Unknown column XX in 'field list'

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Vdleije .

vdleije .

15/07/2009 23:56:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik wordt er nu echt gek van. Ik heb naar mijn weten niets veranderd, en nu werkt het niet meer.

Deze query is ??gewoon goed?? en toch geeft mijn foutafhandeling: Er ging iets mis bij uw registratie: Unknown column 'voornaam' in 'field list'


QUERY:

"INSERT INTO
klanten
(voornaam,
achternaam,
geslacht,
geboortedatum,
adres,
huisnummer,
toevoeging,
postcode,
woonplaats,
land,
telefoonnummer,
mobiel,
website,
bedrijfsnaam,
emailadres,
gebruikersnaam,
wachtwoord,
activatiecode,
datum)

VALUES
('" . mysql_real_escape_string($_SESSION['voornaam']) . "',
'" . mysql_real_escape_string($_SESSION['achternaam']) . "',
'" . $geslacht ."',
'" . $_SESSION['jaar'] . "-" . $_SESSION['maand'] . "-" . $_SESSION['dag'] . "',
'" . mysql_real_escape_string($_SESSION['adres']) . "',
'" . mysql_real_escape_string($_SESSION['huisnummer']) . "',
'" . mysql_real_escape_string($_SESSION['toevoeging']) . "',
'" . mysql_real_escape_string($_SESSION['postcode']) . "',
'" . mysql_real_escape_string($_SESSION['plaats']) . "',
'" . mysql_real_escape_string($_SESSION['land']) . "',
'" . mysql_real_escape_string($_SESSION['telefoonnummer']) . "',
'" . mysql_real_escape_string($_SESSION['mobiel']) . "',
'" . mysql_real_escape_string($_SESSION['website']) . "',
'" . mysql_real_escape_string($_SESSION['bedrijfsnaam']) . "',
'" . mysql_real_escape_string($email) . "',
'" . mysql_real_escape_string($_SESSION['gebruikersnaam']) . "',
'" . mysql_real_escape_string(md5($_SESSION['wachtwoord'])) ." ',
'" . $password . "',
'" . $datum . "'
)"
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 11:23:26
 
TJVB tvb

TJVB tvb

16/07/2009 00:01:00
Quote Anchor link
Hij kent de kolomnaam klanten niet
 
Jelmer -

Jelmer -

16/07/2009 00:06:00
Quote Anchor link
Zou je ook eens een screenshot van je "klanten" tabel-structuur (of beter, een SQL dump) kunnen maken? Je foutmelding zegt dat die tabel geen kolom met de naam 'voornaam' heeft.
 
Vdleije .

vdleije .

16/07/2009 01:09:00
Quote Anchor link
CREATE TABLE `klanten` (
`klantid` int(9) NOT NULL auto_increment,
`voornaam` varchar(255) NOT NULL default '',
`achternaam` varchar(255) NOT NULL default '',
`geslacht` varchar(255) NOT NULL default '',
`geboortedatum` date NOT NULL default '0000-00-00',
`adres` varchar(255) NOT NULL default '',
`huisnummer` int(4) NOT NULL default '0',
`toevoeging` varchar(255) NOT NULL default '',
`postcode` varchar(6) NOT NULL default '',
`woonplaats` varchar(255) NOT NULL default '',
`land` varchar(255) NOT NULL default '',
`telefoonnummer` varchar(255) NOT NULL default '',
`mobiel` varchar(255) NOT NULL default '',
`website` varchar(255) NOT NULL default '',
`bedrijfsnaam` varchar(255) NOT NULL default '',
`emailadres` varchar(255) NOT NULL default '',
`gebruikersnaam` varchar(255) NOT NULL default '',
`wachtwoord` varchar(255) NOT NULL default '',
`rang` int(1) NOT NULL default '3',
`nieuwsbrief` int(1) NOT NULL default '0',
`emailnotificatie` int(1) NOT NULL default '0',
`actief` int(1) NOT NULL default '0',
`activatiecode` varchar(255) NOT NULL default '',
`datum` datetime NOT NULL default '0000-00-00 00:00:00',
PRIMARY KEY (`klantid`)
) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=latin1 AUTO_INCREMENT=3 ;


Eigenaardig hea :-)
 
- SanThe -

- SanThe -

16/07/2009 01:13:00
Quote Anchor link
Heb je wel connectie met de juiste database?
 
Vdleije .

vdleije .

16/07/2009 01:16:00
Quote Anchor link
Ja, ik heb er maar 1 en deze bevat de tabel: 'klanten'.

ALs ik voornaam weg haal (althans vanmiddag) dan liep hij vast bij huissummer met de zelfde foutmelding.

Kan dit duiden op een scriptfout en dat de query gewoon goed is?
 
Vdleije .

vdleije .

16/07/2009 10:43:00
Quote Anchor link
Okii, heb het opgelost. Het kwam wel degelijk door de database connectie. In de pagina registreren.php stond ergens verscholen "include("./../config.php"); "

maar deze werd al in de index.php geinclude.


Hartelijk dank SanThe!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.