Update sql werkt niet.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Antony Riksen

Antony Riksen

02/09/2011 21:49:31
Quote Anchor link
Goede dag,

ik probeer data te wijzigen maar het gaat me niet lukken.

ik gebruik als tabel naam; 'teksten'

hier is mijn code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$query = "UPDATE teksten SET tekst='".$tekst."' WHERE cmsid = '".$cmsid."'";


maar hij wijzigt hem niet.
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 00:25:25
 
Aad B

Aad B

02/09/2011 21:51:40
Quote Anchor link
echo je $query en check of het qua syntax klopt, quootjes goed staan en of $cmsid klopt.
Gewijzigd op 02/09/2011 21:52:18 door Aad B
 
Kees van Kempen

Kees van Kempen

02/09/2011 21:53:50
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$query
= "
  UPDATE teksten
  SET tekst = '"
. $tekst . "'
  WHERE cmsid = '"
. $cmsid . "'
"
;
?>

even voor wat duidelijkheid

gebruik echo mysql_error(); eventjes na de query, dan zie je of er een error is.
Gewijzigd op 02/09/2011 21:56:00 door Kees van Kempen
 
Antony Riksen

Antony Riksen

02/09/2011 22:06:48
Quote Anchor link
form.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<form action="save.php">
<input name="textarea1">
//EDIT   <input name=cmsid">
<submit>
</form>


save.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
include('connectie.php');

$cmsid = $_POST['idpage'];
$tekst = $_POST['textarea1'];


$query = "UPDATE teksten SET tekst='".$tekst."' WHERE cmsid = '".$cmsid."'";
 echo 'Teksten bijgewerkt.<BR>'.$tekst.'<hr>';
echo $query;
echo '<hr>';
echo mysql_error();
?>


resultaat:

testen bijgewerkt.
"nieuwe tekst"


Maar in DB als op result pagina geen verschil..

mvg,
Antony

Toevoeging op 02/09/2011 22:16:24:

Haha ''opgelost''

in de tekst die 'geupload' werkt zat een ( ' ) in verborgen...
auto`s <---


Sorry ;)

Iedereen bedankt!

mvg, Antony
Gewijzigd op 02/09/2011 22:08:22 door Antony Riksen
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/09/2011 22:55:58
Quote Anchor link
Je voert je query nergens uit => mysql_query()
Foutafhandeling ontbreek => gebruik deze, zie de tutorials op deze site
SQL injection is mogelijk (hackbaar!) =? gebruik mysql_real_escape_string()
 
Antony Riksen

Antony Riksen

03/09/2011 06:49:36
Quote Anchor link
ja heb het inmiddels aangepast maar wilde eerst weten of het wel functioneerde
maar bedankt voor het advies.

mvg, Antony
 
Jasper DS

Jasper DS

03/09/2011 13:50:33
Quote Anchor link
Kees van Kempen op 02/09/2011 21:53:50:
gebruik echo mysql_error(); eventjes na de query, dan zie je of er een error is.


Eigenlijk zou er altijd een vorm van foutafhandeling moeten zijn. Het is niet de bedoeling om snel even achter je query de fout de echoën. Klik hier voor een tutorial over het afhandelen van je query.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.