unlink

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

REMOTE - Front-end Angular developer

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn momenteel op zoek naar een ervaren Front-end developer die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaat, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties bezig is. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde

Bekijk vacature »

Oracle APEX Ontwikkelaar (3.500-6.000 euro)

Bedrijfsomschrijving Ben jij een getalenteerde Oracle APEX ontwikkelaar met minimaal één jaar ervaring in het ontwikkelen van Oracle APEX-applicaties? Ben je gepassioneerd over het ontwikkelen van bedrijfskritische oplossingen en wil je werken bij een toonaangevend consultancybedrijf? Dan zijn wij op zoek naar jou! Deze organisatie beschikt over zowel inhouse als externe projecten, maar bovenal over een sterk team en netwerk van opdrachten waardoor jij jezelf verder kunt ontwikkelen. Het team bestaat uit een aantal junior en medior developers, maar vooral uit senioren. De business unit managers binnen het team zijn mensen die hun vak verstaan en zelf als Oracle APEX

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Onze klant is sinds 2 jaar actief als adviseur en bemiddelaar in de verzekeringsmarkt. Sindsdien proberen zij deze slapende markt flink wakker te schudden. Dit willen zij doen door het bouwen van slimme vergelijkers op hun eigen website en die van partners. Het bedrijf wil continu voorop lopen, zodat consumenten eenvoudig de verzekeringen kunnen vinden die het beste bij ze past. Functieomschrijving Als Front-end Developer werk je aan vergelijkingsmodules die consumenten dagelijks gebruiken bij het vergelijken en afsluiten van verzekeringen. Je vindt het leuk om samen te werken met de product owner, bestaande modules te verbeteren en nieuwe vergelijkers "from

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij werken als Senior Developer en werken aan een applicatie die duizenden marketingcampagnes automatisch aanstuurt? Dit is je kans! Kom werken voor onze opdrachtgever en in deze rol zul je veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgen om gezamenlijk de applicatie naar een hoger plan te tillen. Wat ga je verder doen: Optimaliseren, beheren en uitbreiden van onze applicatie; Het bouwen van aansluitingen op de systemen van partners middels API’s; Meedenken over de technische/ontwikkel-standaarden; Proactief verbeterpunten voorstellen. Bedrijfsprofiel Het is een organisatie die met een team van verschillende developers én marketeers

Bekijk vacature »

Java Developer (Training And Simulation)

Wat jij doet Je zou onze Java Developer zijn en nauw samenwerken met je Product Owner, Software System Engineer, Scrum Master en andere Developers. Samen draag je bij aan een multidisciplinair en zelf organiserend Agile team. De rol is zeer afwisselend en bestaat uit, maar is zeker niet beperkt tot: de-risk en prototype onbewezen simulatietechnologieën; simulatiekaders ontwikkelen voor gebruik door andere teams; je bent goed in het begrijpen van ingewikkelde ideeën; heeft de mogelijkheid om nauw samen te werken met grote internationale klanten, leveranciers en overheden om onze oplossingen, vastleggingsvereisten, enz. te definiëren en te presenteren. Ben jij het? Wij

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Full Stack Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer voor een bedrijf in de regio Nijkerk. Je maakt in deze functie onderdeel uit van een groeiend team met een goede ambitie waarbij eenheid, betrokken en overtreffen de belangrijkste kernwaardes zijn. Het bedrijf werkt volgens de AGILE/SCRUM methode, wat je o.a. terug vindt in de tweewekelijkse sprints, retrospectives en een daily standup. Je takenpakket bestaat uit: Bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een Saas applicatie; Bijdragen aan de innovatie van het bedrijf en hun klanten; Het ontwikkelen op de laatste technologie van

Bekijk vacature »

Back-end Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende development functie bij een klein gespecialiseerd softwarebedrijf? Wil jij graag hybride werken (combi tussen thuis + kantoor), loop jij warm voor maatwerk software en voel jij je prettig in een informele cultuur? Zoek dan niet verder! Reageer direct! Voor een gewilde werkgever in omgeving Tilburg zoeken wij een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je gaat werken voor een klein softwarebedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van integratiesoftware. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: In een klein team met 4 ontwikkelaars houd jij je bezig met afwisselende

Bekijk vacature »

.NET Developer te Naarden

Bedrijfsomschrijving Voor mijn klant ben ik op zoek naar een .NET Developer om het huidige team te komen versterken. Deze organisatie bevindt zich in de logistieke sector, en zij hebben een eigen ERP systeem ontwikkeld dat zij inzetten ter optimalisatie van de logistieke processen van haar eindklanten. Deze organisatie bestaat inmiddels al ruim 20 jaar, waarbij zij een duidelijke missie hebben, namelijk: het werk van de eindklant makkelijker maken door de systemen die zij leveren. Ze werken over heel de wereld, wat deze organisatie een echte internationale speler maakt. Binnen de organisatie kenmerken ze zich door een dynamische en professionele

Bekijk vacature »

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en staan

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

Een verantwoordelijke baan met leuke uitdagingen. Heb jij ervaring met het programmeren van robots? Kan jij goed samenwerken met collega's die verschillende specialisaties hebben? Ben je oplossingsgericht, analytisch en flexibel? Ga dan aan de slag als Robot Programmeur bij Gibas in Nijkerk! Als Robot Programmeur kom je te werken bij Gibas. Dat betekent dat je gegarandeerd meewerkt aan unieke oplossingen in productieprocessen. Bij elk project moet er opnieuw geëngineerd en geprogrammeerd worden. Dat maakt jouw werk uitdagend! Voordat je robots gaat programmeren komt er het volgende bij kijken: De opdracht gaat van de afdeling Sales naar de afdeling Operations door

Bekijk vacature »

Front End Ontwikkelaar (React)

In het kort Als front end developer ga je aan de slag met maatwerkprojecten voor onze klanten. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van een machine aan een database of het corrigeren van formulieren voor ingestuurde orders. Voorbeeld van zo’n project is Smart Link. De projecten waar je op ingezet kunt worden liggen binnen het technische domein waar jij als front end developer een grote rol speelt om samen met je back end collega’s de juiste oplossingen te leveren. please note that this particular role requires fluent Dutch language skills. Dit vind je leuk om te doen Het omzetten van designs

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Implementatie specialist

Standplaats: Honselersdijk Aantal uren: 32 – 40 uur Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij de implementatie expert die onze klanten helpt bij het integreren van de Greencommerce software? Ben jij daarnaast communicatief sterk, denk jij graag in verbeteringen en heb je ervaring met ICT? Lees dan snel verder! Bedrijfsinformatie Jem-id is een grote speler op het gebied van software ontwikkeling. Zo zijn wij continu bezig met het ontwikkelen van de meest innovatieve software voor de AGF- en sierteeltsector. We creëren oplossingen die er toe doen en verbinden klanten niet alleen op technisch vlak, maar zoeken ook de verbinding in

Bekijk vacature »

Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij komt terecht binnen een informeel team waarin je verantwoordelijk bent voor de backend systemen voor grote klanten als Ziggo en KPN. Als Medior Java developer werk je in teamverband en soms individueel. Gedurende de werkweek zal je veelvuldig sparren met je collega’s voor een goede implementatie van de software. Ben jij een echte Java developer? Ben je geïnteresseerd in de nieuwste technieken en de laatste ontwikkelingen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Eisen Wat wordt er van jou verwacht? • Minimaal HBO/WO denk- en werkniveau; • Analytisch sterk, open

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »
Richard de jong

richard de jong

21/10/2010 10:50:43
Quote Anchor link
hallo
ik ben net begonnen met php en kom nu het volgende probleem tegen
ik ben een webwinkel aan het maken en heb het al een hel stuk klaar
ik kan artikelen toevoegen afbeeldingen uploaden
maar nu wil ik een artikel verwijderen met de daar bij behorende afbeelding
het artikel gaat wel weg maar de afbeelding blijft staan
ik heb een map genaamd image waar dea fbeeldingen op de server staan
de link in de database verwijderd ook behalve dus de afbelding

code
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
<?php
ini_set("safe_mode", "off");
require "header.php";
$admin = true;
require "authenticatie.php";
$artikelid= $_GET["artikelid"];


if ($_GET["actie"] == "wis" && $artikelid) { // artikel ingevoerd?
$sql = "DELETE FROM Artikel WHERE ARTIKEL_ID=$artikelid";

if (!mysql_query($sql)) { // voer SQL code uit
echo mysql_error ();
echo "Verwijderen artikel mislukt!";
        exit;
}
else {
    $sql = "DELETE FROM Categorie_per_Artikel WHERE ARTIKEL_ID=$artikelid";
    
    if (!mysql_query($sql)) { // voer SQL code uit
    echo "mysql_query =".mysql_query."<br />";
    
        echo "Verwijderen categorie mislukt!";
        exit;
    }

    $sql = "SELECT * FROM Afbeelding WHERE ARTIKEL_ID=$artikelid";
    $result = mysql_query($sql);
    if (mysql_num_rows($result) > 0) { // voer SQL code uit
        while ($rij = mysql_fetch_array($result)) {
            // bepaal afbeelding
            
            $Afbeelding = $pad.$rij["AFBEELDING_ID"].$rij["Bestandstype"];
            unlink("image/".$Afbeelding);
            
            echo $Afbeelding."<br />";
        }

        $sql = "DELETE FROM Afbeelding WHERE ARTIKEL_ID=$artikelid";
        if (!mysql_query($sql)) { // voer SQL code uit
        
            echo "Verwijderen afbeelding(en) mislukt!";
            exit;
        }
    }
}

echo "OK, het artikel is verwijderd!";    
}
else {
?>

<p><div class="big">Artikel wissen</div><br>
Wis het volgende artikel:<br>
<?php
    $sql
= "SELECT * FROM Artikel";
    $resultaat  = mysql_query($sql); // voer SQL code uit
    while ($rij = mysql_fetch_array($resultaat)) {
        $artikelid = $rij["ARTIKEL_ID"];
        echo $rij["Naam"]." <a href=\"$PHP_SELF?actie=wis&artikelid=$artikelid\" onClick=\"return Confirm(1)\">Wis</a><br>\n";
    }
}


require "footer.php";

?>


ik weetr dat de fout ergens zit in de waarde van $afbeelding maar ik kom er niet uit.
wie van de php goeroes helpt mij hier mee

bvd richard

Code in de code-tags geplaatst[/modedit]
Gewijzigd op 21/10/2010 12:14:03 door Chris -
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 08:34:52
 
Tom Swinkels

Tom Swinkels

21/10/2010 11:27:02
Quote Anchor link
Wat krijg je terug in de echo van $afbeelding? En wat geeft hij voor een error?
 
Paul R

Paul R

21/10/2010 11:51:13
Quote Anchor link
varriabelen buiten quotjes halen zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$sql = "DELETE FROM Artikel WHERE ARTIKEL_ID=".$artikelid;
 
John D

John D

21/10/2010 12:13:52
Quote Anchor link
Wie is owner van de afbeelding ? Heb je de afbeelding ook ge-upload met/via de webwinkel of heb je die met ftp ge-upload ? In het laatste geval heeft de webwinkel (php cq het apache proces) geen rechten om de unlink (=delete) uit te voeren. Check dus ownership en rechten.
 
Robert Deiman

Robert Deiman

21/10/2010 12:22:43
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$Afbeelding
= $pad.$rij["AFBEELDING_ID"].$rij["Bestandstype"];
?>


Hoe heb je het opgeslagen?
$pad, klinkt als een bepaalde locatie. Ik vermoed ook dat daar de mapnaam al instaat die je later in unlink ook weer probeert te gebruiken. Alleen zie ik niet waar je $pad vult, bestaat die wel?

Daarnaast vraag ik me af of je het bestandstype inclusief . opslaat, want dat is niet erg logisch. (overigens is bestandstype technisch wat anders dan een extensie, een type is bijvoorbeeld : afbeelding, een extensie is dan jp(e)g oid.)

Als je voor je unlink eens een echo "image/".$Afbeelding; plaatst, wat krijg je dan te zien?
 
Richard de jong

richard de jong

21/10/2010 13:25:00
Quote Anchor link
hoi bedankt voor de reakties tot zover

ik krijg momenteel deze melding terug

Warning: unlink(image/../afbeeldingen59) [function.unlink]: No such file or directory in /var/www/vhosts/rdjong2edu.cursistennet.nl/httpdocs/artikel_wissen.php on line 32
../afbeeldingen59
OK, het artikel is verwijderd!
ik heb de afbeelding via een formulier opgstuurd dus met de rechten zit het wel goed
 
John D

John D

21/10/2010 13:30:06
Quote Anchor link
unlink(image/../afbeeldingen59
extensie .jpg ofzoiets vergeten of probeer je een directory weg te gooien ?
let ook op upper- en lowercase karakters, dat is strict namelijk.
Gewijzigd op 21/10/2010 13:31:00 door John D
 
- SanThe -

- SanThe -

21/10/2010 14:45:10
Quote Anchor link
Jij zegt dat alle afbeeldingen in de map 'image' staan. Met unlink(image/../afbeeldingen59) ga je weer uit de map 'image' en dat klopt dus niet.
 
Richard de jong

richard de jong

21/10/2010 19:39:03
Quote Anchor link
het probleem is opgelost

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
<?php
ini_set("safe_mode", "off");
require "header.php";
$admin = true;
require "authenticatie.php";
$artikelid= $_GET["artikelid"];


if ($_GET["actie"] == "wis" && $artikelid) { // artikel ingevoerd?
$sql = "DELETE FROM Artikel WHERE ARTIKEL_ID=$artikelid";

if (!mysql_query($sql)) { // voer SQL code uit
echo mysql_error ();
echo "Verwijderen artikel mislukt!";
        exit;
}
else {
    $sql = "DELETE FROM Categorie_per_Artikel WHERE ARTIKEL_ID=$artikelid";
    
    if (!mysql_query($sql)) { // voer SQL code uit
    echo "mysql_query =".mysql_query."<br />";
    
        echo "Verwijderen categorie mislukt!";
        exit;
    }

    $sql = "SELECT * FROM Afbeelding WHERE ARTIKEL_ID=$artikelid";
    $result = mysql_query($sql);
    if (mysql_num_rows($result) > 0) { // voer SQL code uit
        while ($rij = mysql_fetch_array($result)) {
            // bepaal afbeelding
            // ik had hier de te veel code staan die verwijderd

            unlink("image/".$rij['Afbeeldingnaam']);

 

            
            echo $Afbeelding."<br />";
        }

        $sql = "DELETE FROM Afbeelding WHERE ARTIKEL_ID=$artikelid";
        if (!mysql_query($sql)) { // voer SQL code uit
        
            echo "Verwijderen afbeelding(en) mislukt!";
            exit;
        }
    }
}

echo "OK, het artikel is verwijderd!";    
}
else {
?>

<p><div class="big">Artikel wissen</div><br>
Wis het volgende artikel:<br>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
    $sql
= "SELECT * FROM Artikel";
    $resultaat  = mysql_query($sql); // voer SQL code uit
    while ($rij = mysql_fetch_array($resultaat)) {
        $artikelid = $rij["ARTIKEL_ID"];
        echo $rij["Naam"]." <a href=\"$PHP_SELF?actie=wis&artikelid=$artikelid\" onClick=\"return Confirm(1)\">Wis</a><br>\n";
    }
}


require "footer.php";

?>
Gewijzigd op 21/10/2010 19:40:46 door richard de jong
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.