UPDATEN en Controleren van gegevens

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Michel

Michel

09/05/2006 13:33:00
Quote Anchor link
Nou ik heb nu nog 2 probleempjes over in mijn project en als die erin zitten hoop ik datik ik klaar ben! Ik zal ze allebei zo uitgebreid mogelijk proberen uit te leggen..

Probleem 1 :
{1 veld updaten van een bepaald artikel}

Als je gaat inboeken word er een product geselecteerd, een locatie geselecteerd en een productgroep geselecteerd.
Als er een combinatie van deze 3 geselecteerd word die al bestaat in de database
dus er bestaat bijv al in de database:

Veld1 : Siemens
Veld2 : Telefoon van Siemens
Veld3 : Locatie in het magazijn 1

Veldje 4 heeft een bepaald aantal dat al bestaat. bijv 3.

Als er nu Siemens geselecteerd word als product groep en Telefoon van Siemens en Locatie in het magazijn 1 moet er in veldje 4 het aantal dat ingevuld word opgeteld worden bij de bestaande aantallen.

Kunnen jullie me daarbij mee helpen met het programmeren hiervan??


Probleem 2 :
{Herkenning van een veld}

Als er in een veld een barcode word ingevuld (die ook reeds al in het inboeksysteem staat) en er word bijv op een kleinherkenningsknopje gedrukt om ff te checken of dat desbetreffende product ook daadwerkelijk bestaat...

Kan iemand me met deze 2 problemen helpen met code maken! Dat zou echt fijn zijn..!!

DAnkjullie wel!!
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 08:43:40
 
Michel

Michel

09/05/2006 16:27:00
Quote Anchor link
Helemaal niemand een idee?
 

09/05/2006 16:48:00
Quote Anchor link
Van je eerste probleem begrijp ik niets.

Probleem 2

Als je de barcode is een veld hebt staan dan is het simpel:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<form action="<?php echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>">
<p>Barcode: <input type="text" name="barcode" id="barcode"></p>
<p><input type="submit" value="Controlleer"></p>
</form>
<?php
if (empty($_GET['barcode']))
{

  $sql = "SELECT * FROM producten WHERE barcode = '" . $_GET['barcode']."';";
  $resultaat = mysql_query($sql);
  if (mysql_num_rows($resultaat) == 1)
  {

    echo "<p>".$_GET['barcode']." bestaat</p>";
   }

   else
   {
    echo "<p>".$_GET['barcode']." bestaat NIET</p>";
   }
}

?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.