Uitvoeren javascript bij $_POST

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Roeltje M

Roeltje M

13/02/2011 14:45:21
Quote Anchor link
Hoi allemaal,

Ik wil graag nadat een formulier gepost is, een javascript laden, om weer bij het goede tabbladje (javascript-gestuurd) te komen. Ik heb dit geprobeerd:


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$team
= new TeamController($db);
$team->addGuestbookMessage($_GET['id'],date("Y-m-d H:i:s"),ucfirst(strip_tags($_POST['gb_bericht'])),ucfirst($_POST['gb_naam']));
$succes_form = "Bericht succesvol toegevoegd!";
echo '<SCRIPT LANGUAGE="JavaScript" TYPE="TEXT/JAVASCRIPT">
document.getElementById(\'teampagina\').tabber.tabShow(4);</script>'
;    
?>


Echter, dit werkt niet. Wie kan mij verder helpen?
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 03:06:00
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

13/02/2011 18:44:07
Quote Anchor link
Ik heb niet echt verstand van javascript maar begin maar met die hoofdletters wegtehalen
 
Kris Peeters

Kris Peeters

14/02/2011 13:10:04
Quote Anchor link
Ziet er wel leuk uit, die javascript tabs.

Ik zal het eens uitzoeken.
 
Roeltje M

Roeltje M

15/02/2011 19:31:49
Quote Anchor link
Iemand al een oplossing?

Toevoeging op 15/02/2011 19:31:57:

Heeft iemand een oplossing voor mij?
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

15/02/2011 19:48:58
Quote Anchor link
bumpen kan pasna 24u
 
Nick Dijkstra

Nick Dijkstra

15/02/2011 21:25:44
Quote Anchor link
Probeer dit eens,
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$team
= new TeamController($db);
$team->addGuestbookMessage($_GET['id'],date("Y-m-d H:i:s"),ucfirst(strip_tags($_POST['gb_bericht'])),ucfirst($_POST['gb_naam']));
$succes_form = "Bericht succesvol toegevoegd!";
echo '<SCRIPT LANGUAGE="JavaScript" TYPE="TEXT/JAVASCRIPT">
window.onload=function(){
document.getElementById("teampagina").tabber.tabShow(4);
}
</script>'
;    
?>
 

15/02/2011 22:50:38
Quote Anchor link
Als dit echt MVC is (of iets wat er op lijkt), dan kan je waarschijnlijk niet zo hier middenin een echo doen. Vandaar dus ook dat die $succes_form gevuld wordt met de waarde "Bericht succesvol toegevoegd!". Om je te kunnen helpen hoe het wel moet, moeten wij waarschijnlijk meer informatie over dit systeem krijgen. Dat betekend waarschijnlijk weer dat jij niet weet waar je moet kijken, dus ga jij waarschijnlijk het hele script hier dumpen. Dat is ook weer niet de bedoeling, dus mijn advies is:

Leer php / OOP, ga dan pas dit systeem begrijpen.

Dingen die mij nog opvallen: er wordt een datum meegegeven, in principe kan de database die ook zelf verzinnen, verder wordt er ucfirst en strip_tags gedaan over het bericht (en naam), dit hoort pas bij de output (als het aan de gebruiker wordt getoond) te worden gedaan. Waarschijnlijk is er nu nog wel de mogelijkheid om met de naam XSS uit te voeren. Eventueel ook via het bericht.
De script tag suggereert dat je nog html 4 gebruikt, klopt dat?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.