unix datum in database

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Kurtik watson

kurtik watson

23/07/2011 13:43:06
Quote Anchor link
Hallo,

IK heb in mijn database datums gelijk 1311376147. Dit is een oude unix code; Nu wil mijn gegevens ophalen waarbij gesorteerd op datum waarbij alles van de laatste 10 minuten. Is zo'n query mogelijk en/of kan die unix code in een functie gezet worden die ik in mijn query gebruik?

mvg,
Kurt
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 12:47:25
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

23/07/2011 13:47:04
Quote Anchor link
ZO en wat heb je dan al weten uit te vinden over de te gebruiken datum/tijd functies van je database.
 
Kurtik watson

kurtik watson

23/07/2011 14:06:34
Quote Anchor link
ik heb een interessante functie gevonden:

function unix_to_human($time = '', $seconds = FALSE, $fmt = 'us')
{
$r = date('Y', $time).'-'.date('m', $time).'-'.date('d', $time).' ';

if ($fmt == 'us')
{
$r .= date('h', $time).':'.date('i', $time);
}
else
{
$r .= date('H', $time).':'.date('i', $time);
}

if ($seconds)
{
$r .= ':'.date('s', $time);
}

if ($fmt == 'us')
{
$r .= ' '.date('A', $time);
}

return $r;
}
}
?>
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

23/07/2011 14:50:11
Quote Anchor link
Waarom php gebruiken als je dit ook kunt met de datum/tijd functies van je database!!


En dit is een lapzwansfunctie, dan kan je beter direct de date funcite gebruiken of het datetime object
 
The Force

The Force

23/07/2011 15:25:38
Quote Anchor link
Zet je UNIX timestamp om naar een datetime middels FROM_UNIXTIME ( http://dev.mysql.com/doc/refman/5.5/en/date-and-time-functions.html#function_from-unixtime ). Het beste is als je je hele database omzet dat alle timestamps omgezet worden naar datetime. Je kan er dan alle SQL functies op los laten.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.