UPDATE fout

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

SAP Integratie Ontwikkelaar

Ben jij ambitieus in de verdere ontwikkeling van SAP binnen HANOS, en heb je kennis van SAP PI, CPI (SAP integration suite) en of andere middleware tooling? Dan ben jij mogelijk onze nieuwe SAP Integratie (middleware) Ontwikkelaar! Lees snel verder en solliciteer! Wat ga je doen? Als SAP Financieel Consultant ben je, als deel van een gedreven team van interne SAP consultants, de schakel tussen de gebruikersorganisatie en ICT. Je draagt proactief bij aan een optimale aansluiting van de SAP-functionaliteit (een applicatielandschap met o.a. Suite on HANA, Fiori, Hybris, C4C en BO), op de bedrijfsprocessen. Verder ondersteun je de HANOS

Bekijk vacature »

Senior front end developer Digital Agency Amsterda

Functie Wij werken in multidisciplinaire teams aan verschillende projecten, echter blijf je niet gebonden aan 1 team. Dit houdt in dat wij verschillende specialisten in dienst hebben en deze door middel van een roulatiesysteem in multidisciplinaire teams laten werken. Het team bestaat vaak uit Frontend developer(s), Backend Developer(s), Designer(s), Tester(s) en Mobile Developer(s). Deze teams worden afgewisseld waardoor jij de mogelijkheid krijgt om met iedereen een keer samen te werken. Als Frontend Developer ben jij ónze Specialist op dit gebied. Jij werkt mee aan verschillende projecten voor verschillende klanten. Denk bijvoorbeeld aan klanten, zoals’; BAM, IDFA en Ultimaker. Hierbij zorg

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Binnen het team bouw je aan een applicatie met andere .Net Developers, testers een Product Owner en een Business Analyst. Met het team wordt de backlog besproken. In overleg claim jij jouw deel en zorgt ervoor dat onderhoud en innovatie wordt gerealiseerd. Het project dat momenteel draait is het opgraden van de omgeving. Doorontwikkelen van de huidige applicatie; Overleggen met teamleden om de backlog te verdelen; Onderhouden van de huidige omgeving; Sparren met de business en het ophalen van nieuwe requirements. Hier ga je werken De organisatie is een van de grootste landelijke aanbieder van diverse

Bekijk vacature »

Starter/junior PHP developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een junior PHP developer om het team te versterken. Als back-end developer bouw je de enterprise software die hun bedrijf helpt bij haar primaire processen. Afhankelijk van de omvang van het project werk je in een klein team aan een project. Ze hebben dagelijkse stand-ups en elke twee weken een scrumsessie, begeleid door de Scrum Master, waar je je ideeën kunt presenteren en samen met de Product Owner kunt werken aan het beste product. Ze vertrouwen enorm op hun eigen bedrijfssoftware. Dit geeft hun een groot voordeel ten opzichte van hun concurrentie. Zo

Bekijk vacature »

Senior, Medior and Junior SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12696 Introductie Our client is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. Wat verwachten we van jou? SAP Certified Application Associate - SAP HANA Cloud Modeling (training and/or certification) Bachelor degree or higher Excellent understanding of SAP HANA (2.0 / Cloud), Data Modelling and writing

Bekijk vacature »

Lead javascript developer Node.js React

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Fullstack of back-end PHP developer

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een uitdagende werkgever in omgeving Waalwijk zijn wij op zoek naar een enthousiaste softwareontwikkelaar met kennis of ervaring met C# en SQL. In een uitdagende rol als C#.NET Developer werk je samen met een enthousiast en informeel team aan het bouwen van maatwerk software voor variërende klanten. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je houdt je bezig met het ontwikkelen

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Als Lead PHP developer bijdragen aan het onderwijs

Functie Als Lead PHP developer zet je samen met het team en de andere lead developers de technische lijnen uit als het gaat om het ontwikkelen van de applicaties en bepaal je samen met de PO waar elke sprint aan gewerkt zal worden. Je kunt op basis van een user story een goede aanpak formuleren en een planning opstellen, en andere hierin meenemen. Wanneer je team code schrijft verwacht je degelijke oplossingen, bij voorkeur gebruik makend van Domain Driven Design. Je ziet toegevoegde waarde in het beoordelen van het werk van collega’s om zo samen te streven naar hoge kwaliteit

Bekijk vacature »

Senior Software developer PHP

Functie Jij als senior PHP ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 developers binnen onze organisatie Jij gaat de brug zijn tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je je taken op voor de dag. Een greep van jouw taken zijn: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden met Security & Privacy Eisen • Minimaal 4

Bekijk vacature »

.NET software developer

Functie omschrijving Voor een gewilde werkgever in omgeving Roosendaal zijn wij op zoek naar een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plekje in het workflow team en je zal betrokken worden bij het bouwen van nieuwe software, en het optimaliseren van bestaande code. Je werkt bij dit bedrijf in een Scrum team waarin je soms klantcontact hebt. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je krijgt een plekje op de in-house IT afdeling. Deze afdeling bestaat uit zo'n 12 collega's, verdeeld over verschillende specialisaties (BI, Beheer, Business software & workflow). De vacature staat open

Bekijk vacature »

.Net ontwikkelaar - Het schoolsysteem verbeteren!

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een prettige en kleinschalige organisatie waar hard gewerkt wordt om het onderwijs te verbeteren. Daarom werken ze aan complexe om administratieve, financiële en facilitaire processen te versnellen en te verbeteren. Dit doen ze vanuit een platte organisatie voor klanten die door geheel Nederland verspreid zitten, hier horen vanzelfsprekend een aantal aansprekende HBO scholen en universiteiten toe. Functieomschrijving Je komt terecht in een organisatie waar op dit moment 2 scrumteams werken. Jij zal als .Net developer binnen 1 van deze scrumteams functioneren, iedereen binnen dit team heeft zijn/haar eigen expertise waardoor er met verschillende invalshoeken aan een

Bekijk vacature »

Digitale Tovenaar Gezocht: Junior Low-code/No-code

Bedrijfsomschrijving Duik mee in een wereld vol innovatieve avonturen waar gegevens en technologie een magische symbiose aangaan! Al meer dan twee decennia lang zijn we de tovenaars achter de schermen die oplossingen creëren voor de meest complexe klantcontactvraagstukken en datagedreven software-uitdagingen. Bij ons draait het om de kracht van samenwerking en groei. We zijn een hechte vriendengroep die samen bergen verzet om elkaar én onze klanten te laten schitteren. Jouw succes is ons succes en we streven ernaar om elkaar naar nieuwe hoogten te tillen, niet voor even, maar voor altijd. We willen dat jij je helemaal thuis voelt in

Bekijk vacature »

Laravel Developer

Functie omschrijving Voor een gave organisatie in de buurt van Den Bosch zoek ik een PHP developer. Het is van belang dat je kennis/ervaring hebt met het framework Laravel. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Andere taken zijn onder andere: documentatie schrijven over applicaties/uitleg geven over software en applicaties/ klantcontact over bestaande applicaties/applicaties optimaliseren. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van Den Bosch en is een klein bedrijf. Er werken circa

Bekijk vacature »
Marijke Hakvoort

Marijke Hakvoort

31/01/2012 09:48:01
Quote Anchor link
Hallo,

Ik wil graag een simpele query uitvoeren die een aantal waardes in mijn tabel update. Ik heb de inkomende gegevens gecontroleerd of ze kloppen, dit was het geval, maar hij doet geen update.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
$afrekening
= $_POST['afrekening'];
/*Uitkomst is óf klant óf administratie*/

$customer = $_POST['idcustomer'];
echo $customer;  /*Uitkomst altijd 1 getal*/
    
$query5 = "UPDATE tbl_kortingen
SET 'afrekening'="
.$afrekening."
WHERE id_customer="
.$customer;
$putin = mysql_query($query5);

echo "Dingen toegevoegd!";
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 16:24:04
 
Kris Peeters

Kris Peeters

31/01/2012 09:54:19
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$query5
= "UPDATE tbl_kortingen
SET afrekening='"
.$afrekening."'
WHERE id_customer="
.$customer;
?>
 
Kees Schepers

kees Schepers

31/01/2012 09:57:13
Quote Anchor link
Je schrijft je queries ngo steeds hartstikke onveilig. Blijkbaar heb je met mijn vorige opmerkingen weinig tot niets gedaan. Verder ontbreekt ook de foutafhandeling, en als dat niet het geval was wist je waarschijnlijk al wat het probleem was.

Door het volgende toe te voegen zou het .e.a. al duidelijker moeten worden:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
$afrekening
= $_POST['afrekening'];
/*Uitkomst is óf klant óf administratie*/

$customer = $_POST['idcustomer'];
echo $customer;  /*Uitkomst altijd 1 getal*/
    
$query5 = "UPDATE tbl_kortingen
SET 'afrekening'="
.$afrekening."
WHERE id_customer="
.$customer;
$putin = mysql_query($query5);

if($putin) {
  echo "Dingen toegevoegd!";
}
else {
  trigger_error('Fout: ' . mysql_error(), E_USER_ERROR);
}

?>
 
Wouter J

Wouter J

31/01/2012 09:58:48
Quote Anchor link
Je kopieert onnodig je variabelen op regel 2 en 5. Dit raad ik af, het is veel beter om ze niet te kopiëren (dit bespaart tijd en geheugen).
Verder is het gevaarlijk om zomaar user input in een query te stoppen, je hebt dan kans op SQL injection. Gebruik mysql_real_escape_string om SQL injection te voorkomen.
Hoe weet je nou of de query is gelukt? Gebruik juiste foutafhandeling, zoals ik hier behandel.

De query ziet er ook niet heel erg goed uit, je moet zoiets krijgen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
UPDATE
  tb_kortingen
SET
  afrekening = 'afrekening'
WHERE
  id_customer = customer

Customer is een getal, dus die moet niet tussen quotes en afrekening is een string dus die moet tussen quotes en beveiligd worden met mysql_real_escape_string.
Ook heb je een foutje in de quotes om de veldnamen.
Probeer nu eens een nieuwe scriptje (of alleen query) te maken die ervoor zorgt dat je deze inhoud krijgt als hierboven (echo hiervoor even de query, maar voer hem nog niet uit).
 
Marijke Hakvoort

Marijke Hakvoort

31/01/2012 11:19:43
Quote Anchor link
Op deze manier werkt het :)

Maar hoe zit het dan met een array?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
foreach ($korting as $key=>$value){
      $query6 = "UPDATE tbl_kortingen
      SET bedrag = '"
.$value."'
      WHERE id_customer="
.$customer;
?>


Waarbij $korting ongeveer 5 variabelen heeft?
Dit is de output van de array:

Array ( [0] => 5 [1] => 2 [2] => 5 [3] => 5 [4] => 10 )

Toevoeging op 31/01/2012 11:26:51:

En als ik de query uitvoer wijzigt hij de records niet in de waardes van de array, maar allemaal in 10.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

31/01/2012 11:39:11
Quote Anchor link
Das logisch, want je voert de de query in een foreach loop uit.
Volgens het normalisatie principe zou je elke korting in een aparte record op moeten slaan.
 
Marijke Hakvoort

Marijke Hakvoort

31/01/2012 11:54:35
Quote Anchor link
Ik wil het ook allemaal in een apart record,
maar met een array moet je toch sowieso gebruik maken van een foreach, om door de array te kunnen loopen?
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

31/01/2012 12:02:53
Quote Anchor link
Heb je nu per klant meerdere records in de kortingen tabel?
Wat je nu doet is vijf keer exact dezelfde querie uitvoeren, dus vandaar dat ie alleen de laatste waarde van de array pakt.
 
Marijke Hakvoort

Marijke Hakvoort

31/01/2012 12:47:31
Quote Anchor link
Het is ongeveer op deze manier de bedoeling:

kleine schets:

| id_customer | titel | bedrag |

waarvan alles al gevuld is, alleen het bedrag moet dus veranderd worden.
Er staan ongeveer 50 records in en het bedrag moet dus aangepast worden waar id_customer = $customer.

$customer is niet leeg, dit heb ik allemaal nagelopen.
 
- SanThe -

- SanThe -

31/01/2012 13:31:39
Quote Anchor link
Maar $customer komt uit een POST dus die zal maar één waarde hebben zo te zien. In de foreach() zal je $customer dus ook moeten wijzigen.
 
Marijke Hakvoort

Marijke Hakvoort

31/01/2012 14:24:51
Quote Anchor link
$customer is 1 waarde ja,
korting niet.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

31/01/2012 14:49:31
Quote Anchor link
De query doet gewoon wat jij opdraagt, en dat is alle records met een bepaalde customer_id updaten met een bepaald bedrag in elke loop. Je zult dus een unieke waarde voor elke korting moeten toekennen, bv een veld korting_id.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$korting
= array('12' => 5, '15' => 10, '21' => 20);
foreach ($korting as $key => $value) {
 $sql = "UPDATE tbl_kortingen
     SET bedrag = "
. $value .
    " WHERE id_customer = ". $customer .
    " AND $korting_id = " . $key;
}

?>
 
Marijke Hakvoort

Marijke Hakvoort

01/02/2012 09:03:22
Quote Anchor link
Nee dat zou niet werken,
de hele rij wordt niet in 1 x geupdate, maar per waarde die je hebt geselecteerd,
en dus zou er geen unieke waarde in kunnen komen door de key.

Toevoeging op 01/02/2012 11:12:37:

EDIT: opgelost!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
    $array1
= $korting;
    $array2 = $uniqueIDarray;
    
  foreach ($array1 as $key => $values){
      
  $query6 = "UPDATE tbl_kortingen
            SET bedrag = '"
.$values."'
            WHERE id_customer='"
.$customer."'
            AND id = '"
.$array2[$key]."'";
            
            echo $query6;
  
  
 $update = mysql_query($query6);
  }

    if($update) {
        echo "bedrag toegevoegd!";
    }
else {
        trigger_error('Fout: ' . mysql_error(), E_USER_ERROR);
}

?>
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

01/02/2012 11:15:39
Quote Anchor link
Ik kan je niet helemaal volgen, of we praten langs elkaar heen.
Je zegt in eerdere posts dat je per klant wel 50 rijen met kortingen kan hebben, met verschillende bedragen. Als je die rijen dan afzonderlijk wilt updaten zal je in je tabel een unieke kolom moeten hebben danwel een combinatie van 2 kolommen die uniek is.
 
Marijke Hakvoort

Marijke Hakvoort

01/02/2012 11:21:11
Quote Anchor link
Klopt,
ik zat zelf ook verkeerd te denken.

Ik heb in mijn tabel een record met een uniek ID per rij.
Die heb ik dus nu ook gebruikt, en het werkt.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

01/02/2012 12:24:59
Quote Anchor link
Je doet nu in wezen hetzelfde als ik, alleen gebruik jij 2 verschillende arrays, terwijl ik de ID als key gebruik.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.