Update bericht met id=X

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Vincent

Vincent

19/03/2004 14:15:00
Quote Anchor link
Het updaten van een bericht lukt me nog niet goed. Als ik een bericht update zonder WHERE id = GET id stukje dan update 'ie wel goed maar worden dus alle berichten geupdate. Heb veel verschillende manieren van notatie (met haakjes, aanhalingstekens etc.) geprobeerd maar hij update niet het bericht.

Als ik bijv op editnews.php?id=47 zit dan wil ik dus dat dat bericht geupdate wordt.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?
// Maak SQL query om toe te voegen (UPDATE)
$sql = "UPDATE article2
SET titel = '"
.$_POST['titel']."', kop = '".$_POST['kop']."', bericht = '".$_POST['bericht']."'
WHERE id = '"
.$_GET['id']."' ";
?>
Gewijzigd op 19/03/2004 14:15:00 door Vincent
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 15:21:12
 
Mitch X

Mitch X

19/03/2004 14:57:00
Quote Anchor link
Is $_GET['id'] wel goed?
 
Vincent

Vincent

19/03/2004 15:01:00
Quote Anchor link
ik heb het ook met $_GET[id] etc geprobeerd en
$id = $_GET[id] en dan bij update where id= $id etc maar niets van wat ik probeerde met id werkte helaas.
 
Mitch X

Mitch X

19/03/2004 15:08:00
Quote Anchor link
Probeer eens "UPDATE #blabla WHERE id = 1";
 
Vincent

Vincent

19/03/2004 15:24:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<? $sql = "UPDATE article2
SET titel = '"
.$_POST['titel']."', kop = '".$_POST['kop']."', bericht = '".$_POST['bericht']."'
WHERE id = '47' "
; ?>

Deze doet ie wel gewoon goed, maar als ik 47 dan weer wil veranderen in $_GET[id] doet ie het weer niet. Misschien dat ie GET niet pakt ofzo?
 
Rick

Rick

19/03/2004 16:12:00
Quote Anchor link
zet echo $_GET['id'] eens ervoor
weet je zeker dat ie wel een waarde heeft?
misschien een typfout ofzo
 
Vincent

Vincent

19/03/2004 17:04:00
Quote Anchor link
Als ik de pagina met het invulformulier weergeef heeft ie een id, maar zodra ik hem wil toevoegen geeft ie geen id meer aan. Lukt me dan ook maar niet om hem alsnog een id mee te geven.

Hier heb ik de sourcecode van editpagina:
http://www.vin-extreme.com/test/Test3/editnieuws.phps
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.