Uitgebreid zoeken binnen straal van woonplaats

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Stephan Hendrikx

Stephan Hendrikx

07/07/2010 08:28:53
Quote Anchor link
Beste programmeur,

ik ben bezig een veilingsite op te zetten a la Ebay. Maar in mijn script ontbreekt nog de mogelijkheid om bij het uitgebreid zoeken, een straal op te geven in km van je woonplaats, om daarbinnen alle relevante veilingen te vinden.

Wie kan me hier mee helpen? De database met woonplaatsen en coordinaten heb ik reeds, het gaat mij meer om het script in PHP.
Gewijzigd op 07/07/2010 08:30:15 door Stephan Hendrikx
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 00:05:06
 
Sebastiaan Blaas

Sebastiaan Blaas

02/08/2010 14:56:56
Quote Anchor link
Dit kan met een rijksdriekhoek meting.

De afstand tussen de 2 locaties in meters wordt berekend volgens Pythagoras:
? ( (? X-coördinaten)2 + (? Y-coördinaten)2 )
 
Johan Dam

Johan Dam

02/08/2010 15:19:40
Quote Anchor link
Probeer dit eens, vraag het me niet uit te leggen maar als je een beetje kennis van mysql hebt moet dit wel nuttig zijn.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
SELECT
plaatsnaam,
latitude,
longitude,
(((acos(sin((52.6833*pi()/180)) * sin((latitude*pi()/180))+cos((52.6833*pi()/180)) * cos((latitude*pi()/180)) * cos(((5.0222- longitude)*pi()/180))))*180/pi())*60*1.1515*1.609344) AS distance
FROM geo_info
WHERE latitude >= ".$latitdue."
AND longitude <= ".$longitude."
HAVING distance < ".$distance ."
ORDER BY distance";
 
Pim -

Pim -

02/08/2010 17:32:52
Quote Anchor link
Dat is wel een heel intensieve berekening...
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

02/08/2010 17:45:20
Quote Anchor link
Dat soort query's gewoon even uitvoeren in phpMyAdmin en kijken hoeveel tijd het kost.
 
Michael -

Michael -

02/08/2010 17:55:29
Quote Anchor link
De database heb je al, maar hou je deze ook bij met nieuwe postcodes?
Misschien is dit ook wel een idee voor je.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.