UPDATE subjects werkt niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C#.NET developer

Functie Het development team bestaat momenteel uit vijf backend C#/.NET ontwikkelaars. Op dit moment zit één ontwikkelaar dedicated op de mobiele applicatie. Als team werk je samen aan het zelf ontwikkelde software platform. Dit bestaat uit zowel apps als websites. Om het systeem door meer dan honderdduizenden gebruikers wordt gebruikt is het bijna vanzelfsprekend dat de kwaliteit van het product hoog moet liggen. Het systeem bestaat uit drie projecten. Je werkt dus aan deze drie projecten waarbij de focus op z’n tijd verschuift. De technieken die worden toegepast zijn o.a. .NET Core, Xamarin, C# en MVC. Je zal dus met

Bekijk vacature »

C#.NET-developer - JUNIOR

Functie omschrijving Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Brielle zijn wij op zoek naar een junior developer. Werk jij graag met de volgende tools & technieken? C#, .NET, ASP.NET, MVC en SQL? Kijk dan snel of dit iets voor jou is! Als programmeur bij een productiebedrijf zal je voornamelijk nieuwe software schrijven maar ook bestaande software verbeteren. Verder werk je veel samen in back end projecten met leuke collega's. Bedrijfsprofiel Met een team van ruim 130 personen staan ze elke dag weer klaar om IT en Business te combineren door het ontwikkelen van producten op maat. Er zijn 3 teams,

Bekijk vacature »

Lasrobotprogrammeur/operator

Heb je interesse in trekkers en beschik je overvlijmscherpse precisie? Solliciteer dan op deze vacature! Als Lasoperator ben je vooral bezig met het maken van nieuwe lasrobotprogramma’s en het optimaliseren van bestaande programma’s, zowel online als offline (incl. het bedienen van de Lasrobots). Daarnaast draag je bij aan een optimaal rendement van de las robots. Verder heb je de volgende werkzaamheden: Het meewerken als operator c.q. Robotlassen niveau 2 (van complexe samenstellingen/halffabricaten), het om- en instellen van de diverse stations van lasmallen (productdragers), het afwerken van laswerk (verwijderen lasspetters en oxiden), het bewaken van de machineplanning (op bewerkingen) incl. de

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer - remote werken

Functie Als Front-end (Angular) developer ga je aan de slag met het uitbouwen van hun webapplicatie, als één van de front-end experts ga je samen met collega’s in een devops team werken aan een nieuw front-end voor hun calculatie oplossing. Binnen de calculatiesoftware kunnen meerdere professionals tegelijk samenwerken, 3D calculaties uitvoeren en ook inzien met de benodigde specifieke details. Deze software wordt veel ingezet om projectbeschrijvingen en kosten in kaart te brengen, en tijdens de uitvoering te bewaken. Maar hiernaast liggen er in de toekomst veel meer plannen op het gebied van front-end in de andere applicaties. Genoeg te doen

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer start jij in een development team met twee ervaren software ontwikkelaars. Jouw persoonlijke ontwikkeling is voor ons erg belangrijk en jij gaat dan ook meelopen met onze Senior .NET ontwikkelaar die jou met zijn kennis en ervaring een goede begeleiding kan aanbieden. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor het schrijven van software voor onze toonaangevende Automatiseringssystemen. Jij gaat aan de slag met de onderhoud van de kernsoftware, ondersteund de software van derden door het gebruik van onze webservices en als team zijn jullie verantwoordelijk voor het ontwikkelen van onze backend oplossingen. Wij maken op dit

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Capelle ad Ijssel Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Een deel van jouw werkzaamheden: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps en Power BI.

Bekijk vacature »

Full stack ontwikkelaar Laravel, Vue.js

Functie Als ontwikkelaar binnen deze organisatie hou jij je voornamelijk met lopende projecten voor de verschillende klanten. Zo bouw je de ene dag aan prijsschifting systemen en de andere dag onderzoek je crawlers en stel je ze zo in dat de data goed binnen komt binnen het systeem. Daarnaast bouw je mee aan dashboards en ben je dus constant bezig met het verbeteren van het platform. Er is een vaste werkwijze, zo werken ze met Trello kaarten en onderverdelen ze deze aan het begin van iedere week onder de developers. Dit wordt door de lead developer gedaan, maar in samenspraak

Bekijk vacature »

Senior developer (PHP en VB.NET)

Functie De development afdeling bestaat uit 2 teams. Het productteam (10 developers) is verantwoordelijk voor verschillende applicaties met als doel om zoveel mogelijk te automatiseren en uit te werken tot standaard software. Met diverse Solutions Architecten en ervaren developers denken ze voortdurend mee met hun klanten en bouwen ze de basis van het uiteindelijke maatwerk dat wordt geleverd. Hiernaast hebben ze een maatwerk/projectteam. Dit team bestaat momenteel uit 8 developers (junior tot senior) en is verantwoordelijk voor het maatwerk in hun klantprojecten. Momenteel zijn ze op zoek naar een senior developer die aan de slag gaat in het productteam. Hierin

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Jij hebt natuurlijk net jouw Bachelor op zak en gaat nu voor het eerst aan de slag bij een werkgever als junior .NET ontwikkelaar. Waarschijnlijk lijkt het jou spannend om ineens aan de slag te gaan bij klanten in de consultancy. Maak je niet druk, jij komt hier terecht in een warm bad en wordt totaal niet in het diepe gegooid. Zodra jij hier begint wordt jij gekoppeld aan een persoonlijke manager met een persoonlijk ontwikkelplan. Jij krijgt een scala aan trainingen, denk aan trainingen ten behoeve van het opdoen van zelf kennis en gedragscompetenties, maar ook trainingen voor

Bekijk vacature »

.NET Developer Shared Driving

Bedrijfsomschrijving Onze klant richt zich op het toegankelijker maken van steden, een fantastisch mooi streven. Hoe ze dat doen? Met eigen ontwikkelde software, waarmee vervoersmiddelen gedeeld kunnen worden. Deze inspirerende werkgever maakt een maatschappelijke impact en dat doen ze nu al zo'n 25 jaar! Het bedrijf is gevestigd in het centrum van Rotterdam en kent ongeveer zo'n 90 medewerkers. Het personeel is lekker gewoon gebleven! Iedereen kleedt zich zoals hij of zij dat zou willen en de sfeer is er erg fijn. Een leuke werkgever om voor te werken, en bovendien zijn er voor jou als Software Developer veel mooie

Bekijk vacature »

.Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Software Developer je verantwoordelijk voor: - Je werkt voortdurend aan oplossingen voor het op afstand bewaken en besturen van oogstmachines; - Het visualiseren van gegevens in rapporten, apps of andere formaten; - Voorspellend machineonderhoud; - Taakplanning; - Je schrijft aangepaste plug-ins om gegevens te importeren of exporteren

Bekijk vacature »

Java Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »
Jos Vermassen

Jos Vermassen

12/01/2012 11:52:56
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben bezig aan een CMS. De subject en pages haalt hij uit de databank, ik kan al subjects toevoegen en verwijderen, maar ik heb een probleempje met het wijzigen ervan. Iemand enig idee hoe dit komt?

CONTENT.PHP

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php require_once("includes/functions.php"); ?>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php require_once("includes/connection.php"); ?>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php find_selected_page(); ?>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php include("includes/header.php"); ?>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
<table id="structure">
    <tr>
        <td id="navigation">
            <?php echo navigation($sel_subject, $sel_page); ?>
            <br />
            <a href="new_subject.php">+ Add a new subject</a>
        </td>
        <td id="page">
            <?php if(!is_null($sel_subject)) { ?>
            <h2><?php echo $sel_subject['menu_name']; ?></h2>
            <?php } elseif(!is_null($sel_page)) { ?>
            <h2><?php echo $sel_page['menu_name']; ?></h2>
            <div class="page-content">
                <?php echo $sel_page['content']; ?>
            </div>
            <?php } else { ?>
            <h2>Select a subject or page to edit</h2>
            <?php } ?><br />
         </td>
    </tr>
</table>
[/CODE]
<?php include("includes/footer.php"); ?>

EDIT_SUBJECT.PHP
<?php require_once("includes/functions.php"); ?>
<?php require_once("includes/connection.php"); ?>
<?php
    if(intval($_GET['subj']) == 0) {
        redirect_to("content.php");
    }

    
    if(isset($_POST['submit'])) {
        $errors = array();
    
        $required_fields = array('menu_name', 'position', 'visible');
        foreach($required_fields as $fieldname) {
            if(!isset($_POST[$fieldname]) || empty($_POST[$fieldname])) {
                $errors[] = $fieldname;    
            }
        }

        
        $fields_with_lengths = array('menu_name' => 30);
        foreach($fields_with_lengths as $fieldname => $maxlenght) {
            if(strlen(trim(mysql_prep($_POST[$fieldname]))) > $maxlength) {
                $errors[] = $fieldname;
            }
        }
    
        
        if(empty($errors)) {
            $id = mysql_prep($_GET['subj']);
            $menu_name = mysql_prep($_POST['menu_name']);
            $position = mysql_prep($_POST['position']);
            $visible = mysql_prep($_POST['visible']);
        
            $query = "UPDATE subjects SET
                        menu_name = '{$menu_name}',
                        position = {$position},
                        visible = {$visible}
                     WHERE id = {$id}"
;
            $result = mysql_query($query, $connection);
            if(mysql_affected_rows() == 1) {
                // Succes
                $message = "The subject was successfully updated.";
            }
else {
                // Failed
                $message = "The subject update failed.";
                $message .= "<br />" . mysql_error();
            }
        }
else {
            // Errors occurred    
            $message = "There were " . count($errors) . " errors in the form";
        }    
    }

?>

<?php find_selected_page(); ?>
<?php include("includes/header.php"); ?>
[CODE]
<table id="structure">
    <tr>
        <td id="navigation">&nbsp;
            <?php echo navigation($sel_subject, $sel_page); ?>
        </td>
        <td id="page">
            <h2>Edit Subject: <?php echo $sel_subject['menu_name']; ?></h2>
            <?php
                if(!empty($message)) {
                    echo"<p class=\"message\">" . $message . "</p>";    
                }

            ?>

            <?php
                if(!empty($errors)) {
                    echo "<p class=\"errors\">";
                    echo "Please review the following fileds:<br />";
                    foreach($errors as $error) {
                        echo " - " . $error . "<br />";    
                    }

                    echo "</p>";
                }

            ?>

            <form action="edit_subject.php?subj=<?php echo
            urlencode($sel_subject['id']); ?>
" method="post">
                <p>Subject name:
                    <input type="text" name="menu_name" value="<?php echo
                    $sel_subject['menu_name']; ?>
" id="menu_name" />
                </p>
                <p>Position:
                    <select name="position">
                        <?php
                            $subject_set
= get_all_subjects();
                            $subject_count = mysql_num_rows($subject_set);
                            for($count=1; $count <= $subject_count+1; $count++) {
                                echo "<option value=\"{$count}\"";
                                if($sel_subject['position'] == $count) {
                                    echo " selected";    
                                }

                                echo ">{$count}</option>";    
                            }

                        ?>

                    </select>
                </p>
                <p>Visible:
                    <input type="radio" name="visible" value="0"<?php
                    if($sel_subject['visible'] == 0) { echo " checked"; }
                    ?>
/> No
                    &nbsp;
                    <input type="radio" name="visible" value="1"<?php
                    if($sel_subject['visible'] == 1) { echo " checked"; }
                    ?>
/> Yes
                </p>
                <input type="submit" name="submit" value"Edit Subject" />
                &nbsp;&nbsp;
                <a href="delete_subject.php?subj=<?php echo
                urlencode($sel_subject['id']); ?>
" onclick="return confirm('Are you sure?');">Delete Subject</a>  
            </form>
            <br />
            <a href="content.php">Cancel</a>
        </td>
    </tr>
</table>
[/CODE]
<?php include("includes/footer.php"); ?>

FUNCTIONS.PHP

<?php
    function mysql_prep($value) {
    $magic_quotes_active = get_magic_quotes_gpc();
    $new_enough_php = function_exists("mysql_reql_escqpe_string");    
    if($new_enough_php) {
        if($magic_quotes_active) { $value = stripslashes($value); }
            $value = mysql_real_escape_string($value);
        }
else {
            if(!magic_quotes_active) { $value = addslashes($value); }
    }

    return $value;
}

function
redirect_to($location = NULL) {
    if($location != NULL) {
        header("Location: {$location}");
        exit;        
    }
}

function
confirm_query($result_set) {
    if(!$result_set) {
        die("Database query failed: " .mysql_error());
    }
}

function
navigation($sel_subject, $sel_page) {
    $output =  "<ul class=\"subjects\">";
    $subject_set = get_all_subjects();
    
    while($subject = mysql_fetch_array($subject_set)) {
        $output .= "<li";
        if ($subject["id"] == $sel_subject['id']) { $output .= "
            class=\"selected\""
;    }
        $output .= "><a href=\"edit_subject.php?subj=" . urlencode($subject["id"]) .
            "\">{$subject["menu_name"]}</a></li>";
        $page_set = get_pages_for_subject($subject["id"]);
        $output .= "<ul class=\"pages\">";
        
        while($page = mysql_fetch_array($page_set)) {
            $output .= "<li";
            if ($page["id"] == $sel_page['id']) { $output .= " class=\"selected\""; }
            $output .= "><a href=\"content.php?page=" . urlencode($page["id"]) .
                "\">{$page["menu_name"]}</a></li>";
        }

        $output .= "</ul>";
    }

    $output .= "</ul>";
    return $output;
}


?>
Gewijzigd op 12/01/2012 12:04:52 door Jos Vermassen
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 17:20:08
 
TJVB tvb

TJVB tvb

12/01/2012 12:00:45
Quote Anchor link
Plaats a.u.b. alleen de relevante code. Controleer je query (wat is daadwerkelijk je query) en wat gaat er dan fout? (krijg je een error, gebeurt er niks etc.)
 
Jos Vermassen

Jos Vermassen

12/01/2012 12:06:26
Quote Anchor link
TJVB tvb op 12/01/2012 12:00:45:
Plaats a.u.b. alleen de relevante code. Controleer je query (wat is daadwerkelijk je query) en wat gaat er dan fout? (krijg je een error, gebeurt er niks etc.)


Als ik op de knop druk om een subject te wijzigen, dan gaat hij naar de 'else'.

if(mysql_affected_rows() == 1) {
// Succes
$message = "The subject was successfully updated.";
} else {
// Failed
$message = "The subject update failed.";
$message .= "<br />" . mysql_error();
}
} else {
// Errors occurred
$message = "There were " . count($errors) . " errors in the form";
}

Dit is mijn query:

$query = "UPDATE subjects SET
menu_name = '{$menu_name}',
position = {$position},
visible = {$visible}
WHERE id = {$id}";
Gewijzigd op 12/01/2012 12:11:54 door Jos Vermassen
 
TJVB tvb

TJVB tvb

12/01/2012 12:09:30
Quote Anchor link
echo ook eens die query zodat je ziet wat er ingevuld is.
Zet dit eens bovenaan je code
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors',1);
?>


En haal je variabelen eens buiten quotes, dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$query
= "UPDATE subjects SET
    menu_name ='"
. $menu_name ."',
    position = "
. $position .",
    visible = "
.$visible} ."
    WHERE id = "
. $id;
?>
 
Marco PHPJunky

Marco PHPJunky

12/01/2012 12:09:55
Quote Anchor link
gooi je query eens in een echo kijk is of alles eruit komt hoe het eruit zou moeten komen...

en probeer de uitkomst van de echo eens in phpmyadmin zelf.. (mocht hij kloppen in de echo naar jou idee)
 
Jos Vermassen

Jos Vermassen

12/01/2012 12:18:38
Quote Anchor link
Dit werkt gewoon, query klopt

Als ik op de knop druk om te wijzigen, gaat hij meteen naar de else van dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
if(empty($errors)) {
            $id = mysql_prep($_GET['subj']);
            $menu_name = mysql_prep($_POST['menu_name']);
            $position = mysql_prep($_POST['position']);
            $visible = mysql_prep($_POST['visible']);
        
            $query = "UPDATE subjects SET
                        menu_name = '{$menu_name}',
                        position = {$position},
                        visible = {$visible}
                     WHERE id = {$id}";
            $result = mysql_query($query, $connection);
            if(mysql_affected_rows() == 1) {
                // Succes
                $message = "The subject was successfully updated.";
            } else {
                // Failed
                $message = "The subject update failed.";
                $message .= "<br />" . mysql_error();
            }
        } else {
            // Errors occurred    
            $message = "There were " . count($errors) . " errors in the form";
        }    
    }
[/CODE]
Gewijzigd op 12/01/2012 12:19:20 door Jos Vermassen
 
TJVB tvb

TJVB tvb

12/01/2012 12:19:15
Quote Anchor link
Dan moet je dus de rest controleren.
 
Erwin H

Erwin H

12/01/2012 12:26:11
Quote Anchor link
echo eens mysql_affected_rows(), kijk hoeveel er daadwerkelijk zijn aangepast.
 
Jos Vermassen

Jos Vermassen

12/01/2012 12:43:56
Quote Anchor link
Dit geeft hij terug:

There were 1 errors in the form

Please review the following fileds:
- menu_name
 
TJVB tvb

TJVB tvb

12/01/2012 13:34:09
Quote Anchor link
Lijkt me toch duidelijk, dan moet je die error oplossen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.