unieke ip's per land

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ruben Vanhoeyveld

Ruben Vanhoeyveld

10/08/2011 13:57:03
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
mysql> SELECT ip, country FROM stats

+-----------------+---------+
|        ip       | country |
+-----------------+---------+
| 91.177.184.192  | Belgium |
| 91.177.184.192  | Belgium |
| 91.177.241.177  | Belgium |
| 91.177.172.218  | Belgium |
| 213.186.120.196 | Ukraine |
| 789.012.345.678 | France  |
| 012.345.678.901 | England |
+-----------------+---------+

Dit (ingekort) heb ik in mijn database staan.

De bedoeling is dat ik per land het aantal unieke bezoekers (unieke IP's) kan berekenen en dit gesorteerd volgens aantal unieke bezoekers.

Zoiets dus:

Belgium - 3
England - 1
France - 1
Ukraine - 1

Ik heb al enkele dagen verschillende pogingen gedaan, maar ik krijg het niet goed... Om unieke IP's te verkrijgen, gebruikte ik al DISTINCT. Maar dan weet ik nog niet hoe ik net bereken hoeveel het er zijn per land en hoe ik die dan sorteer.

Ook de GROUP BY functie heb ik al geprobeerd. Ook een simpele COUNT() werkt niet zoals ik het juist zou willen...

Kan iemand me uit de nood helpen? :)

Ohja, de reden dat het eerste IP er 2 keer staat, is omdat IP's er meermaals in komen te staan als ze een pagina tijdens verschillende uren bezoeken.. Elk uur kunnen IP's opnieuw in de database terechtkomen. Dit doe ik omdat ik ook unieke bezoekers wou per uur...
Gewijzigd op 10/08/2011 14:01:52 door Ruben Vanhoeyveld
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 20:59:14
 
Jelmer -

Jelmer -

10/08/2011 14:34:26
Quote Anchor link
Je kan COUNT en DISTINCT combineren, zoiets als:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT COUNT(DISTICT ip), country FROM stats GROUP BY country
 
Ruben Vanhoeyveld

Ruben Vanhoeyveld

10/08/2011 14:40:51
Quote Anchor link
Heel erg bedankt!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
SELECT COUNT( DISTINCT ip ) , country
FROM stats
GROUP BY country
ORDER BY COUNT( DISTINCT ip ) DESC


dit is het geworden :) Het werkt ^^ Thx!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.