Unknown column 'god' in 'field list'

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Simone Joosten

Simone Joosten

13/05/2013 11:25:17
Quote Anchor link
Hallo ik krijg dus de volgende error te zien :

Unknown column 'god' in 'field list'
ik wilde het onderstaande invoeren in phpmyadmin,sql:

ALTER TABLE `field list`
ADD COLUMN `god` INT(225) AUTO_INCREMENT PRIMARY KEY

Ik heb hem er nu wel in, alleen klopt de waarde niet, wat moet ik daarinvullen ipv
225 ?


Groetjes
Gewijzigd op 13/05/2013 11:31:15 door Simone Joosten
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 16:44:40
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/05/2013 11:29:13
Quote Anchor link
Je kan ook een kolom handmatig aanmaken in phpMyAdmin, in het tabblad 'Structuur'. Geef dan AI (AutoIncrement mee, en Primairy key en zo lukt het ook wel.

Vermeld in het vervolg alle relevante gegevens wat je uiteindelijk ziet en wat er gebeurt. Zoals de foutmeldingen.
Gewijzigd op 13/05/2013 11:29:31 door - Ariën -
 
Simone Joosten

Simone Joosten

13/05/2013 11:33:26
Quote Anchor link
Heb het even aangepast, ik heb de tabel erin, de kolom genoemd god ook

# Naam Type Collatie Attributen Leeg Standaardwaarde Extra Actie
1 god int(225) Nee Geen

Dit zijn de waarde en instellingen, maar het werkt toch niet :(
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/05/2013 11:34:49
Quote Anchor link
En wat werkt er niet? Wat gebeurt er?
Kan je eens wat specifieker zijn, zoals ik net al vroeg?

Ik kan me niet indenken dat je Primairy key en Auto_increment nodig hebt trouwens.
Gewijzigd op 13/05/2013 11:36:11 door - Ariën -
 
Simone Joosten

Simone Joosten

13/05/2013 11:42:19
Quote Anchor link
Ik heb nu een table genaamd : field_list, daarin zit een kolom id 1, genaamd god
en de rest staat als volgt ingevuld :

type int lengte waarden (11)
standaard waren geen

Dat is hoe hij er nu in zit phpmyadmin, maar het werkt niet omdat ik ergens waarschijnlijk iets moet aanpassen
in de waarden ?

Groetjes
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/05/2013 11:46:17
Quote Anchor link
Maar WAT werkt er niet? En WAT gebeurt er?
Het veld is er nu toch? En WAT voor waardes verwacht je voor dat veld?
Gewijzigd op 13/05/2013 11:46:45 door - Ariën -
 
Simone Joosten

Simone Joosten

13/05/2013 11:48:56
Quote Anchor link
Geen idee, er gebeurt dus niks, als je naar mijn site gaat en op de link klikt
krijg ik nog steeds :

Unknown column 'god' in 'field list'

Dus weet ik niet wat er nu fout is , ik heb het ingevoerd, maar blijkbaar mis ik iets :(
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/05/2013 11:52:13
Quote Anchor link
Dan heb je het veld in de verkeerde tabel aangemaakt?
Of de querie in het script is mogelijk fout doordat er er i.p.v. een string 'god' door het ontbreken van quotes een veld bedoeld wordt?
Gewijzigd op 13/05/2013 11:52:27 door - Ariën -
 
Erwin H

Erwin H

13/05/2013 11:52:22
Quote Anchor link
En hoe ziet je query er dan uit en hoe heet de tabel waaruit je iets probeert te selecteren?
 
Simone Joosten

Simone Joosten

13/05/2013 11:58:58
Quote Anchor link
ALTER TABLE `field list` ADD INDEX ( `god` ) ;

Dit is wat er is ingevoerd, nu bestaat dus de tabel field list
daarin zit een column genaamd god, en toch werkt het niet :(
 
Erwin H

Erwin H

13/05/2013 12:05:18
Quote Anchor link
Je hebt nu een index aangemaakt met de naam 'god', geen kolom. Uit een index kan je niets selecteren.

Maar goed, voorlopig blijf je volharden in het geven van halve invormatie, dus zo komen we niet veel verder. Geef eens de query die je probeert uit te voeren, om maar iets te noemen.

Overigens is het ook bijzonder onverstanding om spaties te gebruiken in de naam van een tabel.... (waarbij ik overigens vermoed dat je helemaal geen tabel 'field list' hebt, maar dat terzijde).
Gewijzigd op 13/05/2013 12:10:41 door Erwin H
 
Simone Joosten

Simone Joosten

13/05/2013 12:13:53
Quote Anchor link
ik voer dit in : ALTER TABLE `field list` ADD COLUMN( `god` ) ;



En ik krijg deze error :

#1064 - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ')' at line 1

Sorry kan het niet duidelijker uitleggen
 
Erwin H

Erwin H

13/05/2013 12:16:07
Quote Anchor link
Ja dat kan je wel. Geef eens de naam van de tabel waar we het over hebben. Nu probeer je een tabel 'field list' aan te passen. Maar ik durf er een heleboel op te zetten dat je helemaal geen tabel met de naam 'field list' hebt.

Daarnaast moet je in een alter table statement helemaal geen haakjes gebruiken.
Dit zou al beter zijn (met nog steeds de opmerking dat je wel DE JUISTE tabelnaam moet hebben, wat echt niet 'field list' zal zijn):
ALTER TABLE `field list` ADD COLUMN `god` INT;
Gewijzigd op 13/05/2013 12:18:22 door Erwin H
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/05/2013 12:17:59
Quote Anchor link
Wat voor kolom wil je toevoegen? INT, VARCHAR? DATETIME? Dat geef je niet aan in de query.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
ALTER TABLE `tabelnaam` ADD `god` INT( 4 ) NOT NULL

Dit zou moeten werken, geef wel aan in welke tabel hij moet staan, want zoals Erwin zegt is het onwaarschijnlijk dat deze 'field list' heet.
 
Simone Joosten

Simone Joosten

13/05/2013 12:27:15
Quote Anchor link
Oke, stel dat het dus niet field list is, waar kan ik dan vinden waar hij wel in moet
want meer de die unknown column zie ik niet op mijn site ?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/05/2013 12:30:55
Quote Anchor link
Ligt aan waar het script die kolom zoekt.
 
Simone Joosten

Simone Joosten

13/05/2013 12:34:27
Quote Anchor link
In godfather domeinnaam.nl/godfather daar krijg ik de melding


Toevoeging op 13/05/2013 12:36:18:

Opgelost, de table was usertimes, heel erg bedankt voor jullie hulp allemaal
Hier mag een slotje op !!

Groetjes
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/05/2013 12:55:59
Quote Anchor link
Fijn dat het opgelost is.
Een slotje plaatsen we niet tenzij de huisregels worden overtreden, een topic zinkt vanzelf wel naar beneden.
Gewijzigd op 13/05/2013 12:56:18 door - Ariën -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.