UPDATE table from other table

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C#.NET/Unity Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar. Dit bedrijf houdt zich bezig met de ontwikkeling van WMS Software (C#/Unity & SQL). Past dit bij jou? Lees snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Samen met 6 applicatieontwikkelaars hebben jullie de verantwoordelijkheid voor de uitbreiding en ontwikkeling van de webapplicaties; Het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de huidig draaiende applicaties; Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software. Bedrijfsprofiel Wie

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij zijn bezig met het ontwikkelen van een nieuw product en wij hebben jouw hulp hierbij nodig! Als junior .NET ontwikkelaar krijg jij de kans om samen met ons deze nieuwe uitdaging aan te gaan! Momenteel bestaat ons team uit drie interim Software Engineers. Twee hiervan zijn zeer ervaren .NET specialisten die inmiddels hun strepen in dit vakgebied al hebben behaald. Ook hebben wij een junior als onderdeel van ons team die zich op dit moment nog bezig houdt met de Front-end (Angular/TypeScript), maar zich nu ook meer gaat verdiepen in de backend. Wij willen ons team graag verder

Bekijk vacature »

Low-Code Expert/Developer: Power Platform Speciali

Bedrijfsomschrijving Als Low-Code Expert/Developer bij ons innovatieve bedrijf, neem je een cruciale rol op je in de creatie, ondersteuning en implementatie van diverse oplossingen met behulp van het veelzijdige Power Platform. Dit platform omvat Power Apps, Power BI, Power Automate, Power Virtual Agent en Azure Logic Apps. Het Power Platform biedt je de mogelijkheid om klanten te voorzien van naadloze integraties door op maat gemaakte oplossingen te creëren die compatibel zijn met (bijna) alle bestaande software-infrastructuren. Dankzij het uitgebreide scala aan toepassingen, krijg je de kans om als architect en projectleider van je eigen oplossing te fungeren. Dompel jezelf onder

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Angular

Functie Er zijn momenteel 5 SCRUM-teams waarvan drie gefocust zijn op DevOps en de huidige projecten en twee op innovatie van de platformen. Jij zal onderdeel worden van het innovatie Scrum team. De 2 multidisciplinaire innovatie teams bestaan momenteel uit 14 werknemers. Jij als senior Front end developer wordt onderdeel van onze innovatieteams. De innovatieteams houden zich bezig met het door ontwikkelen van de huidige producten en denken na over nieuwe functionaliteiten. Binnen de rol van Front end developer krijg je veel vrijheid en kan je je dag zelf indelen. Dingen waar jij je dagelijks mee bezig zult houden is

Bekijk vacature »

Junior Software Developer (HBO / WO)

Functie omschrijving Voor een leuke opdrachtgever zijn wij op zoek naar een Junior Software Developer! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Dan hebben wij bij Jelling IT Professionals de perfecte opdrachtgever in de omgeving van Hoofddorp. Binnen deze functie vervul je een onsite learning programma waarbij je aan de slag gaat met PHP en Laravel. Hierbij ben je voornamelijk werkzaam op verschillende klantlocaties en is het jouw taak om hun wensen en eisen

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Software Developer

Functieomschrijving Voor een toffe opdrachtgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP Developer met affiniteit met Laravel. Je komt te werken bij een uitdagende opdrachtgever met supergave klanten in een specifieke branche. Als PHP ontwikkelaar ben je samen met een vooruitstrevende team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het vernieuwen van informatiesystemen voor een specifieke branche. Je ondersteunt complexe uitdagingen van klanten. Vervolgens breng je hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Affiniteit met Laravel is een pré. Om de klanten zo goed mogelijk te ondersteunen en snel in

Bekijk vacature »

Anaplan Developer

Dit ga je doen What are you going to do: Picking up Stories: Design planning had, how are we going to build it in Anaplan; Talking to the end user to build a forecasting model; Having contact with the data team about which data is needed; Being able to convert an Excel sheet into a 3, 4 or 5 dimensional modeling environment; Giving knowledge sessions about Anaplan; Solving incidents; Making instructional videos on how teams should read forecasts; Writing blogs about forecasting. Hier ga je werken We are looking for an Anaplan Builder to deliver end-to-end solutions within a big

Bekijk vacature »

Front-end Developer vue.js node.js SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Frontend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf de regio Nieuw Vennep zijn wij opzoek naar een ervaren Front-end Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een SaaS-platform.

Bekijk vacature »

PHP/Symfony developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Bergen op Zoom ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen bezig met software ontwikkeling. Je bent buiten ontwikkeling ook continu bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Jouw takenpakket ziet er als volgt uit: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden

Bekijk vacature »

Mendix Developer

Functie Wat ga je doen als Mendix Developer? We leven in een wereld die snel ontwikkelt en veranderd, ook nemen bedrijfsbelangen toe en blijken risico’s moeilijker in te schatten, daarom wij op zoek naar Junior, Medior en Senior Developers die bedrijven kunnen helpen met hun screeningproces en zorgen dat deze efficiënt en 100 procent AVG compliant is. Het concept achter Mendix is duidelijk. De klant heeft een vraag/probleem. Dit kunnen we door middel van slimme software oplossen. In plaats van te werken met de nieuwste technieken en tools, wordt er gekozen voor het implementeren en maken van software dat op

Bekijk vacature »

.Net ontwikkelaar - Het schoolsysteem verbeteren!

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een prettige en kleinschalige organisatie waar hard gewerkt wordt om het onderwijs te verbeteren. Daarom werken ze aan complexe om administratieve, financiële en facilitaire processen te versnellen en te verbeteren. Dit doen ze vanuit een platte organisatie voor klanten die door geheel Nederland verspreid zitten, hier horen vanzelfsprekend een aantal aansprekende HBO scholen en universiteiten toe. Functieomschrijving Je komt terecht in een organisatie waar op dit moment 2 scrumteams werken. Jij zal als .Net developer binnen 1 van deze scrumteams functioneren, iedereen binnen dit team heeft zijn/haar eigen expertise waardoor er met verschillende invalshoeken aan een

Bekijk vacature »

Full Stack C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

Front-End Developer

Als Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Front-End Developer bij Coolblue? Als Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Je krijgt energie van het bedenken van creatieve oplossingen en presenteert dit graag binnen het team. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te

Bekijk vacature »
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

04/12/2017 22:18:39
Quote Anchor link
Dag allemaal,

daar zijn we weer met die vervelende vragen :D

Ik heb een best wel veel velden in een 'redelijk groot' tabel.

Ik maak tijdelijke tabellen aan, om zo meervoudige aanpassingen te kunnen doen. Zonder dat de eindgebruiker die 1-20seconden hier last van heeft.

Deze data wil ik graag weer terug updaten naar de 'live' tabel.
Maar zo lui als ik ben, wil ik niet ALLE velden gaan benoemen, want het is 100% zeker dat de veldnamen hetzelfde zijn.
Ik gebruik namelijk
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
CREATE TABLE tmp_' . $hdesk . ' AS
                            SELECT *
                            FROM dns_tickets
                            WHERE ticket_hdesk = ' . $hdeskID

tickets heeft een primary key ticket_id met Auto Increment.
Ik heb wel het een en ander opgezocht en kwam eigenlijk op het volgende uit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
REPLACE INTO dns_tickets live SELECT tmp.* FROM tmp_' . $hdesk . ' tmp WHERE live.ticket_id = tmp.ticket_id

Maar hierover las ik ook weer dat deze functie eigenlijk eerst doet deleten, en dan doet inserten, klopt dit?
Is er een betere oplossing hiervoor ?
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 13:22:02
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

04/12/2017 23:17:41
Quote Anchor link
Waar komt de noodzaak vandaan om een kopie te trekken? Dit lijkt mij onwenselijk omdat je dan ineens twee bronnen hebt van wat in wezen dezelfde informatie is.

Heb je al geprobeerd om bijvoorbeeld een (of meer) index(en) aan te maken voor snelle(re) lookup? Of gekeken hoe het komt dat e.e.a. traag is (aangenomen dat dat de reden is, of vanwaar dus deze wens)?
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

05/12/2017 08:15:27
Quote Anchor link
Hi Thomas,

Het komt doordat de update best wel wat langer duurt.
Ik moet alle tickets updaten mbt SLA's en kosten berekenen.
Per afdeling kunnen de kosten verschillen.

In eerste instantie dmv csv, xml en xls files update ik vrijwel alle tickets al met een vaste datum, zodat ik daarna kan zien welke geupdate zijn in de live tabel, en vervolgens in de import tabel zie welke nieuw zijn.

Alle updatet tickets moet ik bijwerken mbt SLA kosten en afdelingen, daarna de tickets uit de import tabel toevoegen, en ook nog eens bijwerken, met missende gegevens.

Dit x10 met een cronjob van 5 minuten, het liefst sneller, maar helaas heeft het update script iets tijd nodig om 100 duizenden tickets te bewerken.
M'n updates zijn op basis van de ticket_id, waarvan ik verwacht dat het niet veel sneller kan dmv extra index fields.

Hierdoor lopen gebruikers ietswat vertraging op.
Het gaat maar om seconden werk, soms iets langer dan 3 seconden in totaal om alles bij te werken, maar de tabel dns_tickets raakt gelocked, en staan queries in de wacht tijdens de updates na het importeren.

Dit wil ik graag teniet doen, door per helpdesk een copy te maken van de live tickets, incl. ID, en daarin te werken tot het klaar is, en dan in 1 klap de updates te verwerken.
(de inserts gebeuren wel op de live tabel, maar dat zijn aanzienlijk minder dan de updates)

Ik verwacht dat de eindgebruikers op deze manier geen tot zeer weinig vertraging oplopen, wat frustraties en ban's zal verminderen.
Bans in de zin van, qos bans omdat ze als kippen zonder kop refresh table blijven klikken (een ajax request dat de tickets ophaald op basis van hun filter en aantallen p. pagina)
 
Nick Vledder

Nick Vledder

05/12/2017 22:54:13
Quote Anchor link
Wat ik me afvraag, is of het noodzakelijk is om alle records van de tabel in een beweging te updaten en zo regelmatig ook. Zou je kunnen volstaan met enkel van records die geraadpleegd worden een actuele/ ge-update versie te tonen. Vervolgens ‘s nachts alle records bijwerken.
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

06/12/2017 20:58:09
Quote Anchor link
Hi Nick,

Ja dit is gewenst.
Binnen een paar miljoen tickets zijn er gemiddeld vrijwel ongeveer 150.000 aanpassingen, soms meer binnen 3 minuten :-/

Ik heb trouwens dynamische waardes, maar ik weet niet of de SQL server er vrolijk van wordt als ie zelf alle berekeningen in een klap moet uitvoeren en dus zelf de records al update tijdens de import ipv uitbesteden aan php.

Ik zit er bijna aan te denken om over te gaan naar een SAP backend.
Hoewel ik niet denk dat het er veel beter op zal gaan worden.

Ik ga nog wat verder stoeien, en anders zeg ik gewoon dat ze maar ietwat geduld moeten hebben of hun verwachtingen moeten aanpassen in het FO en een nieuwe change aanvragen.
 
Nick Vledder

Nick Vledder

07/12/2017 09:33:41
Quote Anchor link
Het gaat dus om enorm veel records (>1mln) met daarin veel aanpassingen in een kort tijdsbestek. Als ik het goed heb begrepen zijn er ook aanpassingen waar een bepaald(e) algoritme/ rekenregel aan ten grondslag ligt. Ik kan me voorstellen dat er op één moment slechts van een beperkt aantal records (<1mln, <150k en misschien zelfs <100) de SLA-kosten geraadpleegd worden en dus bekend hoeven zijn. Kortom, toepassing van die algoritmes over >1mln records met zo'n 150k aanpassingen kon wel 's beduidend meer resources kosten als het 'on the fly' toepassen van algoritmes op de basisgegevens (?).

Het wordt al complexer als je over meerdere records een totaalplaatje opvraagt ('SLA afdelingskosten'?), maar het is nog steeds te doen en misschien wel efficiënter als bewerkingen die ook nog 's een UPDATE en/of INSERT met zich meebrengen.

Databases verschillen ook in snelheid. Met voor soort database werkt SAP? HANA?
Gewijzigd op 07/12/2017 10:12:56 door Nick Vledder
 
Aad B

Aad B

07/12/2017 11:32:13
Quote Anchor link
Nick Vledder op 07/12/2017 09:33:41:
Databases verschillen ook in snelheid. Met voor soort database werkt SAP? HANA?
SAP werkt doorgaans met Oracle maar kan in kleinere omgevingen ook Microsoft en HANA werken. Oracle is marktleider in SAP. In alle gevallen is het RDBMS wel bereikbaar buiten SAP maar een herkenbaar datamodel is niet echt beschikbaar. Een tabel aangemaakt met het SAP frontend is niet 1:1 terug te vinden in het RDBMS
Gewijzigd op 07/12/2017 11:35:02 door Aad B
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

07/12/2017 20:05:54
Quote Anchor link
Hi Nick,

Het gaat in een totaal plaatje inderdaad om miljoenen records, waarvan er gemiddeld 150.000 updates zijn in kort tijdbestek.

Het 'on the fly' toepassen van de algoritmes en berekeningen kan wel, maar het gaat niet om enkele gebruikers, en inderdaad zijn de totalen het meest van belang en het visualiseren van de data.

Uiteraard is dit nooit van ALLE tickets, maar in tijdsbestekken, en per team.
Het bedrijf waar ik werk is wereldwijd en een van de marktleiders op logistiek transport.

Deze tickets komen uit vele helpdesks, welke langzaam maar zeker wel ver gaan uitdunnen tot 1 centraal systeem (eindelijk). Maar dat betekend niet dat de tickets minder worden ;-)

Op het moment heb ik meerdere servers, p.s. draaien SQL op OutSystems

Ik ben met kleine projectjes bezig met SAP Hana en Fiori, maar .. anyways ik voel dat we afdwalen :D
Kan ik simpelweg gewoon alle kolommen en records van tabel updaten naar tabel2 op tabel1.id = tabel2.id

Zonder alle veldnamen te specificeren, jullie begrijpen wel dat dit een uitgebreid en 'levend' project is, en als ik deze query elke keer moet aanpassen als ik weer een nieuwe variable erbij krijg per ticket, dat ik rekening moet houden om ALLE queries bij te werken van alle helpdesk imports..
Gewijzigd op 07/12/2017 20:06:28 door Dennis WhoCares
 
Nick Vledder

Nick Vledder

07/12/2017 21:45:48
Quote Anchor link
@Dennis Eerlijk gezegd durf ik deze vraag niet met een ja of nee te beantwoorden, omdat ik bij deze orde van grootte (# records / velden) zelf probeer te voorkomen SQL dit soort geheugen-intensieve operaties te laten uitvoeren.
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

08/12/2017 08:12:47
Quote Anchor link
Hi Nick,

welke geheugen-intensieve operaties bedoel je precies? Gehele tabellen heen en weer kopieren ?
Momenteel doe ik de berekeningen enz gewoon in php
 
Nick Vledder

Nick Vledder

08/12/2017 08:51:27
Quote Anchor link
Exact, INSERT en UPDATE kunnen behoorlijk veel capaciteit vragen. Terug naar hoofdvraag, hoe krijg je flexibiliteit als je extra velden gaat toevoegen .... Bij een MongoDB bijvoorbeeld heb je wat dat betreft (misschien) meer flexibiliteit.
Gewijzigd op 08/12/2017 15:55:28 door Nick Vledder
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

08/12/2017 17:01:20
Quote Anchor link
Is er uberhaupt wel een (goede) analyse gemaakt waarom het traag is? Waar zit de bottleneck? Zijn de (potentiële) probleempunten geïdentificeerd? Zou dit een kwestie kunnen zijn van serverconfiguratie (hetzij hardware, hetzij software)? En ja, mogelijk trekt je server (1 of meer?) het simpelweg niet. En als je zoveel queries hebt kunnen kleine optimalisaties potentieel heel veel winst geven.

Daarnaast (oorspronkelijke vraagstelling), met zoveel mutaties, wat voor garantie heb je dat het origineel niet gewijzigd wordt terwijl je in een kopie loopt te modderen? En als die constructie het origineel vergrendelt lijkt mij dit de vertraging alleen maar in de hand spelen omdat alles en iedereen daarop staat te wachten dan.
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

08/12/2017 20:29:51
Quote Anchor link
Hi Thomas,

ik vind dat je met zeer goede vragen komt.
Heb je enige tutorials/tips om dit uit te zoeken op een live systeem ?

Live monitoring mbt geheugen en cpu cores geven me geen indicatie dat het systeem het niet trekt.

Het orgineel wordt alleen en maar dan ook alleen door dezelfde scripts gewijzigd (op dat moment dat het script draaid wordt er wel een 'flag' gezet dat deze specifieke import voor die helpdesk al draait, dus mocht het zijn dat het een te lange operatie wordt en cronjobs over elkaar heen gaan lopen, zal dezelfde script niet draaien mits de 'flag' op 0 staat)
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

10/12/2017 16:29:40
Quote Anchor link
Ik ben geen database-expert maar ik denk dat je met een portie gezond verstand en enig inlevingsvermogen ver kunt komen. Om advies over een oplossingsrichting te kunnen geven, dat is nogal lastig omdat het, als ik het zo goed begrijp, nog niet echt duidelijk is wat de oorzaak is of oorzaken zijn (als je nu iets verandert, wat ben je dan eigenlijk aan het repareren?) en daarnaast weten we verder niets over het systeem zelf.

Is dit een pakket, of is dit zelf in elkaar gezet?
Wat voor tabeltypen gebruik je (MyISAM, InnoDB)?
PHP en MySQL versie (en type)?
Wat is je Client API library version? (zie phpinfo onder kopje mysqli)
Maak je gebruik van (foreign) keys en database-transacties?
Hoe luidt de "flow" / levensweg van een ticket?
Welke queries worden er allemaal uitgevoerd?
Zijn deze van zichzelf traag (kijk met EXPLAIN wat deze doen)?
Welke queries worden het vaakst uitgevoerd en valt hier wat winst te boeken?
Wat zegt eventuele logging van queries hierover (maar gezien de grootte van je dataset zou het loggen mogelijk de performance hiervan kunnen beïnvloeden)?
Geef je tussentijds resultaten vrij die je niet meer nodig hebt?
Is het mogelijk om (tussen)resultaten te cachen zodat deze niet elke keer opnieuw berekend hoeven te worden (hierbij moet je wel rekening houden met veranderingen in de gegevens die deze (tussen)resultaten samenstellen, je zult dan zaken opnieuw moeten berekenen)?
Je maakt ergens onderscheid tussen tickets via een datum, staat hier een index op, of wellicht zou je hier een apart veld van kunnen maken (live y/n met index)? Voor tickets die actueel zijn voeg je dan overal AND live = 1 toe ofzo, daarmee kap je al een heel groot deel van potentiële resultaten weg waar je niet meer doorheen hoeft te ploeteren. Of mogelijk zijn er meerdere statussen die een indicatie geven waar in de levensloop een ticket zich bevindt, of wellicht zijn er meerdere flags nodig (visible, deleted, whatever, ook hier geldt weer dat je dit dan in alle queries zult moeten meenemen).
Ook klinkt het gewoon alsof een of enkele tabellen VEEL te groot zijn, is het mogelijk om e.e.a. te archiveren?
Een mogelijk gevaarlijke operatie, maar heb je de tabellen ooit geOPTIMIZEd? Of gebeurt dit regelmatig? En met zo'n grote tabel is dit mogelijk een erg zware operatie...

En zo kan ik wss nog wel ff doorgaan :p.
 
Nick Vledder

Nick Vledder

12/12/2017 09:59:45
Quote Anchor link
In aansluiting op Thomas...

Je hebt al rekening gehouden met race-conditions (flag). Wat je zou kunnen doen, heel praktisch, is kijken in hoeverre je de UPDATE bewerking kan opsplitsen in kleinere batches. Vervolgens kun je onderzoeken hoe het zit met locks (ken je het verschil tussen MyISAM en InnoDB bijvoorbeeld)? Locks op records en locks op gehele tabellen. Etc., etc.
 
Aad B

Aad B

12/12/2017 11:38:20
Quote Anchor link
Dennis WhoCares op 08/12/2017 08:12:47:
Momenteel doe ik de berekeningen enz gewoon in php
Heen en weer kopieren en mogelijke bottleneck is wellicht ook SELECT * FROM naar php het transporteren van een hele tabel naar php (array) en vervolgens weer naar de database (UPDATE INSERT REPLACE) is geheugen intensief heen en weer vliegen van tabellen. Waarom in php opgelost? Met efficiente en intelligente SQL en/of databaseprocedures met berekeningen in de database kan je zonder php enorm veel sneller resultaat bereiken. Het heen en weer schuiven van data tussen php en MySQL is zeer tijdrovend en onnodig.
Gewijzigd op 12/12/2017 11:50:48 door Aad B
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.