Uitleg gevraagd over contactformulier

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Guido  -

Guido -

17/03/2013 14:52:01
Quote Anchor link
Hallo,

Ik maak gebruik van code vh onderstaande contactformulier.

Kan iemand me uitleggen wat het deel vanaf regel 98-110 precies doet?

En regel 105-107 gaat over onderwerp, kan ik dat deel verwijderen als ik een vast hardcoded onderwerp gebruik?

http://www.phphulp.nl/php/script/data-verwerking/contact-formulier/12/contactformulierphp/1419/
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 23:29:53
 
- SanThe -

- SanThe -

17/03/2013 15:09:50
Quote Anchor link
Dat script is 12 jaar oud.
De mailheaders zijn niet correct.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

17/03/2013 15:16:03
Quote Anchor link
Ik adviseer om het mail gedeelte er uit te slopen en dan gebruik te maken van phpMailer of swiftMail.
 
Guido  -

Guido -

17/03/2013 16:07:19
Quote Anchor link
@SanThe: mailheader zijn niet correct?
Ik heb dit niet voor niets in forum 'Beginnen met PHP' geplaatst, dus graag iets meer uitleg.

@Frank: ik gebruik niet dat hele script maar slecht delen ervan, zoals dus het deel waar mijn vraag over gaat, de veld-validatie en het deel wat bericht verstuurd. Ben eerlijk gezegt al blij dat het prima werkt ;-).
 
- SanThe -

- SanThe -

17/03/2013 16:12:40
 
Michael R

Michael R

17/03/2013 16:19:22
Quote Anchor link
Maak gebruik van mijn formulier :)

Toevoeging op 17/03/2013 16:21:07:

http://www.phphulp.nl/php/script/php-algemeen/php-email-formulier/1974/mailphp/1843/

En de headers bij dit script zijn niet nodig want hij werkt :)
 
Bo Ter Ham

Bo Ter Ham

17/03/2013 16:36:47
Quote Anchor link
@Michael waarschijnlijk zal jouw script de email wel versturen, maar hoe groot is de kans dat de mail ook daadwerkelijk aankomt?
Veel mailservers zullen de mail zonder headers aanzien voor spam en laten hem niet door...
 
Michael R

Michael R

17/03/2013 16:40:10
Quote Anchor link
Bij mij komt hij altijd aan
 
Guido  -

Guido -

17/03/2013 16:50:20
Quote Anchor link
@SanThe:
Jouw headers gebruikt en heb vraagje daarover, zie:

// De naam van de verzender
$naam_verzender = 'Afzender';
// Het geldige emailadres van de afzender
$email_verzender = 'emailadres_van_verzender@zijn_domein.nl';

Wat moet ik in plaats van 'Afzender' en 'emailadres_van_verzender@zijn_domein.nl' plaatsen?

Ik gebruik dit voor opstellen van het mailbericht:

$inhoud_mail .= "Naam: " . $_POST['name'] . "\n";
$inhoud_mail .= "Woonplaats: " . $_POST['woonplaats'] . "\n";
$inhoud_mail .= "E-mailadres: " . $_POST['email'] . "\n";
$inhoud_mail .= "Bericht: \n";
$inhoud_mail .= $_POST['message'] . "\n\n";


Nog iets, hoe voeg ik een vast onderwerp toe aan deze headers (zoals Bericht via website)?


Guido
Gewijzigd op 17/03/2013 16:53:50 door Guido -
 
- SanThe -

- SanThe -

17/03/2013 17:08:53
Quote Anchor link
Deze gegevens zijn van de bezoeker, dus kunnen uit het formulier komen.
// De naam van de verzender
$naam_verzender = 'Afzender';
// Het geldige emailadres van de afzender
$email_verzender = 'emailadres_van_verzender@zijn_domein.nl';

Het onderwerp is de tweede parameter van mail().
 
Guido  -

Guido -

17/03/2013 17:21:08
Quote Anchor link
Hoe haal ik die gegevens uit het formulier dan?

Zoals je in mijn code ziet:
Afzender = 'name'
E-mail afzender = 'email'

En wat bedoel je met 2e parameter? Nu stuurt hij bericht zonder onderwerp namelijk. Moet ik extra header toevoegen? Of valt onderwerp niet onder de headers?
 
- SanThe -

- SanThe -

17/03/2013 17:29:28
Quote Anchor link
$naam_verzender = $_POST['...bezoekersnaam...'];
$email_verzender = $_POST['...bezoekers-email...'];

Zie eens op php.net => mail().
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

17/03/2013 18:16:42
Quote Anchor link
Michael vd R op 17/03/2013 16:19:22:
Maak gebruik van mijn formulier :)

En de headers bij dit script zijn niet nodig want hij werkt :)

Maak daar aub geen gebruik van. Dat script is niet goed.

@Michael: er is al meerdere keren uitgelegd dat je, wil je op een goede manier gebruik maken van de mailfunctie van php, je headers moet gebruiken. Dat de mail bij jou wel aankomt, ondanks dat het script aan alle kanten rammelt, is meer geluk dan wijsheid.

Heb er nog een keer naar gekeken. Zag dat het formulier met een tabel is opgemaakt. Tabellen zijn daar niet voor bedoeld. Zag daarnaast inline opmaak. Daar is css voor bedacht.
 
Guido  -

Guido -

17/03/2013 18:21:32
Quote Anchor link
Ben er uit gekomen met de code van onderstaande pagina.

Bij 'afzender' in mijn mailbox staat nu niet langer 'Mijn Site' + mijn eigen e-mailadres:
$headers = 'From: ' . $_POST['name'] . ' <' . $_POST['email'] . '>' . PHP_EOL;


Heb tevens dit toegvoegd om mijn bericht wél een onderwerp te geven:
$subject = 'Bericht via website';

http://phpwiki.santhe.nl/index.php?title=De_juiste_mailheaders
Gewijzigd op 17/03/2013 18:25:10 door Guido -
 
- SanThe -

- SanThe -

17/03/2013 18:42:25
Quote Anchor link
Guido vd L op 17/03/2013 18:21:32:
$headers = 'From: ' . $_POST['name'] . ' <' . $_POST['email'] . '>' . PHP_EOL;


Als deze gegevens van een bezoeker zijn dan zijn de headers niet correct.
 
Guido  -

Guido -

17/03/2013 19:06:12
Quote Anchor link
Waarom niet correct?
In mijn mailbox krijg ik nu een bericht met naam en e-mailadres van afzender > lijkt mij goed toch?

Guido
 
- SanThe -

- SanThe -

17/03/2013 19:20:15
Quote Anchor link
De From is de daadwerkelijke verzender en dat is dus de (web)server. Als de mail aankomt wil dat nog niet zeggen dat alles goed is. Kijk ook een naar dit: http://nl.wikipedia.org/wiki/Sender_Policy_Framework
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.