Uitslag filteren op datum (en de naam van de dag)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Sara Z

Sara Z

03/11/2012 18:42:57
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb een kleine probleem die ik niet kon oplossen.

Ik wil de resultaten filteren op datum. Met de onderstaande code krijg ik wat ik wil zien. Een voorbeeld:
10-10-12
10-10-12 - Barcelona
10-10-12 - Amsterdam
10-10-12 - Madrid

20-10-12
20-10-12 - New York

Nu wil ik naast de datum ook de naam van de dag. Bijvoorbeeld:
Woensdag 10-10-12
10-10-12 - Barcelona
...

Kan iemand mij helpen svp? Ik heb wel alles geprobeerd zonder resultaat.
Alvast bedankt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
while ($news_row = $site_db->fetch_array($result)){  
    
      $date = $news_row['news_date'];
          $nieuws_dag = date("l", $date);
      $nieuws_datum = date("d-m-Y", $date);
    
      $set[$nieuws_datum][] = $news_row;
      
      }

      foreach ($set as $nieuws_datum => $records) {

      $uitslag .= "".$nieuws_datum."<br />";
      $count=1;
      foreach ($records as $value) {
?>


Alvast bedankt voor jullie hulp.
SZ
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 14:39:39
 
D B

D B

03/11/2012 18:45:36
Quote Anchor link
Bij de $uitslag heb je niks staan van de nieuws dag
Gewijzigd op 03/11/2012 18:50:28 door D B
 
Sara Z

Sara Z

03/11/2012 18:55:51
Quote Anchor link
Ja, dat klopt. Want als ik deze code gebruik, dan krijg ik alleen maar de laatste dag te zien samen met de goede datums. Bijvoorbeeld bij elke datum donderdag te zien:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$uitslag
.= "".$nieuws_dag." ".$nieuws_datum."<br />";
?>


Wat moet ik nog aanpassen?
Gewijzigd op 03/11/2012 18:56:29 door Sara Z
 
D B

D B

03/11/2012 19:05:03
Quote Anchor link
Je zult die dag in je array mee moeten sturen, anders pakt hij inderdaad alleen de laatste.

Hoe dat precies moet weet ik helaas ook niet :)

(ben 'ook' nog te nieuw)
 
Sara Z

Sara Z

03/11/2012 19:07:54
Quote Anchor link
Dankjewel Danny.

"Je zult die dag in je array mee moeten sturen, anders pakt hij inderdaad alleen de laatste."
Ik weet het, maar hoe? Ik kan alleen maar wachten voor hulp.
 
Sara Z

Sara Z

07/11/2012 20:19:52
Quote Anchor link
Het is opgelost. Dankjewel in ieder geval.
Gewijzigd op 07/11/2012 20:48:38 door Sara Z
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

07/11/2012 20:47:01
Quote Anchor link
Wat ik niet begrijp, als mensen dit doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$naam
= $_POST['naam'];
?>

wordt er (terecht) meestal commentaar op gegeven.
Maar als je dan het resultaat van een query eerst in array zet en daarna de array uitleest, wordt er (onterecht) geen commentaar op gegeven. Dus bij deze doe ik dat :-P
Gewijzigd op 07/11/2012 20:47:23 door Ger van Steenderen
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.