Uitlezen $_POST in javascript

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

A R

A R

23/05/2013 11:29:29
Quote Anchor link
Ik heb de volgende uitdaging: Ik wil een XML die ik via een $_POST binnenkrijg gebruiken in javascript. Ik dacht daarvoor de functie ParseFromString te gebruiken. In de onderstaande source staat ter test een variabele txt (met daarin XML code) die zonder problemen uitgelezen kan worden. Nu wil ik in deze txt variabele de inhoud van de variabele $xml gebruiken of rechtstreeks de $_POST["xml"] gebruiken. Wie-o-wie kan mij helpen?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
<!DOCTYPE html>
<html>
<?php
// Invoer uit formulier halen en opslaan in variabelen
$xmltxt     = $_POST["xml"];
?>

<body>
<h1>Weergeven inhoud XML</h1>
<div>
<b>To:</b> <span id="to"></span><br>
<b>From:</b> <span id="from"></span><br>
<b>Message:</b> <span id="message"></span>
</div>

<script>

txt="<to>Tove</to>";
txt="<note>";
txt=txt+"<to>Tove</to>";
txt=txt+"<from>Jani</from>";
txt=txt+"<heading>Reminder</heading>";
txt=txt+"<body>Don't forget me this weekend!</body>";
txt=txt+"</note>";

if (window.DOMParser)
  {
  parser=new DOMParser();
  xmlDoc=parser.parseFromString(txt,"text/xml");
  }
//else // Internet Explorer
 // {
 // xmlDoc=new ActiveXObject("Microsoft.XMLDOM");
 // xmlDoc.async=false;
 // xmlDoc.loadXML(txt);
 // }

document.getElementById("to").innerHTML=xmlDoc.getElementsByTagName("to")[0].childNodes[0].nodeValue;
document.getElementById("from").innerHTML=xmlDoc.getElementsByTagName("from")[0].childNodes[0].nodeValue;
document.getElementById("message").innerHTML=xmlDoc.getElementsByTagName("body")[0].childNodes[0].nodeValue;
</script>
</body>
</html>

Aangepast:
Code tussen code-tags geplaatst. Gelieve dit in het vervolg zelf te doen.
Gewijzigd op 23/05/2013 23:24:44 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 13:12:16
 
Daniel Vos

Daniel Vos

23/05/2013 22:50:49
Quote Anchor link
ik snap niet precies wat je bedoelt volgens mij maar als je gewoon het php variable wil omzetten naar een javascript variable om hem daar na verder te kunnen gebruiken in javascript kun je misschien gewoon dit doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<script>
var xmltxt = "<?= $xmltxt ?>";
</script>

maar let dan wel op dat je dit pas doet nadat php het variable $xmltxt heeft benoemt

want anders zou je dit moeten doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<script>
var xmltxt = "<?= $_POST['xml'] ?>";
</script>
Gewijzigd op 23/05/2013 23:25:20 door - Ariën -
 
A R

A R

24/05/2013 16:51:23
Quote Anchor link
Bedankt voor de reactie Daniel. Het was uiteindelijk mijn bedoeling om de inhoud behorend bij een tag verder te gebruiken. Uiteindelijk heb ik het via een simplexml_load_string in PHP opgelost.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.