Uitbreiding Query

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Boskoop dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten.Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met ICT en een WO diploma in de pocket? Dan ben je hier aan het juiste adres. Voor een opdrachtgever in Amsterdam zijn wij op zoek naar kandidaten die (enige) ervaring hebben met Java, Javascript, C of C++. Je zal door middel van trainingen worden opgeleid tot een volwaardige Software Developer. Er wordt tijdens de training natuurlijk veel aandacht besteedt aan de vaktechnische aspecten, maar er gaat ook veel aandacht uit naar jouw persoonlijke ontwikkeling. Bedrijfsprofiel Bij deze opdrachtgever in de omgeving van Amsterdam zoeken ze meerdere enthousiaste kandidaten die hun carrière willen starten met

Bekijk vacature »

Junior Software developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een compact team met drie ervaren .NET ontwikkelaars. Wij werken op projectbasis en begeleiden zelf het hele traject van A tot Z. Wij bieden jou dan ook een brede functie aan met veel technische uitdaging! Ons traject ziet er als volgt uit: 1) Wij analyseren de behoefte van onze klant 2) Wij werken de behoefte uit en vertalen dit naar technische werkzaamheden en maken een uren/kosten schatting; 3) Wij gaan aan de slag met het ontwikkelen van het product met directe feedback van de klant, zodat datgene gerealiseerd wordt, wat gewenst is;

Bekijk vacature »

C# .NET Backend Developer HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever is een professionele speler op gebied van IT en E-Commerce. Wil jij werken voor een e-commerce platform? Heb je ervaring met C#, Javascript en Scrum? Vaste baan: C# .NET Developer Backend E-Commerce 3.400 - 4.500 Backend Developer Wij ontwikkelen software voor E-Commerce toepassingen. Ons eigen Content Management systeem biedt een integrale oplossing met diverse ERP software. Onze systemen zijn vaak complex en omvangrijk en draaien bij grote organisaties. Maar ook kleine ondernemingen hebben steeds vaker behoefte aan een vlekkeloos werkende E-Commerce oplossing. Zij bieden een uitdagende werkomgeving met gezellige collega's. Je krijgt veel vrijheid en er is

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

You'll build modern applications for Coolblue's back office. We have a lot of friends, and they crave well-structured data and user-friendly, task-focused applications. How do I become a Medior C# Developer at Coolblue? You regularly participate in brainstorm sessions about user experience, data, and task flow with the UX Designer, Product Owner, and Data Scientists in your team. Besides that you will create disconnected, highly congruent, and testable code that can easily be maintained and is future-proof. Want to become C# Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Working with various types of

Bekijk vacature »

Als Lead PHP developer bijdragen aan het onderwijs

Functie Als Lead PHP developer zet je samen met het team en de andere lead developers de technische lijnen uit als het gaat om het ontwikkelen van de applicaties en bepaal je samen met de PO waar elke sprint aan gewerkt zal worden. Je kunt op basis van een user story een goede aanpak formuleren en een planning opstellen, en andere hierin meenemen. Wanneer je team code schrijft verwacht je degelijke oplossingen, bij voorkeur gebruik makend van Domain Driven Design. Je ziet toegevoegde waarde in het beoordelen van het werk van collega’s om zo samen te streven naar hoge kwaliteit

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een development team met één Senior .NET developer en één junior .NET developer. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor het schrijven van software voor onze toonaangevende Automatiseringssystemen. Jij gaat aan de slag met de onderhoud van de kernsoftware, ondersteund de software van derden door het gebruik van onze webservices en als team zijn jullie verantwoordelijk voor het ontwikkelen van onze backend oplossingen. Wij maken op dit moment veel gebruik van .NET met ASP.NET. Komend kwartaal gaan wij wel gedeeltelijk overstappen naar .NET Core. Verder werken wij ook met SOAP, REST, JSON, HTML5, CSS3

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Als front-end developer kom je te werken in een team van 30 gedetacheerde, en het team is momenteel flink aan het groeien. Je hebt ervaring met het bouwen van complexe bedrijfsapplicaties waar je gebruik maakt van de nieuwste technologieën waarmee jij elke klant omver blaast. Het gaat om uitdagende projecten met een gemiddelde doorlooptijd van 2 jaar. Hierdoor heb jij echt de volledige focus op een project en kun je flinke impact maken. Het team zit boordevol met ervaren developers die samen dezelfde ambitie delen. Aan de hand van opleidingen en trainingen kun je certificaten halen in jouw expertise

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe software; Het ombouwen van de bestaande software; Zowel back- als front-end software ontwikkelen; Het testen; Het implementeren van de volledig geteste software; Het verzorgen van nazorg en het oplossen van bugs; Het opstellen en bijhouden van procesdocumentatie; Je draagt bij aan het agile/scrum processen van het team. Hier ga je werken Ongetwijfeld heb je een of meerdere producten van deze organisatie in huis. Het proces erachter, daar ben je ongetwijfeld minder bekend mee. Deze opdracht geeft je de kans meer over dit proces te weten te komen en een mooie bijdrage te

Bekijk vacature »

Web Application Developer

Dit ga je doen Samen met het team werk je aan de visualisatie functionaliteiten en hoe dit gebruikt kan worden in een operationele setting; Het ontwerpen, ontwikkelen, onderhouden en leveren van support betreft het Warehouse Management Systeem en de bijbehorende web visualisaties; Je gebruikt hierbijde tools WebGL en ASP.net; Het meewerken in implementatieprojecten; Het leveren van Go-Live Support; Sparren met jouw Amerikaanse collega's. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Web Application Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

Backend developer

Functie omschrijving Ben jij graag bezig met de back-end van applicaties? Zou je dit graag willen doen voor een kleine werkgever waar ook tijd is voor een drankje op zijn tijd? Je taken hierbij zullen bestaan uit: Gebruik maken van de volgende technieken: .NET (core), C#, SQL, XML, MVC, JSON, REST & SOAP API. Gebruik maken van de volgende tools: Visual Studio, GIT, Jira, Jenkins. Bovengenoemde technieken en tools ga je gebruiken om: Nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren. Verzorgen van koppelingen tussen data. Bedrijfsprofiel Jouw nieuwe werkgever bevindt zich in regio Raamdonksveer en bieden oplossingen op gebied

Bekijk vacature »

Senior front end developer Digital Agency Amsterda

Functie Wij werken in multidisciplinaire teams aan verschillende projecten, echter blijf je niet gebonden aan 1 team. Dit houdt in dat wij verschillende specialisten in dienst hebben en deze door middel van een roulatiesysteem in multidisciplinaire teams laten werken. Het team bestaat vaak uit Frontend developer(s), Backend Developer(s), Designer(s), Tester(s) en Mobile Developer(s). Deze teams worden afgewisseld waardoor jij de mogelijkheid krijgt om met iedereen een keer samen te werken. Als Frontend Developer ben jij ónze Specialist op dit gebied. Jij werkt mee aan verschillende projecten voor verschillende klanten. Denk bijvoorbeeld aan klanten, zoals’; BAM, IDFA en Ultimaker. Hierbij zorg

Bekijk vacature »

Senior Javascript developer

Functie Het platform is gebouwd in een moderne JavaScript stack, die gebruikt maakt van:  React.js  Redux  TypeScript  Node.js  Google Cloud functions (node.js)  Semantic UI Alle code wordt getest en beoordeeld door collega developers. De continuous integration pipeline maakt het mogelijk om elke dag waarde te leveren aan hun klanten. Het ontwikkelproces is pragmatisch en gebaseerd op Scrum. Wat je zult doen: Ten eerste kun je nadrukkelijk jouw eigen stempel drukken op de technologie, het product en de cultuur van het bedrijf. Je bent bezig met het uitwerken van de architectuur van nieuwe functionaliteiten op

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »
D B

D B

10/10/2014 10:13:33
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb een query opgebouwd, maar kom er niet helemaal uit.
Ik denk dat ik een subquery moet gebruiken, of misschien dat het met 2x JOIN met 2 verschillende ON statetements ook kan??

Dit is wat ik heb:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
SELECT
                w.id,
                datum,
                tijd AS tijdvan,
                ADDTIME(tijd,'02:00:00') AS tijdtot,
                CONCAT(team_1, ' - ',team_2, ' ',
                CASE uitslag_t1
                WHEN '' THEN CONCAT('(', l.voornaam_persoon1, ' ', l.achternaam_persoon1, ' - ', l.voornaam_persoon2, ' ', l.achternaam_persoon2, ')')
                WHEN 'A' THEN '(Afgelast)'
                WHEN 'U' THEN '(Uitgesteld)'
                ELSE CONCAT('(', l.voornaam_persoon1, l.achternaam_persoon1, ' - ', l.voornaam_persoon1, l.achternaam_persoon2, ')')
                END) AS omschrijving,
                CONCAT(team_1, ' - ',team_2, ' ',
                CASE uitslag_t1
                WHEN '' THEN ''
                WHEN 'A' THEN '(Afgelast)'
                WHEN 'U' THEN '(Uitgesteld)'
                ELSE CONCAT('(Uitslag: ', uitslag_t1, ' - ', uitslag_t2, ')')
                END) AS beschrijving
            FROM
                Wedstrijden AS w
            LEFT JOIN
                Bestuursaanwezigheid AS b
            ON
                w.id = b.wedstrijd_id
            LEFT JOIN
                Leden AS l
                    ON
                b.persoon1_id = l.id //hier heb ik nu een ON met persoon1
            WHERE
                competitie = ' hier_staat_een_team '


In mijn tabel Bestuursaanwezigheid staat een wedstrijd_id en 2 personen: persoon1_id en persoon2_id, de voornamen/achternamen komen uit tabel Leden.
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 12:50:25
 
Willem vp

Willem vp

10/10/2014 15:34:14
Quote Anchor link
Het is wellicht handig als je ook nog even zegt wat de query zou moeten doen. ;-)
 
D B

D B

10/10/2014 16:36:32
Quote Anchor link
Uhm.... misschien wel makkelijk ja :)

De query haalt dus alle wedstrijden op van 1 bepaalde competitie. Hier wil ik mijn kolom bestuursaanwezigheid aan koppelen. In deze kolom staat het wedstrijd id en 2 persoon_id's.
Als ik dit volgens bovenstaande query aan elkaar koppel krijg ik, of 2 regels terug (omdat ik dan met left join elk persoon_id koppel), of 1 maar dan heb ik dus niet beide personen.

Ik wil dus eigenlijk dat bij l.voornaam_persoon1 de voornaam van persoon 1 komt en bij l.voornaam_persoon2 de voornaam van persoon_2. Nu denk ik dat ik eerst de persoon_id's uit bestuursaanwezigheid moet koppelen aan namen (in een subquery?) en deze dan kan gebruiken in de bovenstaande query (concat).

Hopelijk is het een beetje duidelijk :)
 
Willem vp

Willem vp

11/10/2014 11:05:12
Quote Anchor link
Je zat dicht tegen de oplossing aan (alhoewel ik wat aannames heb moeten maken over je tabeldefinities):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
SELECT
                w.id,
                datum,
                tijd AS tijdvan,
                ADDTIME(tijd,'02:00:00') AS tijdtot,
                CONCAT(team_1, ' - ',team_2, ' ',
                CASE uitslag_t1
                WHEN '' THEN CONCAT('(', l1.voornaam, ' ', l1.achternaam, ' - ', l2.voornaam, ' ', l2.achternaam, ')')
                WHEN 'A' THEN '(Afgelast)'
                WHEN 'U' THEN '(Uitgesteld)'
                ELSE CONCAT('(', l1.voornaam, l1.achternaam, ' - ', l2.voornaam, l2.achternaam, ')')
                END) AS omschrijving,
                CONCAT(team_1, ' - ',team_2, ' ',
                CASE uitslag_t1
                WHEN '' THEN ''
                WHEN 'A' THEN '(Afgelast)'
                WHEN 'U' THEN '(Uitgesteld)'
                ELSE CONCAT('(Uitslag: ', uitslag_t1, ' - ', uitslag_t2, ')')
                END) AS beschrijving
            FROM        Wedstrijden AS w
            LEFT JOIN   Bestuursaanwezigheid AS b      ON    w.id = b.wedstrijd_id
            LEFT JOIN   Leden AS l1   ON    b.persoon1_id = l1.id
            LEFT JOIN   Leden AS l2   ON    b.persoon2_id = l2.id

Verder lijkt het me handiger (i.v.m. sorteren enzo) om de velden datum en tijd in 1 datetime-veld te stoppen en daar in je query dan alleen het datum- of tijddeel uit te halen.
Gewijzigd op 11/10/2014 11:09:29 door Willem vp
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.