upload&download script

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

George mendel

george mendel

16/01/2012 00:16:17
Quote Anchor link
Dag allemaal

Ik ben bezig met een profielensite en het is de bedoeling dat gebruikers pdf en word documenten kunnen oploaden naar hun profiel.
Weet iemand van jullie misschien een goede script die ik kan gebruiken.
Heb al lange tijd gegoogled en hier gekeken maar ik heb niet echt iets gevonden.
alvast bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 02:43:02
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/01/2012 00:17:08
Quote Anchor link
Als ik Google op upload script kom ik genoeg spannends tegen....
 

18/01/2012 15:16:26
Quote Anchor link
George mendel op 16/01/2012 00:16:17:
Dag allemaal

Ik ben bezig met een profielensite en het is de bedoeling dat gebruikers pdf en word documenten kunnen oploaden naar hun profiel.
Weet iemand van jullie misschien een goede script die ik kan gebruiken.
Heb al lange tijd gegoogled en hier gekeken maar ik heb niet echt iets gevonden.
alvast bedankt!


Neem het upload script van http://www.verot.net hier staat een hoop moois tussen. En ook met plaatjes enzo. Upload werkt echt perfect.
 
George mendel

george mendel

18/01/2012 21:19:14
Quote Anchor link
het is mij nu gelukt om doc en pdf bestanden up te loaden naar de database, maar wanneer ik ze download krijg ik een foutmelding dat windows het bestand niet ondersteund en niet kan openen.

de script code voor het formulier is:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?PHP
$IsEdit
=1;
$theme="orange";
?>


<form method="post" action="FileUpload_Process.php" enctype="multipart/form-data">Description:<br>
File Description: <input type="text" name="form_description" size="40">
<input type="hidden" name="MAX_FILE_SIZE" value="1000000">
<br>File to upload:<br>
<input type="file" name="form_data" size="40">
<p><input type="submit" name="submit" value="submit">
</form>

het script voor het proces is:

]
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?PHP
$IsEdit
=1;
$theme="orange";
?>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?PHP
include_once "connect.php";

$FileName = $_FILES[form_data]['name'];
$tmpName = $_FILES[form_data]['tmp_name'];
$FileSize = $_FILES[form_data]['size'];
$FileType = $_FILES[form_data]['type'];

if (isset($_FILES[form_data]) && $_FILES[form_data] != "none")
{


        $content = addslashes(file_get_contents($tmpName));

             $result=MYSQL_QUERY("INSERT INTO Files (Description, FileData,FileName,FileSize,FileType)
                                    VALUES ('{$_POST[form_description]}','$content','$FileName','$FileSize','$FileType')"
);
                                    
             if(!$result)echo"ERROR: ".sql_error()."<BR>";
             $id= mysql_insert_id();
              print "<p>File ID: <b>$id</b><br>";
              print "<p>File Name: <b>".$_FILES[form_data]['name']."</b><br>";
              print "<p>File Name: <b>".$_FILES[form_data]['tmp_name']."</b><br>";
              print "<p>File Size: <b>".$_FILES[form_data]['size']."</b><br>";
              print "<p>File Type: <b>".$_FILES[form_data]['type']."</b><p>";        
}

 html_footer();  
 ?>


het script voor het lijstweergave is:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?PHP
$IsEdit
=1;
$theme="orange";
include_once "connect.php";

?>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?PHP


$query
= "SELECT id, FileName FROM Files";
$result = mysql_query($query) or die('Error, query failed');
if(mysql_num_rows($result) == 0)
{

echo "Database is empty <br>";
}

else
{
while(list($id, $name) = mysql_fetch_array($result))
{

?>

<a href="DownloadSave.php?id=
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $id;?>
">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $name;?>
</a> <br>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
}
}

?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/01/2012 21:34:50
Quote Anchor link
Dat ligt echt aan Windows. Je kan geen PDF openen.
Ook kan het zijn dat je een header() met het mime-type moet plaatsen.
 
George mendel

george mendel

18/01/2012 21:41:05
Quote Anchor link
waarom zou het aan windows liggen?
wat houd deze header() in?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/01/2012 21:46:10
Quote Anchor link
George mendel op 18/01/2012 21:41:05:
waarom zou het aan windows liggen?

Misschien kent deze geen PDF-reader, zoals Adobe Reader?
Quote:
wat houd deze header() in?

Die geeft aan wat voor bestand het is, en waarmee Windows (of welk ander OS dan ook) deze moet openen.
 
George mendel

george mendel

18/01/2012 21:49:44
Quote Anchor link
nee hij opent geen een bestandtype als ik op het link druk via list.php
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/01/2012 21:57:03
Quote Anchor link
Heb je een voorbeeld die ik kan bekijken?
Gewijzigd op 18/01/2012 21:57:36 door - Ariën -
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

19/01/2012 12:39:52
Quote Anchor link
Schrijf je de inhoud van documenten weg in de database?
Kun je niet beter/makkelijker de documenten op de server opslaan?
 
Chris -

Chris -

19/01/2012 12:49:32
Quote Anchor link
Plaats de code van DownloadSave.php eens in [code]-tags? Waarschijnlijk staat er output/tekst aan het begin van het document waardoor de PDF niet geldig is.
Gewijzigd op 19/01/2012 12:50:05 door Chris -
 

19/01/2012 14:48:07
Quote Anchor link
Ik heb zelf een "download" script gemaakt. Die het bestand forced naar de browser, dus deze MOET hem als download aanbieden. Heb er ook veel op lopen rotzooien, maar hem hierbij posten :)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
<?php
// Haal de bestandsnaam op dmv van de Hash die word meegegeven
$qFile        = 'SELECT *, COUNT(fileID) FROM bestanden WHERE fileLink = "'.$_GET['hash'].'" LIMIT 1';
$mysqlFile    = mysql_query($qFile);
$fFile        = mysql_fetch_assoc($mysqlFile);

//Check for download request:
if($fFile['COUNT(fileID)'] >= 1){

    //Below required for IE:
    if(ini_get('zlib.output_compression')) {
        ini_set('zlib.output_compression', 'Off');
    }

    
    // Set file
    $sFile    = substr($fFile['filePath'].$fFile['fileName'], 1, 99999999);
    
    // Set headers
    header('Content-Description: File Transfer');
    header('Content-Type: application/octet-stream');
    header('Content-Disposition: attachment; filename='.basename($sFile));
    header('Content-Transfer-Encoding: binary');
    header('Expires: 0');
    header('Cache-Control: must-revalidate, post-check=0, pre-check=0');
    header('Pragma: public');
    header('Content-Length: ' . filesize($sFile));
    ob_clean();
    flush();
    readfile($sFile);
    
    
    exit();
    
}
    else {
        header("Location: /index/");
    }

?>
Gewijzigd op 19/01/2012 14:48:24 door
 
Ricardo molendijk

ricardo molendijk

19/01/2012 17:18:29
Quote Anchor link
waar kan ik die scripts in plakken
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/01/2012 17:21:45
Quote Anchor link
Rick's downloadscript is een los script die de download ophaalt, en geforceerd naar de gebruiker toe stuurt.
 
Kobar Secret

Kobar Secret

20/01/2012 08:49:42
Quote Anchor link
als je adobe reader hebt MOET je een pdf kunnen openen hoe dan ook wat er ook instaat wat er ook mee is gebeurt :P

meschien toch eens even je adobe bekijken en eventueel eens update?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.