Undefined Index: file

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP developer (Laravel/Vue.js)

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

PHP Laravel Ontwikkelaar

Functie omschrijving Weet jij alles over Laravel en krijg je energie van het developen van software hiermee? Laat het weten want wij zoeken een PHP/Laravel developer in regio 's-Hertogenbosch voor klein bedrijf welke softwareoplossingen maakt voor hun klanten. Jouw taken hierbij: Softwareapplicaties ontwikkelen en verder optimaliseren in veel diverse projecten op basis van Agile/Scrum. Documentatie schrijven over applicaties. Uitleg geven over software en applicaties Klantcontact hebben over bestaande applicaties. Techstack: PHP, Laravel, HTML, CSS, Javascript. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van 's-Hertogenbosch en is een klein bedrijf. Er werken circa 15 medewerkers, verdeeld in meerdere teams, zoals back-end

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Dit ga je doen Jouw taken als Senior Java Developer zijn: Het maken van strategische keuzes omtrent de nieuwbouw van applicaties; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java FX, JDBC, SQL, REST, Jax-RS, JSON, Maven, JUnit en Spring (boot)); Reviewen van code en feedback geven op collega developers; Analyseren en oplossen van bugs/incidenten door het onderlinge verband te kunnen leggen van verschillende losstaande systemen. Hier ga je werken Het bedrijf waar je als Senior Java Developer komt te werken staat internationaal bekend om het testen van bodemstructuren door middel van echotechnieken en beeldherkenning.

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Goes zijn wij op zoek naar een enthousiaste software programmeur met PHP/Symfony ervaring. Een gedreven persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel professionele als persoonlijke groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Testen en door ontwikkelen van software; Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

Een verantwoordelijke baan met leuke uitdagingen. Heb jij ervaring met het programmeren van robots? Kan jij goed samenwerken met collega's die verschillende specialisaties hebben? Ben je oplossingsgericht, analytisch en flexibel? Ga dan aan de slag als Robot Programmeur bij Gibas in Nijkerk! Als Robot Programmeur kom je te werken bij Gibas. Dat betekent dat je gegarandeerd meewerkt aan unieke oplossingen in productieprocessen. Bij elk project moet er opnieuw geëngineerd en geprogrammeerd worden. Dat maakt jouw werk uitdagend! Voordat je robots gaat programmeren komt er het volgende bij kijken: De opdracht gaat van de afdeling Sales naar de afdeling Operations door

Bekijk vacature »

Senior Node.js developer Digital Agency

Functie Door de groei van de organisatie zijn ze op zoek naar een Tech Lead. Als tech lead ben jij verantwoordelijk Als Back end Node.js developer kom je terecht in een van de 8 multidisciplinaire teams in het projectenhuis. Afhankelijk van jouw interesses, wensen en capaciteiten word je bij projecten en onderwerpen naar keuze betrokken. Als ervaren ontwikkelaar zul jij vaak leiding nemen in de projecten en in het team een aanvoerder zijn van technische discussies. Uiteindelijk wil jij natuurlijk de klantwensen zo goed mogelijk vertalen naar robuuste code. De projecten kunnen varieren van langlopende- tot kleinschalige trajecten. Voorheen werkte

Bekijk vacature »

SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 13382 Introductie We is looking for a HANA Developer to work for our client. The candidate has to have an experience in building Data Intensive Applications (DIA’s). The role of a HANA Developer at ASML involves working on building Data Intensive Applications in an industrial/enterprise environment. The primary responsibility is to handle data from various sources and determine the best way to structure it for use by data analysts, who will run queries and algorithms against it for predictive and prescriptive analytics through machine learning. Wat verwachten we van jou?

Bekijk vacature »

Dynamische Oracle/APEX Ontwikkelaar in de logistie

Bedrijfsomschrijving De organisatie in de regio Rotterdam is gespecialiseerd in het ontwikkelen van moderne webbased software voor de ERP branche. In totaal is er 20FTE aan specialisten actief binnen de organisatie. De ICT afdeling bestaat momenteel uit 15FTE. Ze groeien ontzettend hard en daarom zoeken zij een Oracle/APEX Developer die het reeds sterke team nog sterker komt maken. Hier werken ze op projectbasis voor verschillende grote organisaties in de logistieke sector. Het is een informele organisatie waarbinnen een fijne werksfeer heerst. Zoals aangegeven willen ze het team nog sterker maken en daarvoor zoeken ze bij voorkeur medior of senior Oracle/APEX

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Je werkt nauw samen met het websitebureau aan de ontwikkeling en optimalisering van het internationale platform; Je ziet nieuwe webshops op en voert optimalisaties door; Je bouwt aan technische, functioneel en commercial resultaat; Je vindt het leuk om zelfstandig binnen een internationale organisatie te werken, maar krijgt ook energie om samen met collega's te werken. Hier ga je werken Voor een bedrijf in de regio Rotterdam zijn wij opzoek naar een PHP Developer. Je wordt onderdeel van het communicatieteam en gaat je bezighouden met het optimaliseren van de website van dit internationale bedrijf. Je schakelt veel

Bekijk vacature »

PHP Developer Symfony

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail. Hier ga je werken Als PHP Developer kom je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development teams welke ieder verantwoordelijk zijn voor hun 'eigen' klanten. Jouw team bestaat uit 6 backend

Bekijk vacature »

.NET Developer Shared Driving

Bedrijfsomschrijving Onze klant richt zich op het toegankelijker maken van steden, een fantastisch mooi streven. Hoe ze dat doen? Met eigen ontwikkelde software, waarmee vervoersmiddelen gedeeld kunnen worden. Deze inspirerende werkgever maakt een maatschappelijke impact en dat doen ze nu al zo'n 25 jaar! Het bedrijf is gevestigd in het centrum van Rotterdam en kent ongeveer zo'n 90 medewerkers. Het personeel is lekker gewoon gebleven! Iedereen kleedt zich zoals hij of zij dat zou willen en de sfeer is er erg fijn. Een leuke werkgever om voor te werken, en bovendien zijn er voor jou als Software Developer veel mooie

Bekijk vacature »

React developer Inhouse cloudplatform

Functie De functie: Als front-end developer kom je te werken naast 2 andere front-end/React developers, waaronder één senior. Een hele mooie kans dus om in korte tijd veel nieuwe kennis en ervaring op te doen. Ze hebben momenteel veel werk hierin en daarom willen ze het team graag uitbreiden. Het is van belang dat je, zeker gezien het vele thuiswerken, in ieder geval al een aantal projecten hebt gedaan in React. Taken waar je aan kunt denken zijn het ontwikkelen van client-applicaties o.b.v. HTML5, React en andere open standaarden. Ook ben je nauw betrokken bij het implementeren van designs o.b.v.

Bekijk vacature »

Ervaren C#.NET developer

Functieomschrijving We zijn op zoek naar een ervaren C#.NET programmeur voor een moderne werkgever in de regio Prinsenbeek. Als programmeur zal je bezig zijn met het ontwikkelen van op maat gemaakte webapplicaties voor verschillende klanten, waarbij je ervoor zorgt dat complexe processen zo goed mogelijk worden ondersteund. Je takenpakket omvat onder andere: Werken met databases en dataopslagoplossingen, implementeren van beveiligingsoplossingen en het waarborgen van de beveiliging van applicaties en gegevens, evenals het schrijven van technische documentatie en gebruikershandleidingen. Het ontwikkelen en onderhouden van C#.NET-applicaties. Bijdragen aan het ontwerp en de architectuur van softwaretoepassingen. Het schrijven van hoogwaardige en herbruikbare codes.

Bekijk vacature »

Front end developer React Sportgames

Functie Als Front end developer ga jij aan de slag bij een gave en bekende organisatie op het gebied van sportgames. Jij gaat aan de slag in een scrumteam met 6 developers die gepassioneerd en actief bezig zijn om spelers kwalitatieve en mooie spelervaringen aan te bieden. Als scrumteam werken ze in drie wekelijkse sprints en begin je iedere ochtend met een stand-up. Als Front end developer werk jij bij deze organisatie voornamelijk met Javascript, html, css en React. Er wordt veel gebruikt gemaakt ook van C#, Docker en Kubernetes. Het team hecht veel waarde aan het leveren van hoogwaardige

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Donald Boers

Donald Boers

14/06/2015 14:59:41
Quote Anchor link
Voor een tweetalige website gebruik in op de pagina waar een nieuws item kan worden togevoegd het volgende formuliers:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
    <form action="/admin/add_news_item" method="post" name="news-form" id="news-form" enctype="multipart/form-data">
      <h2><?php echo $heading; ?></h2>
      <p>Use the form below to add a new news item. To add a news item fill out a title and content in Dutch followed by a title and content in English , and choose a photo. When you're don click the <strong>Add news item</strong> button.</p>
      <input name="language_abbr_nl" id="language_abbr_nl" type="hidden" value="nl">
      <fieldset>
        <label>News title (Dutch)&nbsp;<span>*</span></label>
        <input name="news_title_nl" id="news_title_nl" type="text" class="textfield" tabindex="1" required>    
      </fieldset>
      <fieldset >
        <label>News content (Dutch)</label>
        <textarea name="news_content_nl" id="news_content_nl" class="textarea h100" tabindex="2"></textarea>
      </fieldset>
      <input name="language_abbr_en" id="language_abbr_en" type="hidden" value="en">
      <fieldset>
        <label>News title (English)&nbsp;<span>*</span></label>
        <input name="news_title_en" id="news_title_en" type="text" class="textfield" tabindex="3" required>    
      </fieldset>
      <fieldset >
        <label>News content (English)</label>
        <textarea name="news_content_en" id="news_content_en" class="textarea h100" tabindex="4"></textarea>
      </fieldset>
      <fieldset>
        <label>News photo&nbsp;&nbsp;<span>(<a href="#" title="The best dimensions for a photo are 1000 x 400 px." class="masterTooltip">?</a>)</span></label>
        <input name="file" id="file" type="file" tabindex="5" required>
      </fieldset>
      <fieldset class="top-margin">
        <button type="submit" class="form_button" tabindex="6">Add news item</button>
      </fieldset>
    </form>


De bedoeling van het formulier is dat er eerst een record aan de database tafel (news) word toegevoegd met de Nederlandse waarden (language_abbr_nl,news_title_nl,news_content_nl), gevolgd door een foto die in de tafel news_photos terecht moet komen (news_id, photo) en die geupload moet worden naar een bepaalde folder. Welke weer gevolgd word door de tweede insert in de tafel news, dit keer met de Engelse waarden (language_abbr_en,news_title_en,news_content_en)

Note: door de opbouw van de database heb ik voor beide records slechts 1 foto nodig.

In mijn controller heb ik de volgende actie:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
    public function add_news_itemAction()
    {
        $photo_path   = APP_PATH.'/../httpdocs/images/news_photos/';        
        include_once   (APP_PATH.'/helpers/zebra_image.php');
        
        $validextensions        = array("jpeg", "jpg", "png");
        $original_name          = $_FILES['file']['name'];
        $ext                    = explode('.', basename($original_name));
        $file_extension         = strtolower(end($ext));
        $new_name               = md5(uniqid()) . "." . $file_extension;
        $new_photo_path         = $photo_path . $new_name;
        
        $language_abbr_el = filter_input(INPUT_POST, 'language_abbr_el', FILTER_SANITIZE_STRING);
        $language_abbr_en = filter_input(INPUT_POST, 'language_abbr_en', FILTER_SANITIZE_STRING);        
        $news_title_el    = filter_input(INPUT_POST, 'news_title_el', FILTER_SANITIZE_STRING);
        $news_title_en    = filter_input(INPUT_POST, 'news_title_en', FILTER_SANITIZE_STRING);
        $news_content_el  = filter_input(INPUT_POST, 'news_content_el', FILTER_UNSAFE_RAW);
        $news_content_en  = filter_input(INPUT_POST, 'news_content_en', FILTER_UNSAFE_RAW);
        
        $news_id          = $this->page->add_news_item($language_abbr_el,$news_title_el,$news_content_el);
        
        if(!empty($_FILES['file']))
        
        if ( is_uploaded_file($_FILES['file']['tmp_name']) )
        {
            $this->create_image($_FILES['file']['tmp_name'], $new_photo_path , 1000, 400, ZEBRA_IMAGE_CROP_CENTER);
            $this->page->add_news_photo($news_id,$new_name);
            $insert = $this->page->add_news_item($language_abbr_en,$news_title_en,$news_content_en);
        }
        
    }    


Die volgens mij goed zou moeten zijn. De taal rows gaan inderdaad de database in, maar de insert in de news_photos tafel en de upload werken niet. Ik blijf Undefined Index: file errors krijgen

Wat doe ik hier fout? Alle hulp is van harte welkeom
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 10:15:07
 
Pipo Clown

Pipo Clown

14/06/2015 15:45:53
Quote Anchor link
Zou dit kunnen komen doordat "file" een gereserveerd woord is ?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

14/06/2015 15:50:31
Quote Anchor link
vervang empty() voor isset()
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

14/06/2015 16:24:20
Quote Anchor link
Dump $_FILES eens. $_FILES['file']['error'] geeft een errorcode terug die je meer vertelt over mogelijke problemen.

Zorg ook dat het uploaden is toegestaan.

Daarnaast zou je ook de veel voorkomende vallen eens kunnen bekijken.
 
Donald Boers

Donald Boers

14/06/2015 16:54:42
Quote Anchor link
@Pipo Clown. Ik maak heel vaak gebruik van file, zonder enig probleem. Heb een andere naa geprobeerd maar zonder succes

@Frank Nietbelangrijk Ik heb !empty() vervangen door isset() maar zonder resultaat

@Thomas van den Heuvel. Waar denk je dat ik het beste de VAR_DUMP kan plaatsen?
Gewijzigd op 14/06/2015 17:06:40 door Donald Boers
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

14/06/2015 17:05:49
Quote Anchor link
Doe maar boven

if(!isset($_FILES['file']))


print_r($_FILES)
 
Donald Boers

Donald Boers

14/06/2015 17:20:52
Quote Anchor link
Hoi Frank. Ik heb het laatste gedeelte van de action op de volgende wijze aangepast
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
        if(!isset($_FILES['file']))
        {
            print_r($_FILES);
            if ( is_uploaded_file($_FILES['file']['tmp_name']) )
            {
                $this->create_image($_FILES['file']['tmp_name'], $new_photo_path , 1000, 400);
                $this->page->add_news_photo($news_id,$new_name);
                $insert = $this->page->add_news_item($language_abbr_en,$news_title_en,$news_content_en);
            }
        }


Maar ik blijf die undefined indexen houden
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

14/06/2015 19:33:58
Quote Anchor link
Heb je gecontroleerd of het uploaden van bestanden is toegestaan?

Wat staat er op je scherm als je $_FILES dumpt?
 
Donald Boers

Donald Boers

14/06/2015 20:03:41
Quote Anchor link
Hoi Thomas.

Ja het uploaden is toegestaan!

Om het te testen heb ik vervolgens de var_dump aan de pagina waar het formulier in staat toegevoegd:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
    <?php
    if(isset($_FILES['file']))
    {

        var_dump ($_FILES['file']['error']);
    }

    ?>


en de de action tijdelijk uit het form gehaald. Maar als ik het form submit gebeurt er niets?
Gewijzigd op 14/06/2015 20:06:02 door Donald Boers
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

14/06/2015 20:29:45
Quote Anchor link
>> ... en de de action tijdelijk uit het form gehaald.

Waarom? Laat het eens gewoon zoals het was.

Zet vervolgens deze 2 regels even helemaal bovenaan in je functie:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
public function add_news_itemAction()
{

var_dump($_FILES);
exit;

?>
 
Donald Boers

Donald Boers

14/06/2015 21:09:37
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 14/06/2015 20:29:45:
>> ... en de de action tijdelijk uit het form gehaald.

Waarom? Laat het eens gewoon zoals het was.

Zet vervolgens deze 2 regels even helemaal bovenaan in je functie:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
public function add_news_itemAction()
{

var_dump($_FILES);
exit;

?>

Hi Ozzie bedankt voor je reactie. Heb gedaan wat je aanrade en ik krijg een lege array terug. Ik heb geen idee hoe dat kan


Edit heb alle andere velden even uit het form gehaald maar dat had geen invloed. De array blijft leeg
Gewijzigd op 14/06/2015 21:18:35 door Donald Boers
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

14/06/2015 21:53:20
Quote Anchor link
Die foutmelding die meldt als het goed is ook in welk bestand en op welke regel het fout gaat. Heb je hier al naar gekeken ?

Toevoeging op 14/06/2015 21:55:02:

zet die print_r eens BOVEN de if(!isset($_FILES['file']))
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

14/06/2015 21:59:27
Quote Anchor link
>> Hi Ozzie bedankt voor je reactie. Heb gedaan wat je aanrade en ik krijg een lege array terug. Ik heb geen idee hoe dat kan

Toch even om eventuele misverstanden te voorkomen ... je hebt toch wel daadwerkelijk een bestandje geselecteerd voordat je het formulier ging verzenden?
 
Donald Boers

Donald Boers

14/06/2015 22:49:42
Quote Anchor link
Ja absoluut. Ik zie het zelfs in devtools op Chrome
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

14/06/2015 23:03:53
Quote Anchor link
Gebruik je een of ander framework?

Zet voor de grap deze regel eens in de (hoofd)index.php file

var_dump($_FILES);
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

14/06/2015 23:20:41
Quote Anchor link
Waarschijnlijk worden de superglobals omgezet naar request object?
Gewijzigd op 14/06/2015 23:20:58 door Frank Nietbelangrijk
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

14/06/2015 23:24:52
Quote Anchor link
>> Waarschijnlijk worden de superglobals omgezet naar request object?

Daar zat ik dus inderdaad ook aan te denken. Maar dan zou hij dus een framework moeten gebruiken.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

14/06/2015 23:26:47
Quote Anchor link
Ja scherp van je Ozzie. Donald schrijft over een controller dus een framework is aannemelijk.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

14/06/2015 23:41:51
Quote Anchor link
>> Ja scherp van je Ozzie.

En dat voor de late avond ;-) Over late avond gesproken ... het lijkt erop dat Donald z'n bed heeft opgezocht ...
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

14/06/2015 23:43:37
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 14/06/2015 23:41:51:
... het lijkt erop dat Donald z'n bed heeft opgezocht ...


Moesten wij straks ook maar doen... (Volgens mij ben jij net zo PHP verslaafs als ik :p)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

14/06/2015 23:48:40
Quote Anchor link
hehe ... ja af en toe wel ;)

Welterusten alvast.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.