Uit De Database Halen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Yannick decock

yannick decock

16/06/2010 23:10:02
Quote Anchor link
ik heb tussen mijn tables een include gezet naar een andere map

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?

include("Menus/FoumMenu.php");

?>



dit is in mijn map Menus/FoumMenu.php


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?
$dbres
= mysql_query("SELECT * FROM `[forum_topics]`");
    while($info = mysql_fetch_object($dbres)){
    echo"<a href=\"forum.php?topic={$info->id}\" target=\"main\">{$info->title}</a><br>\n";
        }

?>


maar nu zegt hij dat er geen forums zijn kan iemand mij vertellen waarom niet en als ik naar de forum zelf ga staan er 30+ forums
 
PHP hulp

PHP hulp

14/05/2024 07:22:26
 

16/06/2010 23:14:07
Quote Anchor link
Geen tabellen gebruiken om je lay-out mee te maken.
Backtick (`) uit je queries halen.
Normale tabel-namen verzinnen als er problemen zijn.
Selecteren wat je wilt hebben.
Foutafhandeling toevoegen (zie bijvoorbeeld mysql_query).
Geen mysql_fetch_obeject gebruiken, heeft geen toegevoegde waarden. Gebruik liever mysql_fetch_assoc.
Variabelen buiten quotes is handiger.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

16/06/2010 23:14:53
Quote Anchor link
Begin met het correct opbouwen van je script. Dus:

- Backticks en blokhaken uit je query
- Degelijke foutafhandeling inbouwen (geef een foutmelding als de query mislukt)
- Variabelen buiten quotes

Er wordt een melding gegeven dat er geen forums zijn? Die melding moet ergens in je script staan, ga dus eens na aan welke voorwaarde voldaan wordt zodat die melding gegeven wordt. Dan weet je ook direct waar je probleem zit.
 
Yannick decock

yannick decock

16/06/2010 23:19:26
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
error_reporting(E_ALL);
$dbres = mysql_query("SELECT * FROM `[forum_topics]`") or die (mysql_error());
    while($info = mysql_fetch_object($dbres)){
    echo"<a href=\"forum.php?topic={$info->id}\" target=\"main\">{$info->title}</a><br>\n";
        }

?>



Access denied for user 'root'@'localhost' (using password: NO)


en ik zou het niet weten waarom hij dat zegt ik heb ook include gegevens
 

16/06/2010 23:21:12
Quote Anchor link
Yannick decock op 16/06/2010 23:19:26:
Access denied for user 'root'@'localhost' (using password: NO)


Dit gaat over je database verbinding.
Ik neem aan dat je Engels kan. Anders zou ik dat eerst leren.
 
Yannick decock

yannick decock

16/06/2010 23:21:35
Quote Anchor link
dit is het geen dat uit [forum_topics] komt

id subid datum datum1 title login text replys sticky slotje date date1 clan
 
Yannick decock

yannick decock

16/06/2010 23:22:45
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
$host
            =    "localhost";
$user            =    "root";
$pass            =    "My Pzss";
$tablename    =    "Game";

$sitelink      =     "http://localhost/Nieuwe%20map/Website";
$admin1        =     "";
$admin1        =     "";
$admin1        =     "";

?>


Graag niet bumpen; twee berichten van jezelf na elkaar binnen 24 uur plaatsen. Heb je een toevoeging aan je vorige bericht, gebruik dan het 'wijzigen' icoontje.[/modedit]
Gewijzigd op 16/06/2010 23:23:41 door Joren de Wit
 
Joren de Wit

Joren de Wit

16/06/2010 23:23:14
Quote Anchor link
Maak je überhaupt wel verbinding met je database?
 

16/06/2010 23:23:36
Quote Anchor link
Yannick decock op 16/06/2010 23:21:35:
dit is het geen dat uit [forum_topics] komt

id subid datum datum1 title login text replys sticky slotje date date1 clan


Leer Nederlands.
 
Yannick decock

yannick decock

16/06/2010 23:25:57
Quote Anchor link
Blanche PHP op 16/06/2010 23:23:14:
Maak je überhaupt wel verbinding met je database?


ik weet het echt niet ik heb al van alles geprobeerd maar ik krijg het niet in orde
 
Joren de Wit

Joren de Wit

16/06/2010 23:26:52
Quote Anchor link
SQL Beginnershandleiding

Begin daar eens mee ;-)
 
Bas IJzelendoorn

Bas IJzelendoorn

16/06/2010 23:27:11
Quote Anchor link
Tipje:

Zorg ervoor in je database dat je niet Nederlandse en Engelse namen hebt. Daarmee ga je in de war komen.

dus of:
- id,
- datum,
- titel

of:
- id
- date,
- title

anders dan is het ook niet raar dat je php script in de war gaat
 

16/06/2010 23:27:16
 
Joren de Wit

Joren de Wit

16/06/2010 23:30:44
Quote Anchor link
The Dutch Guy op 16/06/2010 23:27:11:
of:
- id
- date,
- title


En dan uiteraard niet 'date' als kolomnaam, dat is niet handig aangezien het ook een datatype en functie is :-)

Edit:
En we houden niet van backticks!
Gewijzigd op 16/06/2010 23:32:09 door Joren de Wit
 
Yannick decock

yannick decock

16/06/2010 23:32:25
Quote Anchor link
hahahahahaha lachen


Connected successfully Access denied for user 'root'@'localhost' (using password: NO)
 
Joren de Wit

Joren de Wit

16/06/2010 23:33:52
Quote Anchor link
En wanneer krijg je deze foutmelding? Hij is overigens erg duidelijk...

ps. Heb je de verschillende linkjes al gevolgd en de informatie daar gelezen? Dan zou je inmiddels moeten weten hoe je verbinding maakt met de database.
Gewijzigd op 16/06/2010 23:34:53 door Joren de Wit
 

16/06/2010 23:36:19
Quote Anchor link
Volgens mij moet jij gewoon eerst een boek Nederlands leren, dan een boek Engels, en dan pas aan php beginnen.
Snap je wel wat van php?
 
Yannick decock

yannick decock

16/06/2010 23:36:48
Quote Anchor link
User
1064: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ''[forum_topics]'' at line 1 Help!
Bugs!
Rulles!
 
Joren de Wit

Joren de Wit

16/06/2010 23:37:57
Quote Anchor link
Oke, en nu de eerste paar posts van dit topic lezen: geen blokhaken in je tabelnamen gebruiken. Dat gaat voor problemen zorgen, sterker nog: dat doet het nu al...
 
Yannick decock

yannick decock

16/06/2010 23:52:13
Quote Anchor link
het werkt nu maar
is er eventueel een ajax script dat ik in mijn include script kan zeten dat het alleen die table refresht?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

17/06/2010 08:47:15
Quote Anchor link
Voordat je aan AJAX kunt beginnen heb je toch echt een betere kennis van PHP nodig, daar zul je dus eerst aan moeten werken. Het lukt nu nog niet om je pagina op een correcte manier op te bouwen, dat is iets waar je bij het gebruik van AJAX (dus javascript) zeker wel voor moet zorgen.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.