Update geeft mysql error, wie ziet het ?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ron

Ron

12/02/2007 15:28:00
Quote Anchor link
In het script zou je het email adres en het password middels update moeten kunnen veranderen, maar de volgende error verschijnt:

FOUT: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'WHERE id =0' at line 4

SCRIPT:


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
// verbinding met database invoegen
include("contactdb.php");

// controleren of pagina zichzelf heeft aangeroepen
// via hidden-field uit het formulier

if (isset($_POST["email"])){
    // query samenstellen
    $query="UPDATE ron SET
        email = '"
. $_POST["email"] ."',
        passwoord = '"
. $_POST["passwoord"] . "',                 
        WHERE id ="
.$_POST["id"];
    
$result = mysql_query($query) or die ("FOUT: " . mysql_error());
    echo("De volgende opdracht is uitgevoerd: <b>$query</b><br>\n");
    if ($result){
        echo ("Record nummer " .$_POST["id"] . " is bijgewerkt<br>\n");
        echo ("<a href=\"oef_1204.php\">Terug naar het overzicht</a>");
    }
}
else{
    // pagina heeft zichzelf nog niet aangeroepen,
    // formulier tonen om gegevens te bewerken

        $query="SELECT * FROM ron WHERE id=" . $_GET["id"];
        $result = mysql_query($query) or die ("FOUT: " . mysql_error());
?>

<html>
<head>
<title>Bewerken: wijzig de gegevens</title>
</head>
<body>
<h2>Wijzig deze gegevens:</h2>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
// gegevens ophalen en toekennen aan tijdelijke variabelen
while ($rij = mysql_fetch_array($result)){
    $vn = $rij['email'];
    $an = $rij['passwoord'];
    
}
?>

<form action="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo($_SERVER["PHP_SELF"]);?>
" method="post">
<input type="hidden" name="email" value="1">

<input type="hidden" name="id" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo($_GET["id"]);?>
">
email: <input type="text" name="email" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo($vn);?>
" size="30"><br>
passwoord: <input type="text" name="passwoord" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo($an);?>
" size="30"><br>

<hr>
<input type="Submit" value="Bijwerken">
<input type="Button" value="Terug" onclick="javascript:history.back();">
</form>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
// else-blok correct afsluiten
}
?>

</body>
</html>
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 07:03:44
 
Joren de Wit

Joren de Wit

12/02/2007 15:30:00
Quote Anchor link
Je hebt een komma teveel in je query, namelijk na 'password = ...'. De komma die daar staat hoort er niet.
 
Ron

Ron

12/02/2007 15:40:00
Quote Anchor link
Oef, dat zag ik niet meer , THANKS !!
 
- SanThe -

- SanThe -

12/02/2007 16:42:00
Quote Anchor link
En graag de volgende keer alléén relevante code en niet het hele script posten.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.