unlink

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front end developer Zorgplatform

Functie Jij als Front end ontwikkelen zult komen te werken samen met 1 PHP ontwikkelaar, 1 Python developer en een flexibele schil aan ontwikkelaars . Samen ga je ervoor zorgen dat de huidige producten doorontwikkeld worden. De Marketplace is geschreven in PHP Laravel en in de front end React. De roostersoftware is ontwikkeld in Python in combinatie met React in de front end. Jij zult als Front ender dus voornamelijk bezig zijn met het verbeteren van onze interfaces op onze verschillende producten. Momenteel ligt de uitdaging in het feit dat de roostersoftware breder schaalbaar moet worden zodat het voor meerdere

Bekijk vacature »

Traineeship ICT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

Senior Java Ontwikkelaar

Dit ga je doen Werken aan uiteenlopende interne projecten voor grote (internationale) organisaties; Ontwikkelen van diverse (web)applicaties en platformen met technieken als Java, Azure en ASP.NET; Complexe vraagstukken tackelen met jouw expertise en ervaring; Waar nodig help jij je collega's om samen tot de juiste oplossing te komen. Hier ga je werken Als Java Developer kom je te werken bij een internationale organisatie in regio Amsterdam die zich richt op procesoptimalisatie door middel van zeer complexe IT oplossingen. Dit doen zij op het allerhoogste niveau met vestigingen over heel de wereld en met een groot aantal aansprekende, maatschappelijk betrokken klanten.

Bekijk vacature »

API Developer Red Hat Fuse

Dit ga je doen Als API Developer zal je verantwoordelijk zijn voor het: het maken van API's en het correct laten draaien van de API's op het platform. Hierdoor kom je in aanraking met Red Hat Fuse, Springt Boot, 3Scale, Red Hat SSO, Openshift en Azure DevOps; zorgen voor de kwaliteit van de ontwikkeling, integratie en prestaties van de API's; zorgen voor een stabiel integratieplatform. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap dat hoofdzakelijk op OpenShift, Azure en

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Software Developer C# / ASP .Net

Functie omschrijving Ben jij een software ontwikkelaar die bekend is met termen ASP .NET, C# en SQL? Lees dan snel verder! Voor een bedrijf binnen de agrarische sector zijn wij namelijk op zoek naar een zelfstandige, enthousiaste en proactieve Software Developer die open staat voor een afwisselende functie met veel uitdaging. Binnen deze organisatie ben jij als Software Developer samen met één andere collega verantwoordelijk voor de ontwikkeling en modificatie van het support en controle programma dat binnen dit bedrijf gebruikt wordt. Hierbij draag jij bij aan de vertaling van klantwensen naar effectieve softwareoplossingen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor: Schatten

Bekijk vacature »

Mendix Developer

Functie Wat ga je doen als Mendix Developer? We leven in een wereld die snel ontwikkelt en veranderd, ook nemen bedrijfsbelangen toe en blijken risico’s moeilijker in te schatten, daarom wij op zoek naar Junior, Medior en Senior Developers die bedrijven kunnen helpen met hun screeningproces en zorgen dat deze efficiënt en 100 procent AVG compliant is. Het concept achter Mendix is duidelijk. De klant heeft een vraag/probleem. Dit kunnen we door middel van slimme software oplossen. In plaats van te werken met de nieuwste technieken en tools, wordt er gekozen voor het implementeren en maken van software dat op

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Tot jouw takenpakket behoort onder andere: Webapplicaties ontwerpen, bouwen, testen en implementeren in .NET/C#.; Ontwikkelen, implementeren en beheren van maatwerkapplicaties; Onderhouden en beheren van standaardpakketten; Onderzoeken en beoordelen van nieuwe technieken. Hier ga je werken Als .NET ontwikkelaar kom je te werken bij een grote semioverheidsinstelling in Nijmegen. De organisatie staat garant voor het leveren van onderwijs en les- en onderzoeksmateriaal voor duizenden betrokkenen. De organisatie wil bijdragen aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Binnen de teams hangt een open en collegiale cultuur met veel aandacht voor een prettige en sociale werksfeer.

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

Als Front-End React Developer verbeter je de user experience van onze eigen webapplicaties voor onze collega's binnen Coolblue. Wat doe je als Front-End React Developer bij Coolblue? Als Front-end React Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten met React.js. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end React Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Social Media Specialist

Social Media Specialist locatie: Rotterdam (Zuid Holland) Wij zoeken op korte termijn een nieuwe collega, een social media specialist/ adviseur sociale media (24 uur), voor ons sprankelende team Communicatie van CJG Rijnmond. Onze focus ligt op het informeren en binden van onze in- en externe klanten en stakeholders en het versterken van onze naamsbekendheid en zichtbaarheid. Dat doen we in nauwe samenwerking met elkaar. Over de functie Ons team bestaat uit 7 communicatieprofessionals met ieder een eigen expertise. Als lid van het online team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, uitvoeren en analyseren van onze socialemediastrategie. Ook stel je campagnes

Bekijk vacature »

React developer Inhouse cloudplatform

Functie De functie: Als front-end developer kom je te werken naast 2 andere front-end/React developers, waaronder één senior. Een hele mooie kans dus om in korte tijd veel nieuwe kennis en ervaring op te doen. Ze hebben momenteel veel werk hierin en daarom willen ze het team graag uitbreiden. Het is van belang dat je, zeker gezien het vele thuiswerken, in ieder geval al een aantal projecten hebt gedaan in React. Taken waar je aan kunt denken zijn het ontwikkelen van client-applicaties o.b.v. HTML5, React en andere open standaarden. Ook ben je nauw betrokken bij het implementeren van designs o.b.v.

Bekijk vacature »

Team Lead/ Lead developer gezocht (Hands-on, PHP,

Functie Als Team Lead ben je de leider van één van de ontwikkelteams binnen de organisatie. Je leidt als lead developer een goed draaiend team dat werkt aan complexe en duurzame applicaties en API’s. Vanuit je kennis en ervaring ben je in staat het grote plaatje te blijven overzien, en kritisch mee te denken over bijvoorbeeld de architectuur, maar ook de algehele aanpak binnen het project. Je laat je team niet alleen technisch goed functioneren maar ben ook betrokken bij het menselijke aspect. Zo weet jij je collega’s te motiveren en begeleiden in hun dagelijkse werk. Buiten het team ben

Bekijk vacature »

Junior/medior PHP developer Onderwijssector

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP), Vue.js

Bekijk vacature »
Richard de jong

richard de jong

21/10/2010 10:50:43
Quote Anchor link
hallo
ik ben net begonnen met php en kom nu het volgende probleem tegen
ik ben een webwinkel aan het maken en heb het al een hel stuk klaar
ik kan artikelen toevoegen afbeeldingen uploaden
maar nu wil ik een artikel verwijderen met de daar bij behorende afbeelding
het artikel gaat wel weg maar de afbeelding blijft staan
ik heb een map genaamd image waar dea fbeeldingen op de server staan
de link in de database verwijderd ook behalve dus de afbelding

code
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
<?php
ini_set("safe_mode", "off");
require "header.php";
$admin = true;
require "authenticatie.php";
$artikelid= $_GET["artikelid"];


if ($_GET["actie"] == "wis" && $artikelid) { // artikel ingevoerd?
$sql = "DELETE FROM Artikel WHERE ARTIKEL_ID=$artikelid";

if (!mysql_query($sql)) { // voer SQL code uit
echo mysql_error ();
echo "Verwijderen artikel mislukt!";
        exit;
}
else {
    $sql = "DELETE FROM Categorie_per_Artikel WHERE ARTIKEL_ID=$artikelid";
    
    if (!mysql_query($sql)) { // voer SQL code uit
    echo "mysql_query =".mysql_query."<br />";
    
        echo "Verwijderen categorie mislukt!";
        exit;
    }

    $sql = "SELECT * FROM Afbeelding WHERE ARTIKEL_ID=$artikelid";
    $result = mysql_query($sql);
    if (mysql_num_rows($result) > 0) { // voer SQL code uit
        while ($rij = mysql_fetch_array($result)) {
            // bepaal afbeelding
            
            $Afbeelding = $pad.$rij["AFBEELDING_ID"].$rij["Bestandstype"];
            unlink("image/".$Afbeelding);
            
            echo $Afbeelding."<br />";
        }

        $sql = "DELETE FROM Afbeelding WHERE ARTIKEL_ID=$artikelid";
        if (!mysql_query($sql)) { // voer SQL code uit
        
            echo "Verwijderen afbeelding(en) mislukt!";
            exit;
        }
    }
}

echo "OK, het artikel is verwijderd!";    
}
else {
?>

<p><div class="big">Artikel wissen</div><br>
Wis het volgende artikel:<br>
<?php
    $sql
= "SELECT * FROM Artikel";
    $resultaat  = mysql_query($sql); // voer SQL code uit
    while ($rij = mysql_fetch_array($resultaat)) {
        $artikelid = $rij["ARTIKEL_ID"];
        echo $rij["Naam"]." <a href=\"$PHP_SELF?actie=wis&artikelid=$artikelid\" onClick=\"return Confirm(1)\">Wis</a><br>\n";
    }
}


require "footer.php";

?>


ik weetr dat de fout ergens zit in de waarde van $afbeelding maar ik kom er niet uit.
wie van de php goeroes helpt mij hier mee

bvd richard

Code in de code-tags geplaatst[/modedit]
Gewijzigd op 21/10/2010 12:14:03 door Chris -
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 03:19:17
 
Tom Swinkels

Tom Swinkels

21/10/2010 11:27:02
Quote Anchor link
Wat krijg je terug in de echo van $afbeelding? En wat geeft hij voor een error?
 
Paul R

Paul R

21/10/2010 11:51:13
Quote Anchor link
varriabelen buiten quotjes halen zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$sql = "DELETE FROM Artikel WHERE ARTIKEL_ID=".$artikelid;
 
John D

John D

21/10/2010 12:13:52
Quote Anchor link
Wie is owner van de afbeelding ? Heb je de afbeelding ook ge-upload met/via de webwinkel of heb je die met ftp ge-upload ? In het laatste geval heeft de webwinkel (php cq het apache proces) geen rechten om de unlink (=delete) uit te voeren. Check dus ownership en rechten.
 
Robert Deiman

Robert Deiman

21/10/2010 12:22:43
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$Afbeelding
= $pad.$rij["AFBEELDING_ID"].$rij["Bestandstype"];
?>


Hoe heb je het opgeslagen?
$pad, klinkt als een bepaalde locatie. Ik vermoed ook dat daar de mapnaam al instaat die je later in unlink ook weer probeert te gebruiken. Alleen zie ik niet waar je $pad vult, bestaat die wel?

Daarnaast vraag ik me af of je het bestandstype inclusief . opslaat, want dat is niet erg logisch. (overigens is bestandstype technisch wat anders dan een extensie, een type is bijvoorbeeld : afbeelding, een extensie is dan jp(e)g oid.)

Als je voor je unlink eens een echo "image/".$Afbeelding; plaatst, wat krijg je dan te zien?
 
Richard de jong

richard de jong

21/10/2010 13:25:00
Quote Anchor link
hoi bedankt voor de reakties tot zover

ik krijg momenteel deze melding terug

Warning: unlink(image/../afbeeldingen59) [function.unlink]: No such file or directory in /var/www/vhosts/rdjong2edu.cursistennet.nl/httpdocs/artikel_wissen.php on line 32
../afbeeldingen59
OK, het artikel is verwijderd!
ik heb de afbeelding via een formulier opgstuurd dus met de rechten zit het wel goed
 
John D

John D

21/10/2010 13:30:06
Quote Anchor link
unlink(image/../afbeeldingen59
extensie .jpg ofzoiets vergeten of probeer je een directory weg te gooien ?
let ook op upper- en lowercase karakters, dat is strict namelijk.
Gewijzigd op 21/10/2010 13:31:00 door John D
 
- SanThe -

- SanThe -

21/10/2010 14:45:10
Quote Anchor link
Jij zegt dat alle afbeeldingen in de map 'image' staan. Met unlink(image/../afbeeldingen59) ga je weer uit de map 'image' en dat klopt dus niet.
 
Richard de jong

richard de jong

21/10/2010 19:39:03
Quote Anchor link
het probleem is opgelost

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
<?php
ini_set("safe_mode", "off");
require "header.php";
$admin = true;
require "authenticatie.php";
$artikelid= $_GET["artikelid"];


if ($_GET["actie"] == "wis" && $artikelid) { // artikel ingevoerd?
$sql = "DELETE FROM Artikel WHERE ARTIKEL_ID=$artikelid";

if (!mysql_query($sql)) { // voer SQL code uit
echo mysql_error ();
echo "Verwijderen artikel mislukt!";
        exit;
}
else {
    $sql = "DELETE FROM Categorie_per_Artikel WHERE ARTIKEL_ID=$artikelid";
    
    if (!mysql_query($sql)) { // voer SQL code uit
    echo "mysql_query =".mysql_query."<br />";
    
        echo "Verwijderen categorie mislukt!";
        exit;
    }

    $sql = "SELECT * FROM Afbeelding WHERE ARTIKEL_ID=$artikelid";
    $result = mysql_query($sql);
    if (mysql_num_rows($result) > 0) { // voer SQL code uit
        while ($rij = mysql_fetch_array($result)) {
            // bepaal afbeelding
            // ik had hier de te veel code staan die verwijderd

            unlink("image/".$rij['Afbeeldingnaam']);

 

            
            echo $Afbeelding."<br />";
        }

        $sql = "DELETE FROM Afbeelding WHERE ARTIKEL_ID=$artikelid";
        if (!mysql_query($sql)) { // voer SQL code uit
        
            echo "Verwijderen afbeelding(en) mislukt!";
            exit;
        }
    }
}

echo "OK, het artikel is verwijderd!";    
}
else {
?>

<p><div class="big">Artikel wissen</div><br>
Wis het volgende artikel:<br>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
    $sql
= "SELECT * FROM Artikel";
    $resultaat  = mysql_query($sql); // voer SQL code uit
    while ($rij = mysql_fetch_array($resultaat)) {
        $artikelid = $rij["ARTIKEL_ID"];
        echo $rij["Naam"]." <a href=\"$PHP_SELF?actie=wis&artikelid=$artikelid\" onClick=\"return Confirm(1)\">Wis</a><br>\n";
    }
}


require "footer.php";

?>
Gewijzigd op 21/10/2010 19:40:46 door richard de jong
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.