undefined index

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

React developer Inhouse cloudplatform

Functie De functie: Als front-end developer kom je te werken naast 2 andere front-end/React developers, waaronder één senior. Een hele mooie kans dus om in korte tijd veel nieuwe kennis en ervaring op te doen. Ze hebben momenteel veel werk hierin en daarom willen ze het team graag uitbreiden. Het is van belang dat je, zeker gezien het vele thuiswerken, in ieder geval al een aantal projecten hebt gedaan in React. Taken waar je aan kunt denken zijn het ontwikkelen van client-applicaties o.b.v. HTML5, React en andere open standaarden. Ook ben je nauw betrokken bij het implementeren van designs o.b.v.

Bekijk vacature »

Ervaren Full-Stack PHP Developer

Functieomschrijving Gezocht! Ervaren PHP Developer! Voor een organisatie in de regio Harderwijk zoeken wij een ervaren PHP Developer die het IT team van dit bedrijf gaat versterken. We zijn op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die het innovatieve bedrijf nog een stap verder kan brengen. Voor deze functie zoeken wij iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je werkt samen met een externe ontwikkelpartij en kunt hun dus uitdagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI en hardware kant valt onder je verantwoordelijkheden. Het bedrijf noemt zichzelf een

Bekijk vacature »

SQL developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de omgeving van Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL ontwikkelaar. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt er als volgt uit te zien: Het ontwerpen en implementeren van databaseschema's: Je bent in staat om een database te ontwerpen en de structuur van tabellen, relaties, indexen en andere objecten te definiëren; Het schrijven van complexe SQL-query's: Je kunt complexe query's schrijven om gegevens uit de database

Bekijk vacature »

C#.NET developer

Functie Het development team bestaat momenteel uit vijf backend C#/.NET ontwikkelaars. Op dit moment zit één ontwikkelaar dedicated op de mobiele applicatie. Als team werk je samen aan het zelf ontwikkelde software platform. Dit bestaat uit zowel apps als websites. Om het systeem door meer dan honderdduizenden gebruikers wordt gebruikt is het bijna vanzelfsprekend dat de kwaliteit van het product hoog moet liggen. Het systeem bestaat uit drie projecten. Je werkt dus aan deze drie projecten waarbij de focus op z’n tijd verschuift. De technieken die worden toegepast zijn o.a. .NET Core, Xamarin, C# en MVC. Je zal dus met

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

E-Identity Developer met Projectleider Kwaliteiten

Functieomschrijving Voor de kamer van koophandel zijn we op zoek naar een E-Identity developer met projectleider kwaliteiten. Voor deze opdracht zoekt KVK een Informatieanalist met Technisch Projectleider en ICT developer kwaliteiten, met kennis van E-identity. We zoeken in de breedte en niet specifiek in de diepte qua skillset. Een Junior Projectmanager, een Junior Informatieanalist, een Junior Developer (full stack), een Junior Designer en een Junior ICT architect ineen, met een sterk gevoel van stakeholder management en planning vaardigheden. Door de internationale setting, én de realisatie van ontsluiting van en naar basisregisters toe zijn wij op zoek naar enige ervaring binnen

Bekijk vacature »

Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterd

Functieomschrijving Voor de Politie zijn wij opzoek naar een Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterdam. De politieorganisatie heeft jaarlijks te maken met een aanzienlijk aantal politiemedewerkers die vanwege mentale overbelasting niet of beperkt inzetbaar zijn. De Blauwe Haven Rotterdam ondersteunt deze politiemedewerkers in hun herstel en re-integratieproces. De huidige digitale systemen van de Politie bieden onvoldoende ondersteuning in het herstel- en re-integratieproces van politiemedewerkers. Zowel voor de politiemedewerkers als voor de organisatie. Politiemedewerkers worden buitengesloten, waardoor zij eigen regie verliezen. Begeleiders kunnen de voortgang van de medewerkers niet goed monitoren. Management beschikt niet over de mogelijkheid trends te signaleren

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Programmeren van zelflerende robots Werken op kantoor en testen in de bedrijfshal Je krijgt verantwoordelijkheid, vrijheid en je mag werken naar eigen inzicht De organisatie Hier ga je aan de slag Een bedrijf dat innovatieve robottoepassingen ontwerpt en bouwt voor onder andere de staal industrie, energie- bouw- en agrarische sector. De robots die vaak in combinatie met diverse randapparatuur geleverd worden vormen een totaaloplossing voor de klant. Dit zijn klanten over de hele wereld, van België en Duitsland tot China, India, maar ook in Nederland. Projecten waar momenteel aan wordt

Bekijk vacature »

Starter/junior Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als starter/junior developer zul je direct begeleid worden door een senior uit het team. Het is van belang dat

Bekijk vacature »

Senior Full Stack developer

Bedrijfsomschrijving tbd Functieomschrijving Full Stack Java Development bij Randstad Groep Nederland (HQ) Er is een vacature in het Corporate Client Solutions (CCS) team. Dit team is met een ander team net begonnen aan het project ‘Grip op Inhuur’. Het doel van dit project is de tevredenheid van onze leveranciers te verhogen en de efficiëntie van onze administratie te verbeteren. Onderdeel daarvan is een ‘Mijn-omgeving’ voor ZZP’ers en leveranciers. Naast dit nieuwe project werkt het team ook aan het onderhoud en verbeteren van een digitaal vacature management systeem waarmee dagelijks vele vacatures worden voorzien. Het team ontwikkelt zo veel mogelijk zelf

Bekijk vacature »

Lead React Developer

Dit ga je doen Als Lead React Developer zul jij je voornamelijk gaan bezighouden met: Het werken aan tal van uiteenlopende projecten waar gloednieuwe (web)applicaties van scratch af aan ontwikkeld worden met o.a. React (Native) en Drupal; Het aansturen van een team bestaande uit 5-6 talentvolle en gedreven ontwikkelaars; Het adviseren en meedenken over nieuwe (technische) oplossingen en te gebruiken tools/frameworks; Het meedenken over de architectuur en de juiste implementatiebeslissingen maken; De doorontwikkeling van huidige applicaties. Hier ga je werken Als je inderdaad een ervaren Lead React Developer bent die zichzelf graag nog verder wil ontwikkelen dan is het goed

Bekijk vacature »

Oracle Apex Developer

Dit ga je doen Jouw taken bestaan uit: Het bouwen maatwerk Oracle applicaties voor Europese business units; Het implementeren van de nieuwste technieken om te blijven innoveren; Actief meedenken en aandragen van verbetervoorstellen. Hier ga je werken Deze organisatie in de regio Veenendaal is een van wereld grootste retailers met ruim 16.000 winkels in 27 markten en jaarlijks ruim 5,3 miljard klanten die winkelen bij een van hun welbekende retailmerken. Binnen de organisatie is er een IT Group actief die dient als IT Service Provider voor de hele organisatie en waar dagelijks IT'ers werken aan state-of-the-art IT oplossingen. Dit doen

Bekijk vacature »

Backend Developer PHP Laravel SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Backend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf, in de regio Nieuw Vennep, zijn wij opzoek naar een ervaren Backend Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ervaren .NET Developer gezocht! Wij zoeken een ervaren .NET developer die aan de slag gaat voor een softwarebedrijf in de regio Rhenen. In deze rol ben jij zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Daarnaast houdt jij je bezig met de nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en product specialisten om mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken voor snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Klanten van deze

Bekijk vacature »
Danny van Benthem

Danny van Benthem

14/11/2011 22:32:44
Quote Anchor link
Beste leden,

ik ben paar weken geleden begonnen met php. ik ben dan ook bezig met het bestuderen van basis boek php5.

Nu ben ik een opdracht aant het maken maar krijg steeds deze foutmelding :

"Notice: Undefined index: id in C:\xampp\htdocs\bewerk_werknemer.php on line 24
FOUT: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '' at line 1"


In mijn database heet de tabel werknemer_geg waar ik de velden: klantnummer, voornaam, tussenvoegsel, achternaam heb aangemaak.


Ook wanneer ik "id" verander in "klantnummer" krijg ik deze foutmelding.

"Notice: Undefined index: klantnummer in C:\xampp\htdocs\bewerk_werknemer.php on line 24
FOUT: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '' at line 1"

Hoop dat jullie me kunen helpen kom niet verder.

alvast bedankt

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
<?php
$host
= "localhost";
$username = "danny";
$dbnaam = "werknemers";
$foutmelding_1 = "FOUT : openen database mislukt!";
$foutmelding_2 = "FOUT : Kan juiste database niet vinden!";

$db=mysql_connect($host, $username) or die ($foutmelding_1); // of (mysql_error())
mysql_select_db($dbnaam, $db) or die($foutmelding_2); // of (mysql_error())

if (isset($_POST["bevestiging"])){
    $query="DELETE FROM werknemer_geg WHERE klantnummer=" .$_POST["id"];
    $result = mysql_query($query, $db) or die ("FOUT: " . mysql_error());
    echo("De volgende opdracht is uitgevoerd: <b>$query</b><br>\n");
    if ($result){
        echo ("Record nummer " .$_POST["id"] . " is verwijderd<br>\n");
        echo ("<a href=\"toonopscherm.php\">Terug naar het overzicht</a>");
    }
}

else{
    $query="SELECT * FROM werknemer_geg WHERE klantnummer=" .$_GET["id"];
    $result = mysql_query($query, $db) or die ("FOUT: " . mysql_error());
?>

<html>
<head>
    <title>Verwijderen: weet u het zeker?</title>
</head>
<body>
<h2>Let op: wilt u deze gegevens verwijderen?</h2>
<?php
 while(list($klantnummer, $voornaam, $tussenvoegsel, $achternaam)= mysql_fetch_row($result)){
  echo("Klantnummer = " .$klantnummer. "<br>\n");
  echo("Voornaam = " .$voornaam. "<br>\n");
  echo("Tussenvoegsel = " .$tussenvoegsel. "<br>\n");
  echo("Achternaam = " .$achternaam. "<br>\n");

}
?>


<form action="<?php echo($_SERVER["PHP_SELF"]);?>" method="post">
    <input type="hidden" name="bevestiging" value="1">
    <input type="hidden" name="id" value="<?php echo($_GET["id"]);?>">
    <input type="Submit" value="Ja, verwijderen">
    <input type="Button" value="Nee, terug" onclick="javascript:history.back();">
</form>
<?php
// else-blok correct afsluiten
}
?>

</body>
</html>
Gewijzigd op 14/11/2011 22:51:46 door Danny van Benthem
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 22:09:19
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/11/2011 22:42:51
Quote Anchor link
Zet je script a.u.b. tussen [code]-blokken. Dit is niet goed leesbaar.
Gewijzigd op 14/11/2011 22:43:32 door - Ariën -
 
Danny van Benthem

Danny van Benthem

14/11/2011 22:52:58
Quote Anchor link
Sorry wist ik niet. Gewijzigd:)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/11/2011 23:48:43
Quote Anchor link
Bedoel je die GET in de klantnummer-query? Blijkbaar is die URL-parameter niet bekend in de URL.

Verder zitten er wat haken en ogen aan je code
- Gebruik het liefst een echo 'bla';-structuur.
- Ik mis foutafhandeling om je queries heen. or die() is niet de juiste manier.
- SQL injection is mogelijk je bent hackbaar, omdat je geen mysql_real_escape_string() gebruik om je POST en GET variabelen in je query.
 
Danny van Benthem

Danny van Benthem

15/11/2011 08:33:20
Quote Anchor link
Hoi Aar wat bedoel je precies dan met die foutafhandeling?
 
Dirk Renes

Dirk Renes

15/11/2011 09:05:42
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
ini_set('display_errors', 'On'); // aan of uit
error_reporting(E_ALL);
?>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$query
="DELETE FROM werknemer_geg WHERE klantnummer= '".mysql_real_escape_string($_POST["id"])"';
?>
Gewijzigd op 15/11/2011 09:15:24 door Dirk Renes
 
Bart V B

Bart V B

15/11/2011 09:12:01
Quote Anchor link
@Dirk: je hebt een klein tik foutje gemaakt. :)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$query
="DELETE FROM werknemer_geg
                    WHERE
                    klantnummer = '"
.mysql_real_escape_string($_POST['id'])."'";
[
/code]
Gewijzigd op 15/11/2011 09:12:51 door Bart V B
 
Tim Fendt

Tim Fendt

15/11/2011 09:13:20
Quote Anchor link
Haha bart was eerder ;)
Gewijzigd op 15/11/2011 09:13:42 door Tim Fendt
 
Dirk Renes

Dirk Renes

15/11/2011 09:15:09
Quote Anchor link
Bart V B op 15/11/2011 09:12:01:
@Dirk: je hebt een klein tik foutje gemaakt. :)

o ik zie het:-) zal het even aanpassen
Gewijzigd op 15/11/2011 09:15:54 door Dirk Renes
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/11/2011 11:02:12
Quote Anchor link
En ook wordt er met 'foutafhandeling' bedoeld, dat je alle mogelijke fouten kan onderscheppen, en met name in queries, omdat die soms niet goed uitgevoerd kunnen worden bij problemen met de database of fouten in de structuur.
Je moet dus kijken wat mysql_query terug stuurt, een geldige resource of een false.

Lees ook eens eens:
http://www.phphulp.nl/php/tutorial/data-verwerking/foutafhandeling-query-sql/735/
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.