UNION met LIMIT

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Kurtik watson

kurtik watson

15/04/2012 17:50:34
Quote Anchor link
Beste,

Ik zou een query willen maken waarbij 10 leden van het vrouwelijk geslacht and 20 leden van het mannelijk geslacht opgehaald worden uit de database en deze allemaal in willekeurige volgorde, maar dit lukt me niet.

Ik heb:

SELECT * FROM members WHERE geslacht= 2 LIMIT 0,10 UNION SELECT * FROM members WHERE geslacht =1 ORDER BY RAND() LIMIT 0,20 maar dit werkt helemaal niet :(

Weet iemand een oplossing?
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 17:06:50
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

15/04/2012 18:09:54
Quote Anchor link
Yep, de oplossing 't is een kwestie van netjes uitschrijven
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
select werktniet.*
from ((select * from members where geslacht = 2 order by rand() limit 0,10)
      union
      (select * from members where geslacht = 1 order by rand() limit 0,20)
     ) werktniet
 
Kurtik watson

kurtik watson

15/04/2012 20:18:07
Quote Anchor link
Beste,

Dit werkt bijna helemaal gelijk ik wilde, alleen zou ik nu ook de 10 vrouwen en 20 mannen door elkaar willen laten zien, dus niet eerst 10 vrouwen en dan 20 mannen, maar willekeurig door elkaar, is dat ook mogelijk?

Groeten
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

15/04/2012 20:30:02
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
select werktniet.*
from ((select * from members where geslacht = 2 order by rand() limit 0,10)
      union
      (select * from members where geslacht = 1 order by rand() limit 0,20)
     ) werktniet
order by
   rand()


Zelf uitzoeken misstaat uiteraard ook niet
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.