Update

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT Informatica diploma in ontvangst mogen nemen? Of heb je een aantal jaar ervaring als Software Developer en ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Goirle zijn wij op zoek naar een junior/medior Back-end Developer met affiniteit met MS Acess. Samen met een vooruitstrevend team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL en affiniteit met MS Acess. Je bent klantvriendelijk en flexibel ingesteld en vindt het leuk om klanten te

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers met passie voor hun vak. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van ontwerp en ontwikkeling zullen samenkomen in een proof of concept. Nadat is vastgesteld dat de oplossing voldoet aan de belangrijkste behoeftes worden producten of services gevalideerd door middel van korte iteraties. Hiermee zorgen ze ervoor dat het werk voldoet aan de technische vereisten en gebruikersbehoefte. Door het inzetten van de nieuwste technologieën die toekomstbestendig zijn weten ze klanten omver te blazen. Ook geven en organiseren ze veel

Bekijk vacature »

Back End Developer .NET

Dit ga je doen Ontwikkelen in C# .NET en werken aan nieuwbouw, uitbouw en onderhoud van de software (die communiceren met 68.000 sensoren, waardoor er meerdere miljoenen berichten per uur verwerkt worden); Samenwerken in Scrum Teams; Meewerken aan verschillende, uitdagende projecten; Werken met nieuwe technologieën en vrijheid krijgen om jezelf te ontwikkelen en door te groeien. Hier ga je werken Je komt als Developer te werken bij een organisatie die gespecialiseerd is in software die real-time wordt gebruikt. De software constateert waar werk moet worden uitgevoerd en de chauffeurs worden met een andere applicatie hierop geattendeerd. Ook wordt er direct

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Social Media Specialist

Social Media Specialist locatie: Rotterdam (Zuid Holland) Wij zoeken op korte termijn een nieuwe collega, een social media specialist/ adviseur sociale media (24 uur), voor ons sprankelende team Communicatie van CJG Rijnmond. Onze focus ligt op het informeren en binden van onze in- en externe klanten en stakeholders en het versterken van onze naamsbekendheid en zichtbaarheid. Dat doen we in nauwe samenwerking met elkaar. Over de functie Ons team bestaat uit 7 communicatieprofessionals met ieder een eigen expertise. Als lid van het online team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, uitvoeren en analyseren van onze socialemediastrategie. Ook stel je campagnes

Bekijk vacature »

Als Front-end developer bijdragen aan het onderwij

Functie Als front-end developer om je terecht in een team van goede en ervaren developers, en ga je werken aan de software die door miljoenen mensen gebruikt wordt. Je bent in staat om designs effectief te vertalen naar werkende feautures en hebt oog voor een goede UX van het product. Je staat voor clean code en goede documentatie. Je ziet toegevoegde waarde in het beoordelen van het werk van collega’s om zo samen te streven naar hoge kwaliteit software en code. Je dagelijkse werk bestaat uit het werken aan componenten in de Storybook. Het verbeteren en refactoren van de huidige

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Angular

Functie Er zijn momenteel 5 SCRUM-teams waarvan drie gefocust zijn op DevOps en de huidige projecten en twee op innovatie van de platformen. Jij zal onderdeel worden van het innovatie Scrum team. De 2 multidisciplinaire innovatie teams bestaan momenteel uit 14 werknemers. Jij als senior Front end developer wordt onderdeel van onze innovatieteams. De innovatieteams houden zich bezig met het door ontwikkelen van de huidige producten en denken na over nieuwe functionaliteiten. Binnen de rol van Front end developer krijg je veel vrijheid en kan je je dag zelf indelen. Dingen waar jij je dagelijks mee bezig zult houden is

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Tot jouw takenpakket behoort onder andere: Webapplicaties ontwerpen, bouwen, testen en implementeren in .NET/C#.; Ontwikkelen, implementeren en beheren van maatwerkapplicaties; Onderhouden en beheren van standaardpakketten; Onderzoeken en beoordelen van nieuwe technieken. Hier ga je werken Als .NET ontwikkelaar kom je te werken bij een grote semioverheidsinstelling in Nijmegen. De organisatie staat garant voor het leveren van onderwijs en les- en onderzoeksmateriaal voor duizenden betrokkenen. De organisatie wil bijdragen aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Binnen de teams hangt een open en collegiale cultuur met veel aandacht voor een prettige en sociale werksfeer.

Bekijk vacature »

Front-end developer gezocht

Functie Je komt in een team met ambitieuze developers die de passie voor Front-End met jou delen. Samen ga je aan de slag met leuke en leerzame opdrachten. Het team heeft een eigen budget en financiën en zij bepalen zelf hoe dat besteed en investeert wordt. Je gebruikt tools als JavaScript, Node.js, React, Angular, Typescript en Vue.js wanneer je werkt aan de opdrachten. Daarnaast zul je veel leren van je collega’s en gezamenlijk een leuke tijd doorbrengen tijdens activiteiten zoals wintersport, hackatons en conferentiebezoeken. Je krijgt niet alleen de mogelijkheid Front-End te ontwikkelen, maar ook vooral jezelf. Dit kan behaald

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Oracle APEX Ontwikkelaar (3.500-6.000 euro)

Bedrijfsomschrijving Ben jij een getalenteerde Oracle APEX ontwikkelaar met minimaal één jaar ervaring in het ontwikkelen van Oracle APEX-applicaties? Ben je gepassioneerd over het ontwikkelen van bedrijfskritische oplossingen en wil je werken bij een toonaangevend consultancybedrijf? Dan zijn wij op zoek naar jou! Deze organisatie beschikt over zowel inhouse als externe projecten, maar bovenal over een sterk team en netwerk van opdrachten waardoor jij jezelf verder kunt ontwikkelen. Het team bestaat uit een aantal junior en medior developers, maar vooral uit senioren. De business unit managers binnen het team zijn mensen die hun vak verstaan en zelf als Oracle APEX

Bekijk vacature »

C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Testen en valideren van de ontwikkelde software. Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je gaat aan de slag met diverse technologieën en frameworks. Denk hierbij aan C#, JS frameworks, HTML, CSS, TypeScript,

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed leesbaar is. Je maakt voor bedrijven op maat

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »
E Ander

E Ander

18/01/2018 19:27:11
Quote Anchor link
Ik heb een database met ip adressen van mijn website bezoekers. Die IP adressen wil ik nu van land code en streek code voorzien en tevens of het een zoekmachine is of een bezoeker.
Inmiddels heb ik wat huiswerk gedaan en een database IP adressen van land, streek,eigenaar en soort code gemaakt.
Ik heb dus 2 databasevelden. 1)bezoekers en 2)iplandcoden.
Als ik nu van elke bezoeker uit 1) via 2 de bijbehorende gegevens zoek krijg ik als ik de database van 1) wil updaten een foutmelding.
Kan, wat ik in gedachten heb wel? Kan de data die je vergelijkt ook upgedate worden? En heeft iemand anders een voorbeeld hoe het wel kan?

Mijn script werkt tot het
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
                    // $ipvergelijk is een deel van het $ip adres. ipserver moet gelijk zijn aan het eerder gegeven $ip
                    
                    $sqlc = "UPDATE inloggen SET land = 'United States' WHERE ipserver = $ip";
                                        if(!$resc = mysqli_query($link, $sqlc))
                    {

                        echo "ip=".$ip."<br>";
                        //echo "link = ".$link."<br>";
                        trigger_error('Fout in query:'.mysqli_error());
                        mysqli_close($link);
                        //break 2;
                    }
                    ?>

deel.
Alvast bedankt voor het meedenken.
Peter

Edit:
Ik heb code-tags geplaatst in jouw posts. Gelieve dit in het vervolg zelf toe te voegen aan je bericht.
Zie ook: Veel gestelde vragen: Welke UBB-codes kan ik gebruiken.
Gewijzigd op 19/01/2018 13:52:33 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 16:50:34
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

18/01/2018 19:50:55
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
$sqlc
= "
    UPDATE inloggen
    SET land = 'United States'
    WHERE ipserver = '"
. mysqli_real_escape_string($link, $ip) . "'
"
;

if ( ! $resc = mysqli_query($link, $sqlc)) {
    echo "ip=" . $ip . "<br>";
    trigger_error('Fout in query:' . mysqli_error());
    mysqli_close($link);
}

?>

En dan bespaar ik je het verhaal over prepared statements. Maar dat zou je moeten lezen.
Gewijzigd op 18/01/2018 19:51:45 door Jan Koehoorn
 
E Ander

E Ander

18/01/2018 20:10:48
Quote Anchor link
Jan, bedankt voor je snelle reactie. Ik kan het nu even niet uit proberen maar na het weekend ga ik het beslist invoegen en hoor je nog van me.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

18/01/2018 20:17:10
Quote Anchor link
Voornaamste zaak is waarschijnlijk de realisatie dat het IP-adres een tekst (string) is, bestaande uit (mogelijk alfa)numerieke waarden, cijfers en andere symbolen. Om die reden zou deze waarde omvat moeten worden door quotes, die ontbreken in jouw oorspronkelijke codefragment.

Ook merkt @Jan (indirect) terecht op dat dit stuk DATA in je SQL ontdaan zou moeten worden van enige mogelijke speciale betekenis, zodat deze DATA niet als SQL geïnterpreteerd kan worden. Dan heb je namelijk te maken met een SQL-injectie met mogelijk ongewenste/catastrofale gevolgen.
Gewijzigd op 18/01/2018 20:17:30 door Thomas van den Heuvel
 
E Ander

E Ander

18/01/2018 23:23:29
Quote Anchor link
Thomas en Jan, hartelijk dank. Het lukte makkelijker dan ik dacht.
Als ik jullie tips goed heb begrepen (en het werkt dus ik denk het wel) moest het dit worden:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
$sqlc
= "
                        UPDATE inloggen
                        SET land = '$ipland',
                        streek = '$ipstreek',
                        bezoekersoort  = '$neemop',
                        eigenaar = '$ipeigenaar'
                        WHERE ipserver = '"
. mysqli_real_escape_string($link, $ip) ."'";
                    if(!$resc = mysqli_query($link, $sqlc))
                    {

                        echo "ip=".$ip."<br>";
                        trigger_error('Fout in query:'.mysqli_error());
                        mysqli_close($link);
                    }

?>

Groeten
Peter
Gewijzigd op 19/01/2018 13:52:10 door - Ariën -
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

18/01/2018 23:26:35
Quote Anchor link
Hoi Peter,

mooi dat het gelukt is, maar je code is heel onveilig. Zie mijn opmerking over prepared statements in mijn vorige reactie.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

18/01/2018 23:57:44
Quote Anchor link
Alle DATA zou in principe ge-escaped moeten worden. Dit is de makkelijkste -en meest consequente- aanpak. Wanneer je alle DATA-delen (informatie van buitenaf) in je query onschadelijk maakt, bijvoorbeeld door het voorzien van quotes i.c.m. de juiste escape-functie dan is dat in principe veilig(er).

Dat is waarschijnlijk wat @Jan bedoelde: je escaped wel $ip, maar waarom niet ook $ipland, $ipstreek en $ipeigenaar? Zelfs als je de waarden van deze variabelen zelf definieert binnen je script is het uit oogpunt van "alle invoer hetzelfde behandelen" makkelijker om gewoon alles te escapen.

Prepared statements zijn een ander middel tot hetzelfde doel: veilige(re) queries. Het belangrijkste is dat je de gebruikte methodiek op de juiste manier (en daarmee dus ook consequent) toepast.

Een verkeerd gebruik van prepared statements is even onveilig, of wellicht onveiliger, omdat je dat in eerste instantie een vals gevoel van veiligheid kan geven.
 
E Ander

E Ander

19/01/2018 10:44:10
Quote Anchor link
Thomas en Jan, ik ben een beginner in PHP en MYSQL. Ik leer veel en ook nu steek ik een hoop van jullie antwoorden op.

Ik ben een groot voorstander van het KIS systeem. Ik begin heel basic en bouw het daarna op. Veiligheid komt dan wat later. Het bovenstaande is een eenmalig script om een berg data van mijn eigen server aan te passen op mijn eigen server. De opmerkingen van jullie ga ik zeker gebruiken in al bestaande scripts die de gebruikers statistieken invoeren.
 
E Ander

E Ander

04/02/2018 10:16:41
Quote Anchor link
En na weer heel veel dagen ploeteren, internet, boeken bekijken en uitproberen kom ik weer vast te zitten met hetzelfde probleem.
Ik heb 3 tabellen. 1)bezoekers 2)eigenaren en 3)inloggen.
In bezoekers zitten de IPadressen van bezoekers. In eigenaren zitten de land en streek codes van de IP adressen.
Nu wil ik de bezoekers van land en streek coden voorzien. De nieuwe bezoekers worden meteen voorzien bij het bezoek maar de al eerder genoteerde bezoekers hebben geen land en streek code. (Ik ben er achter gekomen dat Digital Ocean als eigenaar van veel IP reeks adressen vreemd vaak bezoekt.)
Dus ik open met sql1 bezoekers, kijk of land ingevuld is.
Open sql2 en vergelijk het ip adres met een reeks adres, is dat bekend dan gegevens aanvullen.
Open sql3 en voer de wel of niet aangevulde gegevens in bij inloggen.
Probleem is dat ik eerst veel fout meldingen krijg en daarna ineens werkt het script.
Is er een script fout dan moet het constant fout gaan.
Het script moet m.i. goed zijn maar waar komen de foutmeldingen dan door.
Zoals ik al eerder aangaf ik ben een beginner die door internet een hoop oppikt.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
[size=xsmall][i]Toevoeging op 04/02/2018 10:18:56:[/i][/size]

<LINK REL=Stylsheet HREF="cybot.css" style type="text/css">
<BODY BACKGROUND="../images/perkament.jpg">
<?php
error_reporting(E_ALL);
// Report all PHP errors (see changelog)
// Zoek alle regels zonder land

echo "<table>";
echo "<tr><td>dag</td><td>datum</td><td>tijd</td><td>IPadres</td><td>pagina</td><td>bezoekersoort</td><td>land</td><td>streek</td><td>eigenaar</td><td>komt van</td></tr>";
include 'config.php';    
$sqll = "SELECT * FROM bezoekers WHERE land=''";                
if(!$res1 = mysqli_query($link, $sqll))
{

    trigger_error('Fout in query: '.mysqli_error());
    mysqli_close($link);
}
else{
    while($rij1 = mysqli_fetch_assoc($res1))
       {
                
        $bezoekersoort="0";
        $dag=$rij1['dag'];
        $datum=$rij1['datum'];
        $tijd=$rij1['tijd'];
        $ipserver=$rij1['ipserver'];
        $ipvan=$rij1['ipvan'];
        $pagina=$rij1['pagina'];        
        $komtvan=$rij1['komtvan'];
        $bezoekersoort=$rij1['bezoekersoort'];        
        
        //------------vergelijk daarvan elke regel met de reeks uit eigenaren
        $sql2 = "SELECT * FROM eigenaren";
        if(!$res2 = mysqli_query($link, $sql2))
        {

                trigger_error('Fout in query: '.mysqli_error());
                mysqli_close($link);
        }
else{
             while($row = mysqli_fetch_assoc($res2))
                {
                               
                $ipreeks = $row['ipreeks'];
                $ipland  = $row['ipland'];
                $ipstreek = $row['ipstreek'];
                $ipeigenaar = $row['ipeigenaar'];
                $ipsoort = $row['ipsoort'];
                $iplengte1 = strlen($ipserver);
                $iplengte2 = strlen($ipreeks);
                $iplengteverschil= ($iplengte1-$iplengte2);
                $ipvergelijk=substr($ipserver,0,$iplengte2);
                
                   if ($ipvergelijk== $ipreeks)
                {
                  
                        $bezoekersoort=$ipsoort;
                     $land=$ipland;
                     $streek=$ipstreek;
                     $eigenaar=$ipeigenaar;
                    //---------------------data individuele IP
                    
                }// einde if vergelijk                               
            }// einde while
        }// einde sql2
        // data is of wel of niet aangevuld    

        echo "<tr><td>".$dag."</td><td>".$datum."</td><td>".$tijd."</td><td>".$ipserver."</td><td>".$ipvan."</td><td>".$pagina."</td><td>".$bezoekersoort."</td><td>".$land."</td><td>".$streek."</td><td>".$eigenaar."</td><td>".$komtvan."</td></tr>";
        $sql3 = "INSERT INTO inloggen(dag,datum,tijd,ipserver,ipvan,pagina,komtvan,bezoekersoort,land,streek,eigenaar)VALUES ('$dag','$datum','$tijd','$ipserver','$ipvan','$pagina','$komtvan','$bezoekersoort','$land','$streek','$eigenaar')";
        if(!$res3 = mysqli_query($link, $sql3))
        {

            trigger_error('Fout in query: '.mysqli_error());
            mysqli_close($link);
        }
//einde if    sql3    
    }// einde While opzoeken van rege regels
}// einde sql1
echo "</table>";
mysqli_close($link);    
?>
Gewijzigd op 04/02/2018 19:15:39 door E Ander
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

04/02/2018 16:55:08
Quote Anchor link
Ik zou het loggen van bezoek/IP's in ieder geval lostrekken van het uitzoeken in welk land/streek een IP thuishoort als hier al geen sprake van is.

En als het vastligt welk IP waar geografisch thuishoort als deze in een zeker interval zit (heb hier eigenlijk nooit een studie van gemaakt), maak hier dan gebruik van? In principe is een IP een getal (althans in IPv4) in het 256-tallige stelsel: aaa.bbb.ccc.ddd. Dit zou je dus om kunnen zetten naar een getal:
aaa * 256^3 +
bbb * 256^2 +
ccc * 256^1 +
ddd * 256^0
waarna je met een BETWEEN zou kunnen kijken in welk(e) interval(len) zo'n IP valt.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/02/2018 16:56:03
Quote Anchor link
Hm... Om welke foutmeldingen gaat het?
En een goede tip: Geef je query's geen nummers maar duidelijke namen, dat voorkomt straks verwarring.
 
E Ander

E Ander

04/02/2018 17:29:38
Quote Anchor link
Het gaat om de eerste fouten:
Warning: mysqli_error() expects exactly 1 parameter, 0 given in /home/u970911973/public_html/scripts/landinvoer.php on line 66

Notice: Fout in query: in /home/u970911973/public_html/scripts/landinvoer.php on line 66

Vervolgens krijg ik andere fout meldingen omdat doordat ik een foutmelding heb andere foutmeldingen ontstaan.
Haal ik het:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
$sql3 = "INSERT INTO inloggen(dag,datum,tijd,ipserver,ipvan,pagina,komtvan,bezoekersoort,land,streek,eigenaar)VALUES ('$dag','$datum','$tijd','$ipserver','$ipvan','$pagina','$komtvan','$bezoekersoort','$land','$streek','$eigenaar')";
        if(!$res3 = mysqli_query($link, $sql3))
        {
            trigger_error('Fout in query: '.mysqli_error());
            mysqli_close($link);
        }//einde if    sql3
deel weg dan krijg ik precies te zien wat ik wil. Alleen het opslaan gaat dus eerst een tijdje fout en dan ineens goed.

Toevoeging op 04/02/2018 17:41:03:

Thomas, Ik werk met een gratis site van Hostinger en werd gewaarschuwd dat mijn site veel traffic veroorzaakte. Nu is mijn site niet meer dan mijn aantekeningen van een hobby, dat ik deel met wat bekenden. Om uit te zoeken waarom de site veel traffic veroorzaakte ben ik gaan uitzoeken waardoor dat kwam. Vooral 104.131.xxx.xxx bezorgden extra veel bezoekers. Nu wil ik uitzoeken of dat alleen 104.131 is of dat er meer in die streek veel bezoeken doen.
Bij dat uitzoeken hoef ik geen hulp. En omdat ik al een jaar aan data heb in een andere vorm, moet ik eerst leren hoe ik data uit één database gefilterd naar een andere database kan krijgen zonder fout voordat ik verder ga stoeien.

Ariën en Thomas bedankt voor het meekijken.
Gewijzigd op 04/02/2018 19:14:46 door E Ander
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/02/2018 17:41:28
Quote Anchor link
Gelieve code-tags te gebruiken, zodat het script beter leesbaar is. Zie ook Veelgestelde Vragen.

Mysqli_error() mist je connectie variabele.
Gewijzigd op 04/02/2018 17:44:52 door - Ariën -
 
E Ander

E Ander

04/02/2018 19:11:48
Quote Anchor link
Ariën, Hoe kan het dat halverwege het script dan plotseling die connectie variabele wel werkt? Bij sql1 en sql2 vind het ook. $link.
Die code tags zocht ik maar kon niet ontdekken hoe dat moest. Ehh wellicht kijk ik over het kopje veel gestelde vragen heen.;-)



Toevoeging op 04/02/2018 19:13:53:

Ariën ik zocht boven...De vragen en oplossing laag gevonden.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/02/2018 19:19:05
Quote Anchor link
Blijkbaar treedt er ergens een fout op, en kan hij de mysqli_error() niet uitvoeren.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

04/02/2018 19:44:27
Quote Anchor link
E Ander op 04/02/2018 17:29:38:
Thomas, Ik werk met een gratis site van Hostinger en werd gewaarschuwd dat mijn site veel traffic veroorzaakte.

Tijd voor een andere host? Hosting is helemaal niet duur. Krijg je wellicht ook betere support. En definieer "traffic"? Is dit echt bandbreedte? CPU-tijd? Database-activiteit? Waar komt dit vandaan? Is je site / zijn je pagina's heel erg groot? Zijn bepaalde queries knetter inefficiënt?

E Ander op 04/02/2018 17:29:38:
Nu is mijn site niet meer dan mijn aantekeningen van een hobby, dat ik deel met wat bekenden.

Zit dit alles achter een login? Heeft iemand anders daar uberhaupt iets te zoeken dan? Anders gooi het op die manier op slot wellicht. Is die extra traffic (wat dit ook moge zijn) waarschijnlijk ook meteen weg.

E Ander op 04/02/2018 17:29:38:
Vooral 104.131.xxx.xxx bezorgden extra veel bezoekers.

Dit hoeft niet per definitie iets slechts te zijn? Heb je al in access= en errorlogs gekeken wat die bezoekers precies uitspoken dan? Misschien is je site lek? Misschien zijn het hackpogingen? Wellicht wordt een contactformulier uitgebuit? Er kan echt van alles aan de hand zijn. Maar zolang het niet een regelrechte DDoS-aanval is hoeft er niet per se iets aparts aan de hand te zijn?

Op dit moment is er in ieder geval te weinig informatie over:
- de aard, samenstelling en omvang van de website
- de bezoekers, en wat men daadwerkelijk aan het uitspoken is

Misschien is deze site gewoon uit zijn (gratis) jasje gegroeid?
 
E Ander

E Ander

04/02/2018 22:29:26
Quote Anchor link
Thomas bedankt voor je advies, dit is echter niet de uitdaging waarvoor ik het forum om advies vroeg. Mijn vraag ging over het script.

Toevoeging op 05/02/2018 08:57:24:

Na 2 nachtjes slapen vond ik mijn fout.

De foutmelding geeft aan dat sql3 een probleem geeft en ik ging uit van of een inlogfout of een schrijffout. Omdat na tig foutmeldingen plotseling het script deed wat ik vroeg, kon het niet de inlogfout of scriptfout zijn.

In sql1 lees ik een regel in sql2 lees ik nog een regel die ik vergelijk met sql1. Is die data gelijk dan plaats ik dat in sql3. Omdat in sql1 de velden land, streek en eigenaar al had ging ik er ten onrechte vanuit dat als er geen data was ik dat ook niet in hoefde te vullen.
Bij sql2 het while deel heeft een if die de data invuld als er iets gevonden is. Daar moet een }else{ $veld="" etc. bij om de velden land, streek en eigenaar een waarde mee te geven.

Het waren dus de lege velden die ik aanbood in sql3 de de fout genereerden.

Iedereen nogmaals bedankt voor het meedenken en alle tips die ik nu los kan laten op het werkende script.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.