Uitlezen van .ini files

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

DaeDaluz

DaeDaluz

24/02/2005 08:38:00
Quote Anchor link
Ik vroeg me af of er in php al een bestaande functie is om .ini files uit te lezen want met google vind ik alleen dingen over php.ini en dat wil ik niet.

als zo'n functie niet bestaat heeft er dan iemand een idee hoe ik het zou moeten aanpakken (het maken van zo'n functie)?
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 23:36:59
 
Mitch X

Mitch X

24/02/2005 10:55:00
Quote Anchor link
Gewo0n fread?
 
Arend a

Arend a

24/02/2005 11:35:00
Quote Anchor link
http://pear.php.net/package/Config

Eerst pear evenc hecken..
 
Jorik

Jorik

24/02/2005 14:53:00
Quote Anchor link
functie maken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?
function functienaam($var1,$var2) {
 //functieactie
}
?>

zie ook php.net en dan function() :)..

fread enzo kun je denk ik wel ervoor gebruiken in je functie :)
Gewijzigd op 24/02/2005 14:54:00 door Jorik
 
DaeDaluz

DaeDaluz

24/02/2005 15:19:00
Quote Anchor link
Jorik ik weet wel hoe ik een functie moet maken ;)

maar een ini heeft het formaat van:

[sectie]
item=1
item2=3

en ik zoek een makkelijke functie of die maak ik zelf hoe je dan kan doen: readini(file,sectie,item)
dus:
readini(vb.ini,sectie,item2) geeft dan 3 terug :)

en pear, die moet je ws. zelf installen en ik zit bij een betaalde host dus daarom zoek ik een bestaande functie of tips om zelf zo'n functie te maken :)
 
Legolas

Legolas

24/02/2005 15:20:00
 
DaeDaluz

DaeDaluz

24/02/2005 15:26:00
Quote Anchor link
Dankje Legolas, zoiets zocht ik :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.