undifined variable $con.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C#.NET Developer

Functieomschrijving We are looking for a dutch native speaker In deze uitdagende functie ga je werken als onderdeel van het development team, in de functie van C#.NET Developer, Je gaat maatwerk software bouwen voor diverse klanten. Ook optimaliseer je bestaande software en bouw je API koppelingen. Je bent vooral met back-end development bezig. Je krijgt veel vrijheid in deze functie en je krijgt de kans om mee te denken in bedrijfsprocessen. Deels thuiswerken is geen enkel probleem! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Productontwikkelaar Food

Wat ga je doen Als Productontwikkelaar Food ga je nieuwe producten ontwikkelen en bestaande producten verbeteren. Je bent hierbij betrokken bij het gehele proces: van productconcept naar proefreceptuur, het realiseren va het product (op kleine schaal) en het testen van producten in een productieomgeving. Verder: Bewaak je de status van verschillende fases van productontwikkeling en lever je tijdig de benodigde data aan Ben je bezig met de optimalisatie van oude en nieuwe recepturen Begeleid of organiseer je proefsessies (sensorisch onderzoek) in het team en/of bij klanten Onderhoud je contacten met de klanten, leveranciers van grondstoffen e.a. externe partijen Houd je

Bekijk vacature »

Webshop beheerder / Fullstack developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig gaat houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer

Functie Jij als Senior Python developer hebt al ruime ervaring opgedaan. Bedrijven komen bij de organisatie om technische vraagstukken op te lossen. Jij als specialist bent dus de representatie van deze kwaliteit. Je zult de keuze krijgen tussen lange of korte projecten waarin je komt te werken in multidisciplinaire teams. Projecten die je gaat uitvoeren zijn zeer uitlopend. Zodoende kun je aan de ene kant kiezen voor een greenfield project en stroom je bij een ander project midden in een migratietraject in. Voor de ene klant ontwikkel je ene nieuwe portal en voor het andere project duik je veel meer

Bekijk vacature »

Senior Front-End Developer

Als Senior Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Senior Front-End Developer bij Coolblue? Als Senior Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Senior Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Nadenken

Bekijk vacature »

SQL Database ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

Teamlead PHP Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de buurt van Middelburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde teamlead PHP developer met affiniteit met Symfony/Laravel. Een enthousiast persoon die het ontwikkelteam komt versterken met het aanpakken van uitdagende projecten. Ben jij op zoek naar een uitdaging waar je de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen en je eigen IT-team aan te sturen? Lees dan snel verder! Die ga je doen: Bijdragen aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de PHP based applicaties; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van

Bekijk vacature »

SQL Database developer

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

Junior Fullstack Developer

Functie omschrijving Heb jij je universitair diploma Informatica afgerond en ben jij op zoek naar een startersfunctie waar jouw ontwikkeling in een hoog vaandel staat? Voor een softwarebedrijf in Amsterdam zijn wij op zoek naar een Junior Fullstack Developer. Je begint met een op maat gemaakte training om de kennis bij te spijkeren die jij nog mist. Uiteraard leer je het meeste tijdens je werk, maar de training geeft je hiervoor alvast de juiste handvatten. Je kunt het volgende verwachten! Jij ontwikkelt in technieken als Java, Javascript en SQL. Je werkt hierbij volgens de Agile/Scrum methode; Na het afronden van

Bekijk vacature »

.NET software developer

Functie omschrijving Voor een gewilde werkgever in omgeving Roosendaal zijn wij op zoek naar een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plekje in het workflow team en je zal betrokken worden bij het bouwen van nieuwe software, en het optimaliseren van bestaande code. Je werkt bij dit bedrijf in een Scrum team waarin je soms klantcontact hebt. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je krijgt een plekje op de in-house IT afdeling. Deze afdeling bestaat uit zo'n 12 collega's, verdeeld over verschillende specialisaties (BI, Beheer, Business software & workflow). De vacature staat open

Bekijk vacature »

Node.js developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Back-end ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meebouwen aan diverse databasesystemen in een klein bedrijf met een platte organisatie? In een team van ruim 10 ontwikkelaars wordt er aan diverse ICT oplossingen gewerkt. Jouw taken hierbij zullen bestaan uit: Het onderhouden en door-ontwikkelen van bestaande databases. Denk hierbij aan schema verbeteringen en performance-tuning. Bij nieuwe ontwikkelingen ga jij ook bezig met het bouwen van het databaseschema. Omdat je in een klein team werkt zal je ook de C# routine verder uitbouwen en ontwikkelen. Ook kan je meedraaien in algemene refactory-, ontwikkel- of testwerkzaamheden. Je zal voornamelijk gebruik maken van de volgende technieken: .NET

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar ABAP

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving De kandidaat zal worden ingezet binnen een van de DevOps teams binnen SCI (Service Centrum Inburgering) voor het ontwerpen en bouwen in SAP ABAP van de binnen SCI gebruikte informatiesystemen. Voornaamste voorkomende werkzaamheden zijn het aanpassen van en bouwen van nieuwe programmatuur in ABAP (Objects), waarbij ook gebruikt wordt gemaakt van DDD (Domain Driven Design) en het opstellen/aanpassen van Functionele/Technische ontwerpen. Daarnaast moeten ook formulieren met SAP Smartforms worden aangepast. Verder speelt de overgang naar SAP4Hana en SAP CPI. Vanwege het veelvuldig gebruik van SAP PO is kennis hiervan een pré. Achtergrond opdracht Momenteel werken meerdere DevOps teams

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »
Mathieu Posthumus

Mathieu Posthumus

20/06/2014 21:38:38
Quote Anchor link
Hey mensen.

Ik ben bezig met een login systeempje alleen had ik eerst alles in mysql omdat dat in de tutorial zo werd gedaan, nu wil ik dit over zetten naar mysqli alleen nu krijg ik problemen met de variable $con.

Hopelijk kunnen jullie me helpen.

init.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
session_start();
//error_reporting(0);

include 'database/connect.php';
include 'functions/password_hash.php';
include 'functions/users.php';
include 'functions/general.php';

$errors = array();
?>


connect.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$error_message
= "There are some connection isseus this is not a problem by u. We are currently bussy, so please come back later.";
$con = mysqli_connect('localhost', 'root', '123', 'mtut') or die ($error_message);
?>


users.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php
function user_exists($username) {
    $username = sanitize($username);
    
    $query = mysqli_query($con, "SELECT user_id FROM users WHERE username = '$username'");
    return (mysqli_fetch_array($query, 0) == 1) ? true : false;
}

function
user_active($username) {
    $username = sanitize($username);
    
    $query = mysqli_query($con, "SELECT user_id FROM users WHERE username = '$username' AND active = 1");
    return (mysqli_fetch_array($query, 0) == 1) ? true : false;
}

function
user_id_from_username($username) {
    $username = sanitize($username);
    
    $query = mysqli_query($con, "SELECT user_id FROM users WHERE username = '$username'");
    return mysqli_fetch_array($query, 0, 'user_id');
}

function
login($username, $password) {
    $user_id = user_id_from_username($username);
    
    $username = sanitize($username);
    $password = md5($password);
    //$password = password_hash($password, PASSWORD_BCRYPT);
    
    $query = mysqli_query($con, "SELECT user_id FROM users WHERE username = '$username' AND password = '$password'");
    return (mysqli_fetch_array($query, 0) == 1) ? $user_id : false;
}

?>


general.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
function sanitize($data) {
    return mysql_real_escape_string($data);
}

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 19:36:01
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/06/2014 21:42:49
Quote Anchor link
Vergeet niet dat je $con ook even met global beschikbaar moet maken in je functie. Of deze anders als parameter moet gebruiken.

Enne verder...
MySQLi gebruiken, met de verouderde mysql_real_escape_string() functie?
 
Mathieu Posthumus

Mathieu Posthumus

20/06/2014 21:44:45
Quote Anchor link
Aar ik had ook geprobeerd om de variable $con als parameter bij elke functie mee te geven. alleen dat werkt ook niet. en die mysqli_real_escape_string(); dat heb ik zo gevonden op INTERNET!

En oja miss zou het handig zijn als ik dit mee geef.

ERROR[

Warning: Missing argument 2 for user_exists(), called in C:\xampp\htdocs\ProjectTut\login.php on line 12 and defined in C:\xampp\htdocs\ProjectTut\core\functions\users.php on line 2

Notice: Undefined variable: con in C:\xampp\htdocs\ProjectTut\core\functions\users.php on line 5

Warning: mysqli_query() expects parameter 1 to be mysqli, null given in C:\xampp\htdocs\ProjectTut\core\functions\users.php on line 5

Warning: mysqli_fetch_array() expects parameter 1 to be mysqli_result, null given in C:\xampp\htdocs\ProjectTut\core\functions\users.php on line 6
Array ( [0] => This username doesn't exist. Please register. )
]
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/06/2014 21:48:16
Quote Anchor link
Je sanitize doet: mysql_real_escape_string, de oude versie dus... ;-)

Als je $con als parameter gebruikt, moet je de aanroep van de functie ook natuurlijk aanpassen. Tenzij het een optionele parameter is, maar dat lijkt me niet handig hiervoor.

Global zou eventueel ook wel kunnen, dan hoef je de parameters niet aan te passen.
Gewijzigd op 20/06/2014 21:48:33 door - Ariën -
 
Mathieu Posthumus

Mathieu Posthumus

20/06/2014 21:50:28
Quote Anchor link
Aar woops die sanitize. klopt die zal ik meteen eff veranderen. even kijken wat het zegt...

Toevoeging op 20/06/2014 21:56:01:

Even de update van wat er veranderd is.

users.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php
function user_exists($username, $con) {
    $username = sanitize($username);
    
    $query = mysqli_query($con, "SELECT user_id FROM users WHERE username = '$username'");
    return (mysqli_fetch_array($query, 0) == 1) ? true : false;
}

function
user_active($username, $con) {
    $username = sanitize($username);
    
    $query = mysqli_query($con, "SELECT user_id FROM users WHERE username = '$username' AND active = 1");
    return (mysqli_fetch_array($query, 0) == 1) ? true : false;
}

function
user_id_from_username($username, $con) {
    $username = sanitize($username);
    
    $query = mysqli_query($con, "SELECT user_id FROM users WHERE username = '$username'");
    return mysqli_fetch_array($query, 0, 'user_id');
}

function
login($username, $password, $con) {
    $user_id = user_id_from_username($username);
    
    $username = sanitize($username);
    $password = md5($password);
    //$password = password_hash($password, PASSWORD_BCRYPT);
    
    $query = mysqli_query($con, "SELECT user_id FROM users WHERE username = '$username' AND password = '$password'");
    return (mysqli_fetch_array($query, 0) == 1) ? $user_id : false;
}

?>


login.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php
include 'core/init.php';

if (empty($_POST) == false) {
    $username = $_POST['username'];
    $password = $_POST['password'];
    
    if (empty($username)) {
        $errors[] = "Please fill in a username.";
    }
else if (empty($password)) {
        $errors[] = "Please fill in a password.";
    }
else if (user_exists($username, $con) == false) {
        $errors[] = "This username doesn't exist. Please register.";
    }
else if (user_active($username, $con) == false) {
        $errors[] = "You haven't activated your account.";
    }
else {
        $login = login($username, $password, $con);
        if ($login == false) {
            $errors[] = "This password doesn't match with this username.";
        }
else {
            
        }
    }

    
    print_r($errors);
}

?>


general.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
function sanitize($data, $con) {
    return mysqli_real_escape_string($con, $data);
}

?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/06/2014 22:00:13
Quote Anchor link
Je moet de aanroep naar sanitize() ook veranderen. Nu krijg je waarschijnlijk Missing argument 2 for sanitize()
 
Mathieu Posthumus

Mathieu Posthumus

20/06/2014 22:04:49
Quote Anchor link
Aar klopt.
 
- SanThe -

- SanThe -

20/06/2014 22:09:47
Quote Anchor link
Waarom ga je fetchen terwijl je niet weet of er een record is gevonden?

return (mysqli_fetch_array($query, 0) == 1) ? true : false;
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.