ubb on the fly

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Bram

Bram

30/09/2006 20:14:00
Quote Anchor link
Hallo

Is het mogenlijk om ubb code meteen terug te laten zien in je tekst vak als bold, italic, underline tekst i.p.v.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php [b]tekst[/b], [i]tekst[/i] of [u]tekst[/u] ?>
?

En zo ja weet iemand hoe je dit dan kan doen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Bram
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 07:09:31
 
CB2thephp

CB2thephp

30/09/2006 20:15:00
Quote Anchor link
Javascript is de enigste oplossing voor dit.

Hoe weet ik niet precies, maar het moet met javascript.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door CB2thephp
 
Wietse Sas

Wietse Sas

30/09/2006 20:16:00
Quote Anchor link
probeer eens met str_replace de [] te vervangen door <>
 
Simon Blok

Simon Blok

30/09/2006 20:19:00
Quote Anchor link
Dat zal niet gaan lukken. Alleen javascript is inderdaad de oplossing. Er zijn veel van dat soort editors te downloaden. Een voorbeeld: FCK-editor
 
PHP Newbie

PHP Newbie

30/09/2006 20:19:00
Quote Anchor link
Wietse, dat is de php mogelijkheid, en dus serverside, niet clientside, en dit zal dus ook niet direct gebeuren
 
Bram

Bram

30/09/2006 20:23:00
Quote Anchor link
ja fck editor heb ik ook al na gekeken en deze werkt wel zo als ik hem moet hebben.

maar om dat er in de ubb specefike toepassingen moeten komen die fck niet heeft zou ik moeten weten hoe je het zelf kunt maken.
 
CB2thephp

CB2thephp

30/09/2006 20:40:00
Quote Anchor link
Tja ik heb tinymce en andere bekeken en ga misschien bezig een eigen te maken.

Niet zeggen dat is gekken werk (is het eigenlijk wel). Het is gewoon een leuke uitdaging, alleen met school en alles kan het nog een tijd duren :D
 
Bram

Bram

30/09/2006 21:23:00
Quote Anchor link
Nou had ik wel al iets gemaakt wat werkt maar dan niet dat ik on the fly in de teksveld de ubb code terug krijg.

Ik zal is gaan kijken of ik er zelf uit ga komen met het scripten.

waar ga ik aan beginnen!!! :P
 
Ponzi

Ponzi

30/09/2006 22:14:00
Quote Anchor link
Zelf scripten is onbegonnen werk :) . Ik raad je ten zeerste aan eens een kijkje te nemen naar TinyMCE. Deze is handig, simpel en heeft een zeer goede documentatie. En hij zet overigens alles onmiddellijk om in xHTML ;) !
 
Legolas

Legolas

30/09/2006 22:22:00
Quote Anchor link
wat dacht je van een preview veld met ajax?
 
Ponzi

Ponzi

30/09/2006 22:25:00
Quote Anchor link
Ook een mooie Legolas ! Eventjes toevoegen aan mijn lijst met dingetjes die ik ooit nog eens kan maken :D !
 
- -

- -

30/09/2006 22:37:00
Quote Anchor link
ff de source van http://www.antrovista.com/prikbord/voegtoe.php bekijken, daar gebruiken ze een vet en een smyli js parser
 
Ponzi

Ponzi

30/09/2006 22:41:00
Quote Anchor link
Dankje Jonathan :) , altijd handig als 'naslagwerk' ! Klik... en Firefox heeft er weer een nieuwe bladwijzer bij...
 
Jelmer -

Jelmer -

30/09/2006 23:03:00
Quote Anchor link
Zoals je al in het voorbeeld van Jonathan zag is Ajax in dit geval niet nodig.

En de inhoud van zo'n tinymce-achtige textarea omzetten naar UBB is ook mogelijk, althans, was.

Een hele tijd geleden heb ik eens dit script gemaakt. Het werkte niet helemaal, maar het kon wel een textarea in een WYSIWYG-area veranderen en het eindresultaat omzetten naar UBB-code. Ik denk dat hij tegenwoordig niet meer werkt aangezien Firefox WYSIWYG alleen nog maar met span & CSS werkt, en in dat geval heb je niets aan deze reguliere expressies.

Misschien heb je er wat aan...
 
Lissy Pixel

Lissy Pixel

01/10/2006 08:48:00
Quote Anchor link
@ Jonathan : mooie site wanneer je wat verder kijkt :)
 
Jason de Ridder

Jason de Ridder

01/10/2006 14:16:00
Quote Anchor link
Je bedoelt zeker iets á la Hyves?
Dat moet niet te lastig zijn, gewoon een functie maken in javascript die dat doet en dan gewoon met onFocus op een textarea een div ernaast visible maken en op het moment van typen replacen, het is niet eens nodig om met AJAX te doen.
http://www.i2d.com.au/members/~benmann/javascriptreplace.html
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.