ubb class code invoegen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Robin Albers

Robin Albers

01/10/2006 15:20:00
Quote Anchor link
ik heb een vraag je hoe kan ik deze code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
<?
//
// websmile AT home DOT nl
// websmile ubb class
// laatste update: 31-12-03
//

 
class bb {

    var
$site = "http://www.site.nl";

    // smilies code
    var $smilies = array(":D",":)",":(",":|",";)");
    
    // smilies images
    var $images = array("lachen.gif","glimlach.gif","verdrietig.gif","verbaasd.gif","knipoog.gif");

    //scheldwoorden
    var $scheld = array("droplul","snotaap","nietechtscheldwoorden, maar ja","je kunt niet alles gratis krijgen he");

    function
htmluit($tekst)
    {

        // html wordt uitgeschakeld zodat de layout niet verneukt wordt.        
        $tekst = stripslashes($tekst);
        $tekst = htmlspecialchars($tekst);    
        $tekst = nl2br($tekst);
                
        return $tekst;
    }


    function
smilies($tekst)
    {

        //smilie codes vervangen door plaatjes

        $aantal = count($this->smilies)-1;
        for ($i=0;$i<=$aantal;$i++)
        {

             $tekst = str_replace($this->smilies[$i],"<img src=\"".$site."images/smilies/".$this->images[$i]."\"WIDTH=\"15\" HEIGHT=\"15\">", $tekst);  
        }


        return $tekst;
    }

    function
scheldwoorden($tekst)
    {

        $aantal = count($this->scheld)-1;    
        for ($i=0;$i<=$aantal;$i++)
        {

            $tekst = str_replace($this->scheld[$i],"(censuur)", $tekst);  
        }

        return $tekst;
    }


    function
parse($tekst)  
    {

        // de uiteindelijke code
        $tekst = $this->htmluit($tekst);
        $tekst = $this->smilies($tekst);

        $tekst = preg_replace("/\[b\](.+?)\[\/b\]/is",'<b>\1</b>', $tekst);
        $tekst = preg_replace("/\[i\](.+?)\[\/i\]/is",'<i>\1</i>', $tekst);    
        $tekst = preg_replace("/\[u\](.+?)\[\/u\]/is",'<u>\1</u>', $tekst);    
        $tekst = preg_replace("/\[s\](.+?)\[\/s\]/is",'<s>\1</s>', $tekst);
        $tekst = preg_replace("/\[adres\](.+?)\[\/adres\]/is",'<address>\1</address>', $tekst);
        $tekst = eregi_replace("\\[markeer=([^\\[]*)\\]([^\\[]*)\\[/markeer\\]","<font style=\"background-color:\\1 \">\\2</font>",$tekst);  
        $tekst = preg_replace("/\[beweeg\](.+?)\[\/beweeg\]/is",'<marquee>\1</marquee>', $tekst);
        $tekst = eregi_replace("\\[img]([^\\[]*)\\[/img\\]","<img src=\"\\1\">",$tekst);  
        $tekst = eregi_replace("\\[groote=([^\\[]*)\\]([^\\[]*)\\[/groote\\]","<font size=\"\\1px\">\\2</font>",$tekst);
        $tekst = eregi_replace("\\[color=([^\\[]*)\\]([^\\[]*)\\[/color\\]","<font color=\"\\1\">\\2</font>",$tekst);    
        $tekst = eregi_replace("\\[email=([^\\[]*)\\]([^\\[]*)\\[/email\\]", "<a href=\"mailto:\\1\">\\2</a>",$tekst);  
        $tekst = eregi_replace("\\[url=([^\\[]*)\\]([^\\[]*)\\[/url\\]","<a href=\"\\1\" target=_blank>\\2</a>",$tekst);

        return $tekst;
    }
}

?>


toeveoegen aan dit formulier:
<table border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" class="main_item">
<tr>
<td class="index_links_boven"> </td>
<td class="index_midden_boven">Plaats een Reactie</td>
<td class="index_rechts_boven"> </td>
</tr>
<tr>
<td class="index_links_midden" height="14"> </td>
<td class="index_midden_midden" height="14">
<table border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" width="100%" id="table2">
<tr>
<td>Naam:</td>
<td><input type="text" name="name"></td>
</tr>
<tr>
<td>Email:</td>
<td><input type="text" name="mail"> (optional)</td>
</tr>
<tr>
<td>Afbeelding:</td>
<td>{smilies}</td>
</tr>
<tr>
<td valign="top">Bericht:</td>
<td>
<textarea cols="40" rows="6" id=commentsbox name="comments"></textarea></td>
</tr>
</table>
<center>
<input type="submit" name="submit" value="Reageer">
<td class="index_rechts_midden" height="14"> </td>
</tr>
<tr>
<td class="index_links_onder" height="33"> </td>
<td class="index_midden_onder" height="33">
</td>
<td class="index_rechts_onder" height="33"> </td>
</tr>
</table>
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 10:15:58
 
K i p

K i p

01/10/2006 15:31:00
Quote Anchor link
$bb = newObject('bb');
$text = $bb->parse($_POST['text']);

zoiets?
 
Jelmer -

Jelmer -

01/10/2006 15:36:00
Quote Anchor link
In dat geval wordt het
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?
$bb
= new bb;
$text = $bb->parse($_POST['text']);
?>
 
Robin Albers

Robin Albers

01/10/2006 15:48:00
Quote Anchor link
ik snap het even niet kunnen jullie deze voor mij er in zetten? bij voorbaad dank.

Ik ben nog newbie op dit gebied srry
 
Jelmer -

Jelmer -

01/10/2006 15:54:00
Quote Anchor link
Euhm, je voegt de ubb-code pas in na het versturen van het formulier maar voor je het in de database (of bestand voor mij part) zet.

In jouw geval zou het dus moeten in de pagina waar het action-attribuut van je form-element naar verwijst, daar waar je kijkt of er iets is opgestuurd en het gaat controleren om het vervolgens in de database te zetten. Dit wat hier staat is niets meer dan een formulier.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.