*uitsluitend voor de admins!*

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Berry Kloes

Berry Kloes

30/09/2008 15:26:00
Quote Anchor link
Mensen ik heb hier lang over nagedacht. Maar hier een Puzzel voor jullie. Jullie zijn zo goed met PHP Programmeren etc. bewijs het door het correcte antwoord in te voeren voor de volgende uitdaging. Mochten jullie hierin slagen ben ik nog bezig met een nieuwe uitdaging. Dus bereid je maar voor. Hoop dat het jullie lukt (zo kunnen jullie je bewijzen :)

Alvast het beste.

Uitdaging

You have 5 balls that you have to divide (put the balls in the cups) between a number of cups in all possible ways.

1 cup:
---
|5|
---
1 possibility
Total: 1 possibility

2 cups:
-----
|1|4|
-----
|2|3|
-----
|3|2|
-----
|4|1|
-----
|5|0|
-----
|0|5|
-----
6 possibilities
Total: 7 possibilities

3 cups:
21 possibilities
Total: 28 possibilities

Continue until you have 500 cups. The total of possibilities from 1 to 500 is the answer.
 
PHP hulp

PHP hulp

22/05/2024 15:13:07
 
Han eev

Han eev

30/09/2008 15:29:00
Quote Anchor link
Leuk! Maar...
Verander dan wel je titel, die slaat nergens op
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Han eev
 
Timen kut

Timen kut

30/09/2008 15:34:00
Quote Anchor link
Schoolopdracht waar meneer niet uit komt wellicht?
 
Jasper Sni

Jasper Sni

30/09/2008 15:38:00
Quote Anchor link
Zeker weten dat je het zelf gemaakt hebt?

http://www.physicsforums.com/archive/index.php/t-59240.html
 
Timen kut

Timen kut

30/09/2008 15:39:00
Quote Anchor link
Jasper schreef op 30.09.2008 15:38:
Zeker weten dat je het zelf gemaakt hebt?

http://www.physicsforums.com/archive/index.php/t-59240.html


Hij heeft nooit beweerd dat ie 't zelf heeft gemaakt:P

Alleen maar dat ie bezig is met een nieuwe uitdaging...
 
RvW Of toch niet

RvW Of toch niet

30/09/2008 15:41:00
Quote Anchor link
berry schreef op 30.09.2008 15:26:
Mensen ik heb hier lang over nagedacht....


ow jah joh
 
Timen kut

Timen kut

30/09/2008 15:42:00
Quote Anchor link
rvw schreef op 30.09.2008 15:41:
berry schreef op 30.09.2008 15:26:
Mensen ik heb hier lang over nagedacht....


ow jah joh


Once again: Schoolopdracht.. Hij heeft erg lang nagedacht(ik schat 4 minuten en 11 seconden) En dacht toen:"Agh gut, ik heb PHPhulp ook nog, die doen 't wel voor me!".
 
Jasper Sni

Jasper Sni

30/09/2008 15:42:00
Quote Anchor link
Alleen maar dat ie bezig is met een nieuwe uitdaging...

Inderdaad hij is ermee bezig, lijkt me niet moeilijk, ctrl c + ctrl v is niet veel "bezigheid" lijkt me.
 
Han eev

Han eev

30/09/2008 15:43:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?PHP
$aantalkopjes
    = 500;
$ballen         = 5;


$totaal         = gmp_init('0');
for($i = 1;$i<=$aantalkopjes;$i++) {
$min = $i-1;
    $totaal = gmp_add($totaal,gmp_add(gmp_pow($ballen,$min),-1));
}


echo gmp_strval($totaal);
?>


Ik gebruik hier gmp omdat de getallen zo groot zijn.

Afgezien dat het een school opdracht is enzo. Is het natuurlijk wel grappig om uit te zoeken ;-) En volgens mij heb ik het antwoord.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Han eev
 
Berry Kloes

Berry Kloes

30/09/2008 15:44:00
Quote Anchor link
Timen schreef op 30.09.2008 15:34:
Schoolopdracht waar meneer niet uit komt wellicht?


haha... Nee het is een soort van challenge die ik op een challange website heb gevonden. Deze heb ik reeds zelf al opgelost. maar vroeg me af op deze admins (die altijd hoog van de toren blazen) ook de technologie hebben dit op te lossen :)
 
Jasper Sni

Jasper Sni

30/09/2008 15:45:00
Quote Anchor link
berry schreef op 30.09.2008 15:44:
Timen schreef op 30.09.2008 15:34:
Schoolopdracht waar meneer niet uit komt wellicht?


haha... Nee het is een soort van challenge die ik op een challange website heb gevonden. Deze heb ik reeds zelf al opgelost. maar vroeg me af op deze admins (die altijd hoog van de toren blazen) ook de technologie hebben dit op te lossen :)


Net force zeker?
 
Timen kut

Timen kut

30/09/2008 15:46:00
Quote Anchor link
Wat het ook moge wezen, ik ga er niet aan beginnen ^^
 
Simon Blok

Simon Blok

30/09/2008 15:47:00
Quote Anchor link
Mensen,
Waarom wordt er op zo'n vreemde manier gereageerd door iedereen? Kan het asjeblieft allemaal wat positiever. Ik merk het de laatste tijd vaker dat het er niet gezelliger op wordt hier op phphulp.
 
Han eev

Han eev

30/09/2008 15:48:00
Quote Anchor link
Inderdaad, het is toch best leuk om over na te denken?
(klopt mijn antwoord?)

Ohwja, antwoord is dit: ^^
763734090874901170512994848303404424947350685143
081665973403477320322906631180114425464308777003
807064218788173397616788829463356951070992433783
278550229472407681105133443213055508897204882970
925204127166982544871978415847484263129091244730
675530008811270522804771862050529900373659302773
350769963769195709129590510233498434899956919252
8724670409656
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Han eev
 
Berry Kloes

Berry Kloes

30/09/2008 15:51:00
Quote Anchor link
Han schreef op 30.09.2008 15:43:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?PHP
$aantalkopjes
    = 500;
$ballen         = 5;


$totaal         = gmp_init('0');
for($i = 1;$i<=$aantalkopjes;$i++) {
$min = $i-1;
    $totaal = gmp_add($totaal,gmp_add(gmp_pow($ballen,$min),-1));
}


echo gmp_strval($totaal);
?>


Ik gebruik hier gmp omdat de getallen zo groot zijn.

Afgezien dat het een school opdracht is enzo. Is het natuurlijk wel grappig om uit te zoeken ;-) En volgens mij heb ik het antwoord.


Ik heb jouw code is even gechecked:

Fatal error: Call to undefined function gmp_init() in /home/????????.nl/www/test_berry/test2.php on line 6

lukt dus niet he?

Misschien als je het antwoord even PM stuurd kan ik je vertellen of je in de buurd zit :) maar k geloof dat je berekening niet helemaal klopt als ik het zo even zag.
 
Berry Kloes

Berry Kloes

30/09/2008 15:52:00
Quote Anchor link
Han schreef op 30.09.2008 15:48:
Inderdaad, het is toch best leuk om over na te denken?
(klopt mijn antwoord?)

Ohwja, antwoord is dit: ^^
763734090874901170512994848303404424947350685143
081665973403477320322906631180114425464308777003
807064218788173397616788829463356951070992433783
278550229472407681105133443213055508897204882970
925204127166982544871978415847484263129091244730
675530008811270522804771862050529900373659302773
350769963769195709129590510233498434899956919252
8724670409656


Misschien als je je code past kan ik zien wat er mis gaat? dit is namelijk niet correct :)
 
Han eev

Han eev

30/09/2008 15:53:00
Quote Anchor link
Ja grapjas :P
Die functie is alleen beschikbaar als je die extensie ook aanzet in php zelf.
http://nl3.php.net/manual/nl/ref.gmp.php
Je krijgt anders geheid Overflow.

ed%2:
Die code die je net hebt ge'quoted dat is mijn code!
Snap je zelf wel hoe het script gaat?

Mijn script klopt inderdaad niet :P
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Han eev
 
Berry Kloes

Berry Kloes

30/09/2008 15:54:00
Quote Anchor link
rvw schreef op 30.09.2008 15:41:
berry schreef op 30.09.2008 15:26:
Mensen ik heb hier lang over nagedacht....


ow jah joh


Je moest is weten :) haha
 

30/09/2008 16:03:00
Quote Anchor link
Dit is een verkapte bump: klik. (Het antwoord staat dáár zelfs al.)





Bovendien hebben die mods wel wat meer de toen lijkt mij zo. En je topictitel voldoet niet aan de eisen (zie faq).
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door
 
- SanThe -

- SanThe -

30/09/2008 17:54:00
Quote Anchor link
Karl schreef op 30.09.2008 16:03:
Dit is een verkapte bump: klik. (Het antwoord staat dáár zelfs al.)

Ik noem dit een dubbelpost en sluit het dan ook om die reden.

SanThe.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.