uitleg over: notice - variabele bestaat niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Kris Peeters

Kris Peeters

10/08/2013 00:01:36
Quote Anchor link
Zeg, ik bedacht net een analogie om uitleg te geven over de notice die je krijgt wanneer een variabele niet bestaat.

Misschien kan het mensen aan inspiratien helpen.

Het is vrij flauw; maar dat benadrukt waar het om gaat: denk even na!!!

Stel, iemand vraagt: is de kerstman groter dan 5?
in code
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if ($kerstman > 5){
  // ...
}
?>


Een normale mens zal niet reageren door ja of nee te zegeen; ze zeggen : "zeg, merk op dat de kerstman niet bestaat. hoe onzinnig is het om dan te vragen of hij groter dan 5 is?"

Php geeft deze geleikaardige melding:
Notice: Undefined variable: kerstman in C:\xampp\htdocs\ftp\phphulp\notice\index.php on line 2

---
Een tweede ding: de Undefined index

Volledig analoog.

Stel, iemand vraagt: is de paashaas bruin?

in code
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if ($_POST['paashaas'] == 'bruin'){
// ...
}
?>


Een normale mens zal niet reageren door ja of nee te zeggen; ze zeggen : "Merk op ... De paashaas bestaat niet. Hoe onzinnig is het om naar zijn eigenschappen te vragen?"

in php
Notice: Undefined index: paashaas in C:\xampp\htdocs\ftp\phphulp\notice\index.php on line 8

't is maar een ideetje
wat denken jullie?
Gewijzigd op 10/08/2013 00:12:06 door Kris Peeters
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 01:43:02
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

10/08/2013 03:55:45
Quote Anchor link
Hmmm, niet helemaal... Het geval wil dat je namelijk de Kerstman wel kunt laten bestaan in PHP...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if ($age < 7) {
  $kerstman = true;
}

?>

Volgens mij is het voldoende om te zeggen dat als je een variabele wilt controleren, je eerst er zeker van moet zijn dat die variabele bestaat. Lijkt me duidelijk genoeg. Als iets niet bestaat, kun je het ook niet controleren.
 
- SanThe -

- SanThe -

10/08/2013 04:21:08
Quote Anchor link
Wat een geleuter.
Hopelijk is dit niet serieus bedoeld.
Dit hoort thuis in het LOL topic of op zijn minst in de koffiehoek.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.