upload class fout

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer begint jouw dag na een bak koffie met een stand up. De vorderingen worden tijdens de stand up besproken en de doelen worden opgesteld waar jullie als team in de volgende sprint naartoe gaan werken. Onze backend is geschreven in .NET Core en onze Front-end in Angular. Bij ons ga jij dan ook Fullstack aan de slag. Jij wordt hier opgeleid om zelfstandig te kunnen programmeren en applicaties te kunnen implementeren. Er wordt op projectbasis gewerkt, dit bied leuke uitdagingen omdat elke klant een andere visie heeft over de applicatie die wij maken. Je gaat

Bekijk vacature »

Developer Angular & Kotlin

Dit ga je doen Het (door)ontwikkelen van mobiele apps en webapplicaties; Het opstellen van technisch ontwerp en het bespreken van ontwerpen met de software architect; Het uitvoeren van werkzaamheden op het gebied van technisch testen; Het in de gaten houden van nieuwe ontwikkelingen op jouw vakgebied en het adviseren van de organisatie hierover. Hier ga je werken Het gaat om een bekend internationaal handelsbedrijf met ruim 800 medewerkers, verdeeld over verschillende deelbedrijven. Deze organisatie is van oorsprong een familiebedrijf, er wordt hard gewerkt, er heerst een no nonsense en doeners mentaliteit, een informele sfeer en er is een mix van

Bekijk vacature »

Junior Front-End Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale oplossingen van Coolblue. Wat doe je als Junior Front-End Developer bij Coolblue? Als Junior Front-End Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen. Op dat moment komt je wil om te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan goed van pas! Ook Junior Front-End Developer worden bij Coolblue?

Bekijk vacature »

C#.NET developer

Functie Het development team bestaat momenteel uit vijf backend C#/.NET ontwikkelaars. Op dit moment zit één ontwikkelaar dedicated op de mobiele applicatie. Als team werk je samen aan het zelf ontwikkelde software platform. Dit bestaat uit zowel apps als websites. Om het systeem door meer dan honderdduizenden gebruikers wordt gebruikt is het bijna vanzelfsprekend dat de kwaliteit van het product hoog moet liggen. Het systeem bestaat uit drie projecten. Je werkt dus aan deze drie projecten waarbij de focus op z’n tijd verschuift. De technieken die worden toegepast zijn o.a. .NET Core, Xamarin, C# en MVC. Je zal dus met

Bekijk vacature »

Creatieve Front-end developer gezocht!

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

.net developer

Hoi! Wij zijn auto.nl en wij verkopen auto's online. je bestelt bij ons een auto net zo makkelijk als een spijkerbroek. En bevalt ie niet? Dan stuur je 'm gewoon weer terug. En dat we dat goed doen bewijst onze hoge klanttevredenheid van een 9,3. Nu maken we de volgende stap bij auto.nl. We starten met fysieke winkels. Online zoeken, offline bekijken. Maar nog altijd, geen gedoe! Gewoon eerlijk, transparant en zonder zorgen een auto kopen.. Maar om dat waar te blijven maken en nóg beter te worden, zoeken we uitbreiding van ons development team. Wat ga je precies doen?

Bekijk vacature »

Freelance Fullstack Java Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar ervaren Fullstack JAVA Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid hebben

Bekijk vacature »

Junior/Medior Front-end developer

Functie Als Front-end developer werk je intensief samen met 1 van de UX-designers en denk je mee over de gebruiksvriendelijkheid en design van onze web- en mobile apps. Je bent betrokken bij sessies met gebruikers om designs te valideren en usability van de app-in-wording te testen. Vervolgens gebruik je dit om samen met je team waarin ook back-end (.NET) developers zitten, te zorgen voor de realisatie van de best mogelijke apps voor studenten en docenten. Eisen • Je hebt een hands-on development en coding mind-set en werkt graag aan een high quality code base welke je consequent onderhouden kan worden

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je MBO of HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een uitdagende werkgever in de regio van Tilburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze back-end programmeur met affiniteit met MS Acess. Samen met een enthousiast team ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL, Maar affiniteit met MS Acess is nog belangrijker. Je bent sociaal naar klanten en flexibel ingesteld. Je denkt altijd in kansen en gaat graag de uitdaging aan. Verder

Bekijk vacature »

Full stack developer Python, React

Functie Jij als full stack developer komt binnen onze Technology afdeling te werken. Deze bestaat momenteel uit 15 man. De stack waarmee wij werken is voornamelijk Python, Javascript, React en GraphQL. Binnen deze afdeling wordt er met multidisciplinaire teams gewerkt aan verschillende projecten. Projecten duren vaak langer dan 3 maanden en je bent van begin tot eind vaak betrokken. Naast dat je als full stack ontwikkelaar aan de slag gaat ben je ook Consultant. Dit betekent dat je ook klantcontact hebt in je rol en werkshops geeft. De verhouding tussen deze werkzaamheden zijn ongeveer 70% development en 30% consultancy. Een

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Qua type opdrachten is er echt een verscheidenheid aan afnemers, zo werken ze met grote multinationals, maar ook met startups. Zo kom je te werken in een gevarieerde omgeving en kan je ook schakelen tussen verschillende culturen. De projecten variëren van greenfield projecten tot langdurige ontwikkeltrajecten. Hier wordt alleen maar gewerkt met aan front end projecten. Daarom maakt het onze partner niet uit waar jij kennis van hebt, als je maar gedegen kennis hebt van Javascript frameworks, Unit testing en ook bekend bent met de scrum methodiek. Eisen Minimaal 4 jaar relevante werkervaring Kennen en ervaring van Javascript frameworks

Bekijk vacature »

Java developer

Functie Je gaat aan de slag als Tester voor een aantal mooie projecten. Je komt terecht in een DevOps team waar jij aan de slag gaat om de kwaliteit te waarborgen omtrent de maatwerk software voor de klanten. Je draait je hand er niet voor om de adviserende rol te bekleden op het gebied van testautomatisering en het opzetten van testframeworks. Zoals aangegeven ga je daadwerkelijk in het eigen team aan de slag en is het daarnaast ook gebruikelijk bij de klanten op locatie te komen om te werken aan de opdrachten. Je krijgt zodoende echt een mooie kijk in

Bekijk vacature »
Jeroen valcke

jeroen valcke

06/08/2019 00:49:50
Quote Anchor link
Hoi,
Ik gebruik voor het uploaden van mijn plaatjes/foto's Upload.class.php
Dit werkt perfect met foto's van mijn iphone.
Nu als in een foto van unsplash.com download krijg ik de melding Dit bestands type is niet toegestaan.
En dit is een gewone jpg.



upload.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
// als er op submit werd gedrukt
 if(isset($_POST['naam'])){
 



 
 include("Upload.class.php");                             // voegt de class toe aan de code

 
 
 // hier wordt de foto geupload zonder de resize functie te gebruiken
 // de foto wordt opgeslagen in de : uploads_normale map
 $upload_t = new upload_class("foto","../data/");  # hier wordt opgegeven welke path de foto moet komen
 $upload_t->resize = true;                                  // maakt de resize functie actief in de class
 $upload_t->resizeType = 1; // resize op basis van width (max breedte)
 $upload_t->width = 464;      // breedte van het plaatje       * dit is aanpasbaar *
 $upload_t->height = 464;     // hoogte van het plaatje        * dit is aanpasbaar *
 $upload_t->file();

 
 // hier wordt de thumbnail opgeslagen in de maop : upload_thumbnail
 $upload = new upload_class("foto","../data/");  // geeft aan hoe heet foto veld heet, en waar de foto heen moet
 $upload->resize = true;                                  // maakt de resize functie actief in de class

 // toevoeging
 $upload->resizeType = 1; // resize op basis van width (max breedte)
 
 $upload->width = 64;      // breedte van het plaatje       * dit is aanpasbaar *
 $upload->height = 64;     // hoogte van het plaatje        * dit is aanpasbaar *
 $upload->file();


 
 if($upload->name)
 {
 $file = $upload->name
 ?>



Upload.class.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
<?
class upload_class
{

var
$field_name;
var
$target_path;
var
$name;

var
$resize = false;
var
$resizeType = 1; // 0 = vaste maten, 1 = variabel
var $width;
var
$height;

var
$type;
var
$custom_types;


  function
upload_class($field,$target)
  {

   $this->target_path = $target;
   $this->field_name = $field;
  }
  
  function
file()
  {

    if($this->php_check() == true)
    {

       if($this->file_check() == true)
       {

         $this->move();
       }

        else
            {
             echo "<script>alert('Dit bestands type is niet toegestaan')</script>";
            }
    }

     else {
          echo "<script>alert('Het is niet toegestaan om PHP bestanden te uploaden !')</script>";
          }
  }

  function
move()
  {

   $input_name = $_FILES[$this->field_name]['name'];
   $file_name = $this->genRandomString().$name.rand(5, 15).rand(5, 15).rand(5, 15).rand(5, 15).strstr($input_name,  '.');
   $this->name = $this->target_path . $file_name;

  
    #if(move_uploaded_file($_FILES[$this->field_name]['tmp_name'], $this->name))
    if(copy($_FILES[$this->field_name]['tmp_name'], $this->name))
    {

     $this->name = str_replace("../","",$this->name); // verwijderd de directory tags
      if($this->resize == true)
      {

       $this->makeimage($this->name);
      }
     }

      else
          {
            echo "Er is een fout opgetreden bij het uploaden van het bestand probeer later nog eens<br/>";exit;
          }
    
  }
  
  function
php_check()
  {

     $clean = true;
     $blocklijst = array(".php",".php5",".xhtml",".dhtml",".PHP",".php3");
    
     foreach ($blocklijst as $item)
     {

       if(preg_match("/$item\$/i", $_FILES[$this->field_name]['name']))
       {
  
         $clean = false;
       }
      }

      
      return $clean;
   }
  
  
  
  function
file_check()
  {

   $allowed = array("image/jpeg", "image/JPG", "image/JPEG", "image/JPG", "image/jpg", "image/pjpeg", "image/gif","image/png","image/tif");
   #$imageinfo = getimagesize($_FILES[$this->field_name]['tmp_name']);
   $header = $_FILES[$this->field_name]['type'];
  
   # if (in_array($imageinfo['mime'], $allowed))
    # {

         if (in_array($header, $allowed))
         {

            return true;
         }

          else {
                return false;
               }

    #} else {
    #        return false;
    #       }

                                          
  }
  
  function
genRandomString() {
     $length = 10;
     $characters = "0123456789abcdefghijklmnopqrstuvwxyz";
     $string = "";    
 
    for ($p = 0; $p < $length; $p++) {
         $string .= $characters[mt_rand(0, strlen($characters))];
     }

 
    return $string;
 }
    
    
    function
makeimage($filename)
    {

     // hier wordt gecontrolleerd of filename ../ directory tags bevat
     // anders wordt de image type niet correct gepakt
      #copy("uploads_normale/rrpusrd0xo712146.jpg", "upload_thumbnail/rrpusrd0xo712146.jpg");

      
     if (strpos($filename, "../") !== false) {
      $edit_filename = str_replace("../","",$filename); // verwijderd de directory tags
      $image_type = strstr($edit_filename,  '.');       // pakt vervolgens de image type
     }
      else
          {
           $image_type = strstr($filename,  '.');
          }

          
      
        switch($image_type) {
            case
'.jpg':
                $source = imagecreatefromjpeg($filename);
                break;
               case
'.JPG':
                $source = imagecreatefromjpeg($filename);
                break;
            case
'.jpeg':
                $source = imagecreatefromjpeg($filename);
                break;     
            case
'.png':
                $source = imagecreatefrompng($filename);
                break;
            case
'.gif':
                $source = imagecreatefromgif($filename);
                break;
            case
'.tif':
                $source = imagecreatefromgif($filename);
                break;
            default:

                echo("Error Invalid Image Type ");
                die;
                break;
            }

    
    $fullpath = $filename;
    list($org_width, $org_height) = getimagesize($fullpath);
    
    if ($this->resizeType == 0)
    {

        // resize op vaste maten
        $newX = $this->width;
        $newY = $this->height;
    }

    else
    {
        $percentage = ($org_width > $org_height) ? ($this->width / $org_width) : ($this->width / $org_height);
        $newX = round($org_width * $percentage);
        $newY = round($org_height * $percentage);
    }


    $thumb = imagecreatetruecolor($newX, $newY);
    
    if(($image_type == ".gif") or ($image_type == ".png"))  
    {

        // Indien het om een gif of png bestand gaat zal deze extra gerenderd worden
        // zodat het plaatje niet automatisch een zwarte achtergrond krijgt.

        imagealphablending($thumb, false);
        imagesavealpha($thumb,true);
        $transparent = imagecolorallocatealpha($thumb, 255, 255, 255, 127);
        imagefilledrectangle($thumb, 0, 0, $newX, $newY, $transparent);
    }

    
    imagecopyresampled($thumb, $source, 0, 0, 0, 0, $newX, $newY, $org_width, $org_height);
    imagejpeg($thumb, $fullpath,  100);

  }

}
  

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 05:18:06
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/08/2019 01:35:55
Quote Anchor link
Dan komt de mime-type niet overeen met deze array:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
   $allowed
= array("image/jpeg", "image/JPG", "image/JPEG", "image/JPG", "image/jpg", "image/pjpeg", "image/gif","image/png","image/tif");
?>


Echo eens voor de snelle handigheid eens even $header in de function file_check() { .. } functie?
Dan weet je wat het wel is.

Onthoud wel dat dit een oude class is, die in PHP 7 uiteindelijk niet meer zal werken. (geen visibilty en vooral geen constructor).
Iets actueels kan je op Verot.net vinden.
Gewijzigd op 06/08/2019 01:38:43 door - Ariën -
 
Jeroen valcke

jeroen valcke

06/08/2019 11:28:28
Quote Anchor link
Bedankt Ariën,

Ik gebruik nu de source van vero en deze werkt perfect :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.