Unieke code generator

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 3 4 volgende »

Hellolo

Hellolo

22/10/2005 20:59:00
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Ik zoek een script dat een unieke code maakt, die bestaat uit drie letters gevolgd door 3 cijfers, bijvoorbeeld ABC123 of ACB123 e.d.
Maar die code mag nog niet voorkomen in de database!
Dus als code ABC123 al bestaat, moet hij een ándere unieke code verzinnen.
Als die óók al bestaat moet hij wéér een andere code bedenken enzovoort enzovoort...

Wie kan mij helpen?

Hellolo.
 
PHP hulp

PHP hulp

03/05/2024 22:06:44
 
Stefan van Iwaarden

Stefan van Iwaarden

22/10/2005 21:04:00
Quote Anchor link
dan moet je de functie rand() gebruiken.

ik zou dan 6 keer die functie gebruiken. 1 keer voor de eerste letter, 1 keer voor de 2e letter enz.

dan die uitkomsten achter elkaar zetten zodat het 1 code wordt.

dan laat je hem zoeken in je database op dit code. en maak je een if statement dat als hij al voorkomt hij nog een code maakt en weer controleert, en als hij niet voorkomt, dat hij de code dan weergeeft.
 
Thom Snijders

Thom Snijders

22/10/2005 21:12:00
Quote Anchor link
$sql = "SELECT code FROM tabel WHERE code='".$jouwcode.'";

$resultaat = mysql_query($sql) OR die ("Kon geen verbinding maken met MySQL");

if(mysql_num_rows($resultaat) == 0) {
doogaan met script
}else{
De code bestaat al dus weer een nieuwe code maken
}

Zoiets zou dat controleren doen volgens mij.
Gewijzigd op 22/10/2005 21:14:00 door Thom Snijders
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

22/10/2005 21:21:00
Quote Anchor link
Leuke puzzel! Ga ik even mee aan de gang.
 

22/10/2005 21:35:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php

function unieke_code() {
$t = rand(rand(0,100),rand(0,100);
$f = md5($t) . $t;
return substr( //etcc
}
?>
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

22/10/2005 21:46:00
Quote Anchor link
Hoi hellolo,

ik heb deze pagina voor je gemaakt
 
Thijs X

Thijs X

22/10/2005 21:50:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?
$unieke_code
= chr(rand(65,90)).chr(rand(65,90)).chr(rand(65,90)).rand(0,9).rand(0,9).rand(0,9);
echo $unieke_code;
}

?>
Gewijzigd op 22/10/2005 21:51:00 door Thijs X
 
Hellolo

Hellolo

22/10/2005 21:53:00
Quote Anchor link
Allereerst allemaal bedankt voor de oplossingen.

@ Stefan van Iwaarden: Dan moet je oneindig veel if-jes erin zetten, want stel die functie die je daarna maakt bestaat al. Dat moet je dan weer controleren. En bestaat die al, dan moet je wéér controleren.
Dus dit is niet echt een optie.
Bedankt voor je moeite en tijd en reactie.

@ Tom Snijders: Zelde als bij Stefan van Iwaarden.
Ook bedankt voor je moeite en tijd en reactie.

@ Sebastiaan: Die gaat ook niet eeuwig door.
Ook bedankt voor je moeite en tijd en reactie.

@ Jan Koehoorn: Ja die bedoelde ik!!!
Ook bedankt voor je moeite en tijd en reactie.

Allemaal hartelijk bedankt!

EDIT:
Thijs, die van jouw controleert ook niet [ eeuwig ] door.
Gewijzigd op 22/10/2005 21:55:00 door Hellolo
 
Thijs X

Thijs X

22/10/2005 21:56:00
Quote Anchor link
Nee, het is ook alleen die code genereren.. Hoe je moet checken staat hierboven al gepost

Edit @ jan
Dit is wel beetje overdreven tog?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?

        # cijfers: ASCI code 48 tot 58
        $code4 = chr (rand (48, 57));
        $code5 = chr (rand (48, 57));
        $code6 = chr (rand (48, 57));
?>


Kan je stuk makkelijker gewoon rand(0,9) doen
scheelt weer wat tijd :P
Gewijzigd op 22/10/2005 21:58:00 door Thijs X
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

22/10/2005 22:00:00
Quote Anchor link
@ thijs: klopt, maar dat levert een int op en geen asci character, dus als je ze daarna gaat koppelen met de . operator dan krijg je iets anders.
 
Thijs X

Thijs X

22/10/2005 22:02:00
Quote Anchor link
Nee hoor werkt perfect probeer maar:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?
    function maak_code () {
        # hoofdletters: ASCI code 65 tot 91
        $code1 = chr (rand (65, 90));
        $code2 = chr (rand (65, 90));
        $code3 = chr (rand (65, 90));

        # cijfers: ASCI code 48 tot 58
        $code4 = rand (0, 9);
        $code5 = rand (0, 9);
        $code6 = rand (0, 9);
        
        $code = $code1 . $code2 . $code3 . $code4 . $code5 . $code6;
        return $code;
    }


echo maak_code();
?>
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

22/10/2005 22:03:00
Quote Anchor link
Hee wat staan er al veel codes op :-) De pagina wordt goed bezocht zie ik!
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

22/10/2005 22:04:00
Quote Anchor link
@thijs: ja dat werkt, omdat er ook asci karakters tussen die variabelen zitten ($code1 tot en met $code6) dus dan doet PHP automatisch een type cast naar string. Maar met alleen nummers zou het fout gaan. Mijn oplossing werkt met de HELE asci tabel ;-)
Gewijzigd op 22/10/2005 22:04:00 door Jan Koehoorn
 
Thijs X

Thijs X

22/10/2005 22:05:00
Quote Anchor link
Hehe ja ok :P maar hij vroeg alleen om Letters en Cijfers ;) :P
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

22/10/2005 22:07:00
Quote Anchor link
Generieke code :P
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

22/10/2005 22:09:00
Quote Anchor link
Nog even een vraag voor de beginners in PHP: hoeveel unieke codes kun je op deze manier genereren?
 
- SanThe -

- SanThe -

22/10/2005 22:13:00
Quote Anchor link
26*26*26*10*10*10 Zoiets was het toch?

Edit: Heeft weinig met php te maken.
Gewijzigd op 22/10/2005 22:14:00 door - SanThe -
 
- SanThe -

- SanThe -

22/10/2005 22:16:00
Quote Anchor link
@Jan: Nou eentje waarin geen dubbele letters en cijfers mogen zitten.

Edit: Typo
Gewijzigd op 22/10/2005 22:17:00 door - SanThe -
 
Stefan van Iwaarden

Stefan van Iwaarden

22/10/2005 22:17:00
Quote Anchor link
SanThe:
26*26*26*10*10*10 Zoiets was het toch?

Edit: Heeft weinig met php te maken.


nee, dan zijn ze niet uniek.

het is 26*25*24*10*9*8 (=11.232.000)

maar heeft idd weinig met php te maken.
Gewijzigd op 22/10/2005 22:18:00 door Stefan van Iwaarden
 
Winston Smith

Winston Smith

22/10/2005 22:18:00
Quote Anchor link
Ow, alleen voor beginners :(
Gewijzigd op 22/10/2005 22:19:00 door Winston Smith
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

22/10/2005 22:18:00
Quote Anchor link
SanThe:
26*26*26*10*10*10 Zoiets was het toch?

Edit: Heeft weinig met php te maken.


Heee! Ik zei: voor de BEGINNERS!!! ;-)

En met de taal PHP heeft het inderdaad niets te maken. Maar ik vind wel dat dit soort vragen op te lossen moet zijn voor iemand die wil leren programmeren.
Gewijzigd op 22/10/2005 22:19:00 door Jan Koehoorn
 

Pagina: 1 2 3 4 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.