Uitlezen van index_emails.php

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pepijn van gastel

pepijn van gastel

28/10/2006 22:33:00
Quote Anchor link
Ik zou grag willen dat php de index_emails.php uitleest. deze staat in de map: /data/users. Ik dacht dat het op de volgende manier moest maar dit werkt niet. Waat iemand wat er fout is?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
$emails_idx = new Index;
$emails_idx->open ( '/data/users/index_emails.php' );
$userid = $emails_idx->search ( strtolower ( $_POST['email'] ) );
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 09:27:35
 
K i p

K i p

28/10/2006 22:40:00
Quote Anchor link
Wat bedoel je met uitlezen?

bedoel je niet gewooninclude();?
 
Pepijn van gastel

pepijn van gastel

28/10/2006 22:44:00
Quote Anchor link
Nee ik bedoel niet include. Er staat namelijk een email en een nummer in index_emails.php en dat nummer wil ik uitlezen als het ingevulde email adres gelijk is aan het email adres wat daar staat.
 
PHP Newbie

PHP Newbie

28/10/2006 22:48:00
Quote Anchor link
geef is even een voorbeeldje van de inhoud van index_mails.php

en wat je dan in je script wilt krijgen.
 
K i p

K i p

28/10/2006 22:48:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
include("pagina.php");
if ($_POST['email'] == $emailadres)
{

    $nummer = $nummer___op___ge_include_de___pagina;
}

?>


En hoe staat dat emailadres en dat nummer in dat bestand?
 
Pepijn van gastel

pepijn van gastel

28/10/2006 22:51:00
Quote Anchor link
index_email.php ziet er zo uit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$this
->_d=array (
  'email' => 4,
  'andere email' => 1,

);

?>
 
PHP Newbie

PHP Newbie

28/10/2006 22:53:00
Quote Anchor link
Sorry, zal wel aan mij liggen, maar ik snap niet wat de bedoeling is.
 
K i p

K i p

28/10/2006 23:00:00
Quote Anchor link
Ligt dan ook aan mij...

Maar wat is het globale/totale/ofzoë nut van je script?
 
Pepijn van gastel

pepijn van gastel

28/10/2006 23:06:00
Quote Anchor link
Ik heb het script niet zelf gescheven maar het is een uploader. Alleen zit er ergens een fout in het script als je je pasword wil op vragen. En volgens mij ligt het aan het bovengenoemde stukje code. Dus ik hoopte eigenlijk dat iemand mij kon vertellen wat en of daat een fout in zit.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

29/10/2006 00:28:00
Quote Anchor link
Ja in bovenstaande code zit zeker een fout. Je gebruikt $this buiten een object context (klasse) en dat is niet mogelijk. $this wordt gebruikt om naar variabelen binnen een klasse te verwijzen, maar heeft hier dus geen functie.

Ik zie ook niet in wat je met dat script wilt bereiken? Wat is het totale plaatje waarin die index_email.php geinclude wordt?
 
Pepijn van gastel

pepijn van gastel

29/10/2006 08:56:00
Quote Anchor link
Dit is het hele stukje waar het inzit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
    case 'password':
    {
        $tpl_pass = new Template ( TPL_DIR . 'tpl_password.php' );

        if ( $task == 'password' )
        {
            if ( $demo ) exit ( 'Demo only!' );
            // Get user info
            $email = trim ( gpc ( 'email', 'P' ) );
            $err = 'none';

            if ( $email == '' )
            {
                $err = $lang_account['pass_no_email'];
            }
            else
            {
                // search for user from the emails index
                $emails_idx = new Index;
                $emails_idx->open ( EMAILS_INDEX );
                $userid = $emails_idx->search ( strtolower ( $email ) );

                if ( $userid === false )
                {
                    $err = $lang_account['pass_email_not_found'];
                }
                else
                {
                    $user = new User;
                    if ( $user->open ( $userid ) )
                    {
                        // generate random password code and send it to the user to make sure that the user did indeed request for password reset
                        $pw_code = get_rand ( 50 );
                        $user->set ( 'xtr_password_code', md5 ( $pw_code ) );
                        $email_templates = new DB;
                        if ( !$email_templates->open ( EMAIL_TEMPLATES ) ) { exit ( 'Unable to open email templates' ); }
                        $message = parse ( $email_templates->get ( 'email_header' ), '{username}', $user->get ( 'name' ) );
                        $message .= parse ( $email_templates->get ( 'password_request' ), array ( '{ip}' => $_SERVER['REMOTE_ADDR'], '{reset_url}' => $UPL['SETTINGS']['uploader_url'] . 'account.php?action=resetpassword&userid=' . $userid . '&code=' . $pw_code ) );
                        $message .= $email_templates->get ( 'email_footer' );
                        send_email ( $user->get ( 'email' ), $lang_account['pass_email_sub2'], $message, 'From: Uploader Admin <' . $UPL['SETTINGS']['email'] . '>' );
                                                // save it!
                        $user->save ( );
                    }
                    else
                    {
                        exit ( 'Unable to load user data for userid ' . $userid );
                    }
                }
            }

            // errors?
            if ( $err == 'none' )
            {
                $tpl_message->set ( 'message', parse ( $lang_account['pass_sent'], '{username}', $user->get ( 'name' ) ) );
                $tpl_message->set ( 'back_url', 'account.php?action=login' );
                $tpl_uploader->setr ( 'content', $tpl_message );
                $tpl_uploader->display ( );
            }
            else
            {
                // display form again with error messages
                $tpl_error->set ( 'error', $err );
                $tpl_pass->setr( 'error', $tpl_error );
                $tpl_uploader->set ( array ( 'page_title' => $lang_misc['error'], 'content' => &$tpl_pass ) );
                $tpl_uploader->display ( );
            }
        }
        else
        {
            // show form for user to enter email address
            $tpl_uploader->setr ( 'content', $tpl_pass );
            $tpl_uploader->display ( );
        }
    }
    break;
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.