[update] MYSQL / JOIN command

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jaimy A

Jaimy A

23/12/2014 22:37:16
Quote Anchor link
hey allemaal,

Ben nu al een tijdje bezig met een mysql command in elkaar te steken, maar ik geraak niet echt vooruit.

Wat moet er gebeuren?

Adcount_input is de data die in de tabellen moet verwerkt worden.
Dit door de data in de verschillende tabbellen te verzamelen.

Afbeelding

Afbeelding

Tabel afkortingen:
Table Names:
Adcount_input AS AI
shop_product_attribute AS PA
shop_product_attribute_combination AS PAC
shop_stock_available AS SA

1 (zie afbeelding 1) AI.ean13 = PA.ean13 (bijvoorbeeld: TrekT80J15)

2 (zie afbeelding 1) AI.id_soort = PAC.id_attribute (bijvoorbeeld: 35)

3 (zie afbeelding 1) AI.id_framemaat = PAC.id_attribute (bijvoorbeeld: 11)

4. Count(*) rows die overblijven

5. UPDATE SA SET SA.quantity = count WHERE PA.id_product = SA.id_product AND PA.id_product_attribute = SA.id_product_attribute

dit is het eerste gedeelte als iemand mij hier mee kan helpen kan ik proberen het tweede gedeelte zelf verder op te lossen zodat ik een werkende voorbeeld heb.

alvast bedankt!
Gewijzigd op 25/12/2014 20:24:48 door Jaimy A
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 08:43:45
 
Jaimy A

Jaimy A

25/12/2014 20:13:39
Quote Anchor link
waar ik momenteel al zit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
$get_input
= "UPDATE shop_stock_available s
JOIN (

SELECT p.ean13, p.id_product_attribute, p.id_product, c.id_attribute, c.id_product_attribute, COUNT(*) amount
FROM shop_product_attribute p, shop_product_attribute_combination c

    JOIN Adcount_input a ON p.ean13 = a.ean13  AND c.id_product_attribute = p.id_product_attribute
    GROUP BY p.id_product_attribute, p.ean13) q
    USING (id_product_attribute) SET s.quantity = q.id_attribute_product"
;     
$result_input = mysql_query($get_input) or die(mysql_error());
while($input_row = mysql_fetch_array($result_input)) {    }
?>


update:
het probleem zit vooral in hoe prestashop id_attribute verwerkt
zowel id 35 (= Dame) als id 11(45 CM) zitten onder de noemer id_attribute
waardoor ik altijd een false bericht krijg als ik probeer te zoeken of alle data aanwezig is.

Quote:
2 (zie afbeelding 1) AI.id_soort = PAC.id_attribute (bijvoorbeeld: 35)
3 (zie afbeelding 1) AI.id_framemaat = PAC.id_attribute (bijvoorbeeld: 11)
Gewijzigd op 25/12/2014 20:16:28 door Jaimy A
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.