) {
  if (!trim($line)) {
    break;
  }

  $row = substr($line, $start, - $stop);
  $fields = explode(',', $row);
  $record = array(
    'id' => $fields[0],
    'id_package' => $fields[1],
    'object' => substr($fields[2],1,-1),
    'data' => substr($fields[3],1,-1),
  );

  $result[] = $record;
}

  echo '<pre>' . print_r($result, true) . '</pre>';
?>
Gewijzigd op 10/12/2012 10:31:45 door Kris Peeters
 
Sem E

Sem E

10/12/2012 10:32:13
Quote Anchor link
Ik zal het even testen, resultaat krijg je straks te horen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.