Uitloggen.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Lead Webdeveloper

Als Lead webdeveloper bij KUBUS ben je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de webapplicatie en services van BIMcollab. In je rol als lead developer zoek je als vanzelf op een creatieve manier naar het optimum tussen benodigde implementatie-tijd, de performance van de applicatie en een snelle go-to-market van features, aansluitend bij onze geautomatiseerde test- en release train. Hierbij bewaak je in samenwerking met de andere senior ontwikkelaars in je team de architectuur van de applicatie en adviseer je de product owner over noodzakelijke refactoring om de onderhoudbaarheid van het platform te verbeteren. Ons

Bekijk vacature »

Trainee pega developer

Wil jij een mooie stap maken in jouw carrière? Mooi! Bij De Mandemakers Groep haal je binnen 6 maanden je CSA- en CSSA-certificaten, waarna jij aan de slag kan als Pega-developer in ons IT-team. Achter de schermen zorg jij ervoor dat collega’s efficiënt werken en klanten iedere dag beter geholpen worden. Wil jij daaraan bijdragen? En jouw ICT-skills ontwikkelen? Lees dan snel verder en solliciteer vandaag nog als trainee Pega-developer. Wat ga je doen? Als trainee Pega developer leiden wij je op tot gecertificeerd software developer voor het low-code platform PegaSystems. In de training ben je verantwoordelijk voor een te

Bekijk vacature »

Infrastructure Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 12945 Introductie Our client is one of the most innovative companies within the Netherlands. Currently we are looking for an Infrastructure Platform Engineer. Within this role you will be developing the infrastructure. Functieomschrijving Within this role you are responsible in the development of our distributed data and compute platform infrastructure. You will design, develop and implement new features and fixes. Next to this you will integrate and configurate other packages that supports the development of tuning applications within the organisation. You will support customer sites remotely. Design and implement the

Bekijk vacature »

.NET Developer C# VB

Samengevat: Deze werkgever is actief in software voor het matchen van vraag en aanbod van gebruikte auto-onderdelen. Ben jij een .NET Developer? Heb je ervaring met het ontwikkelen (REST) en integreren van webservices? Vaste baan: C# .NET Developer C# VB HBO €2.600 - €6.200 Wij ontwikkelen software om vraag en aanbod van onderdelen van personenauto's bij elkaar te brengen. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. De branche van dit bedrijf is Automotive. Functie: Voor de vacature als .NET Developer Dordrecht HBO ga je

Bekijk vacature »

Full stack developer

Functie Binnen een ontzettend stimulerende werkomgeving kom jij te werken in een software team van 14 developers. Met ontzettend stimulerend bedoel ik een modern pand, wat voorzien is van alle nodige soft- en hardware, zodat jij jouw werk goed kan uitvoeren. Daarnaast zitten ze in een bos, waardoor je in een groene omgeving rustig kunt werken. Het team bestaat uit front end, back end en full stack developers. Jij krijgt dus de keuze hier waar jij jezelf het liefst op zou richten, maar de voorkeur gaat uit naar back end. Er wordt hier Scrum (agile) gewerkt in multidisciplinaire teams met

Bekijk vacature »

Technical Asset Specialist Substations

TenneT is growing fast to realize its strategic ambitions. We play a leading role in driving the energy transition. We are looking for a passionate Technical Asset Specialist for substations (onshore and offshore) at our location in Arnhem who will contribute to this and that might be you? Your contribution to TenneT We are searching for a motivated and engaged colleague as a technical asset specialist (onshore and offshore) for instrument transformers and surge arresters, with preferably a strong background in the area of insulation coordination. As a specialist for insulation coordination you are responsible for overarching topics regarding insultation

Bekijk vacature »

Senior Cobol Applicatieontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving In de applicatie ETM

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

Als Back-End Web Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als Back-End Web Developer bij Coolblue? Als Back-End Web Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Als backend developer weet je de weg in PHP, kan je in Typescript een microservice op zetten of ben je bereid om dit te leren. Ook Web Backend Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen PHP

Bekijk vacature »

Java Front-end Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten in Java met tools als Springboot, MS SQL Server (T-SQL) en JavaScript; Het onderhouden van de (web-)applicaties binnen een complexe omgeving; Werken aan de migratie van een monolithisch systeem naar een architectuur gebaseerd op Kubernetes; Code reviews met collega's en actieve kennisuitdelingsessies voeren; Het uitvoeren van unit- en systeemtests Experimenteren met nieuwe tools en technieken. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Hilversum! Voor een leuk bedrijf in de omgeving van Hilversum zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. Ben jij iemand die graag aan verschillende projecten werkt en het ook leuk vindt om bij klanten op bezoek te gaan? Dan ben jij de perfecte kandidaat! Deze functie is erg divers, je moet dus goed kunnen schakelen. Je komt te werken in een klein team van developers. Binnen het bedrijf hangt er een gemoedelijke informele

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

As a Senior PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible and you choach other colleagues on the hard and soft skills. How do I become a Senior PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale aspecten van Coolblue. Wat doe je als Junior PHP Developer bij Coolblue? Als Junior PHP Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen om te groeien als Junior Developer. Op dat moment komt je wil om steeds te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te kunnen maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan ook goed

Bekijk vacature »

NodeJS developer

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden, maar hiernaast doe je onderzoek naar de inzet van nieuwe technieken, tools of bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Qua technische kennis zoeken ze iemand die goed op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen, daar zij nu ontwikkelen op NodeJs back-end,

Bekijk vacature »
Robin van der Vliet

Robin van der Vliet

05/06/2010 11:08:02
Quote Anchor link
Waarom werkt dit script niet.
Het is voor de gebruiker te laten uitloggen.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php

session_start();

$_SESSION['id'] = '';
$_SESSION['md5_id'] = '';
$_SESSION['username'] = '';
$_SESSION['sha1_password'] = '';

echo "Je bent succesvol uitgelogd.";

?>
Gewijzigd op 05/06/2010 11:27:52 door Robin van der Vliet
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 02:09:36
 
Bram Boos

Bram Boos

05/06/2010 11:13:18
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php

session_start();
session_unset();
session_destroy();

echo "Je bent succesvol uitgelogd.";

?>
 
Robin van der Vliet

Robin van der Vliet

05/06/2010 11:26:42
Quote Anchor link
Hij leegt ze nu wel maar het werkt nog niet.
Het kan ook komen door het login script.
Dit is het login script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
<?php

session_start();

// MYSQL database login hidden. ;)

if (!$_SESSION['username'] = "")
{

echo "Je bent al ingelogd ".$_SESSION['username'].".";
}

else
{
echo '<form method="post">';
echo 'Gebruikersnaam <input type="text" name="username" size="15"><br>';
echo 'Wachtwoord <input type="password" name="password" size="15"><br>';
echo '<input name="submit" type="submit" value="Inloggen">';
echo '</form>';
}


if ($_POST['submit'])
{

    $username = $_POST['username'];
    $password = $_POST['password'];
    $md5_password = (md5($password));

    $username_aantal = mysql_query("Select Count(username) From gebruikers Where username = '".$username."'") or die(mysql_error());
    $password_aantal = mysql_query("Select Count(username) From gebruikers Where md5_password = '".$md5_password."'") or die(mysql_error());

    if (mysql_result($username_aantal, 0) && mysql_result($password_aantal, 0))
    {

        $sql = mysql_query("SELECT * FROM gebruikers WHERE username = '" . $username . "' AND md5_password = '" . $md5_password . "'");
        $fetch = mysql_fetch_assoc($sql);

        $_SESSION['id'] = $fetch['id'];
        $_SESSION['md5_id'] = $fetch['md5_id'];
        $_SESSION['username'] = $fetch['username'];
        $_SESSION['md5_password'] = $fetch['md5_password'];

        echo "Je bent succesvol ingelogd ".$_SESSION['username'].".";
    }

    else
    {
        echo "Gebruikersnaam of wachtwoord incorrect.";
    }
}


?>

Gewijzigd op 05/06/2010 11:29:14 door Robin van der Vliet
 
Bram Boos

Bram Boos

05/06/2010 11:30:33
Quote Anchor link
Wat werkt er nu dan niet? Kun je iets meer informatie geven?
 
Vdleije .

vdleije .

05/06/2010 11:30:40
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?PHP

if (!$_SESSION['username'] = "")
?>

moet worden
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?PHP

if (!isset($_SESSION['username']))
?>
 
Robin van der Vliet

Robin van der Vliet

05/06/2010 11:32:30
Quote Anchor link
Dat werkt nog steeds niet, de variable is wel leeg.
Deze tekst krijg ik alleen: Je bent al ingelogd .
 
Vdleije .

vdleije .

05/06/2010 11:34:05
Quote Anchor link
Offtopic, waarom zet je trouwens het wachtwoord ook in een sessie.. niet echt veilig!

Edit: lol mijn fout, het moet zijn:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?PHP

if (isset($_SESSION['username']))
?>
Gewijzigd op 05/06/2010 11:35:20 door vdleije .
 
Bram Boos

Bram Boos

05/06/2010 11:36:05
Quote Anchor link
Je moet niet te veel in een sessie zetten, het gebruikers id en een sessie met TRUE of FALSE is meer dan genoeg!
 
Robin van der Vliet

Robin van der Vliet

05/06/2010 11:39:21
Quote Anchor link
Het werkt.
Bedankt, het is opgelost.


FRizZL isMijnUsername op 05/06/2010 11:34:05:
Offtopic, waarom zet je trouwens het wachtwoord ook in een sessie.. niet echt veilig!

Hoezo is dat niet veilig?
 
Vdleije .

vdleije .

05/06/2010 12:16:05
Quote Anchor link
Laat ik het anders formuleren, waarom heb je het nodig? Je kan toch gewoon één of twee sessies doorsturen met bijvoorbeeld $_SESSION['login'] = true en $_SESSION['id'] = GEBRUIKERSID, zoals Bram Boos al zei.

Je weet al dat de inloggegevens goed zijn ingevuld door de gebruiker bij het inloggen en de rest is af te leiden aan de hand van bijvoorbeeld de gebruikersid.
 
Robin van der Vliet

Robin van der Vliet

06/06/2010 11:28:34
Quote Anchor link
FRizZL isMijnUsername op 05/06/2010 12:16:05:
Je weet al dat de inloggegevens goed zijn ingevuld door de gebruiker bij het inloggen en de rest is af te leiden aan de hand van bijvoorbeeld de gebruikersid.

En als ze dan de sessie veranderen in een ander id, dan zitten ze gewoon op iemand anders account.
 
Nibu lez

Nibu lez

06/06/2010 11:30:48
Quote Anchor link
Lock de sessie dan aan een ip
 
P Lekensteyn

P Lekensteyn

06/06/2010 11:57:23
Quote Anchor link
En als je magic_quotes_gpc uit heb staan (wat aangeraden is) kan iedereen met de 1e gebruiker inloggen door als username het volgende op te geven:
' or 1 or '
Wel moet je het wachtwoord weten van een account.

Fix voor de username:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$username
= mysql_real_escape_string($_POST['username']);
?>
 
Robin van der Vliet

Robin van der Vliet

06/06/2010 12:15:38
Quote Anchor link
Niels Hop op 06/06/2010 11:30:48:
Lock de sessie dan aan een ip

En hoe doe je dat?


Peter datwiljewelwetenhe op 06/06/2010 11:57:23:
En als je magic_quotes_gpc uit heb staan (wat aangeraden is)

En hoe zet je dat uit?


Peter datwiljewelwetenhe op 06/06/2010 11:57:23:
Fix voor de username:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$username
= mysql_real_escape_string($_POST['username']);
?>

Dit gebeurde een stuk later in het script. ;)
Gewijzigd op 06/06/2010 12:15:59 door Robin van der Vliet
 
Piet Verhagen

Piet Verhagen

06/06/2010 13:36:29
Quote Anchor link
Als je magic_quotes_gpc uit het staan: mysql_real_escape_string moet je toepassen op elke variabele die je in een SQL query plakt. Hier doe je
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
    $username = $_POST['username'];
    $password = $_POST['password'];
    $md5_password = (md5($password));

En vervolgens ga je deze variabelen in query's plakken ZONDER mysql_real_escape_string
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
    $username_aantal = mysql_query("Select Count(username) From gebruikers Where username = '".$username."'") or die(mysql_error());
    $password_aantal = mysql_query("Select Count(username) From gebruikers Where md5_password = '".$md5_password."'") or die(mysql_error());
Voor het password wellicht in theorie niet zo heel gevaarlijk in dit geval, maar wat betreft de username zit daar een heel groot gapend beveiligings gat.

Zoieso zit het login script raar in elkaar. Je controleert of de username voorkomt en of het paswoord voorkomt. Maar nergens controleer je of username en paswoord bij elkaar horen. Als username en paswoord beide ergens in de database voorkomen (mogelijk bij verschillende gebruikers), doe je
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT * FROM gebruikers WHERE username = '" . $username . "' AND md5_password = '" . $md5_password . "'
en vervolgens haal je het resultaat op zonder te controlerne of er überhaupt resultaat is.
Gewijzigd op 06/06/2010 14:34:19 door Piet Verhagen
 
Vdleije .

vdleije .

06/06/2010 14:07:40
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.