Upload probleem door komma in tekst?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

David david

david david

01/11/2010 16:20:30
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb een vreemd probleem ontdekt in een uploadscript wat al een tijdje prima werkt. Maar kennelijk (ben ik na veel testen achter), gaat er iets fout met vliegende komma's (') in de tekst. Zodra ik die weglaat gaat alles goed..

Het gaat om een stukje tekst met afbeelding etc.. in database zetten.


Enig idee hoe ik dit kan oplossen of waar het probleem kan liggen?. Vind het erg vaag in ieder geval.

thnx!
 
PHP hulp

PHP hulp

15/05/2024 06:00:16
 

01/11/2010 16:22:58
Quote Anchor link
Afbeeldingen / bestanden zet je nooit in de database. Je zet een verwijzing naar een bestand op de hardeschrijf in de database.
Verder moet je naar mysql_real_escape_string o.i.d. kijken.
 
Aad B

Aad B

01/11/2010 16:24:04
Quote Anchor link
vliegende komma's? http://lmgtfy.com/?q=vliegende+komma
Ik ken wel drijvende punten (floating points) maar vliegende komma's....
Leg eens wat meer uit en/of een klein stukje code
 
David david

david david

01/11/2010 16:24:15
Quote Anchor link
ik bedoel dus de single quote gebruik in tekst, voor de duidelijkheid.
 
Joakim Broden

Joakim Broden

01/11/2010 16:26:03
Quote Anchor link
Karl Karl op 01/11/2010 16:22:58:
Verder moet je naar mysql_real_escape_string o.i.d. kijken.
 
Aad B

Aad B

01/11/2010 16:27:31
Quote Anchor link
je bedoelt waarschijnlijk teksten als komma's en gamba's enzo.
Daardoor krijg je een onevenwichtig aantal quotes. Je kan de boel bedotten door in plaats daarvan backtics te gebruiken: insert into bla values('komma`s').
 
Joakim Broden

Joakim Broden

01/11/2010 16:28:33
Quote Anchor link
Aad B op 01/11/2010 16:27:31:
je bedoelt waarschijnlijk teksten als komma's en gamba's enzo.
Daardoor krijg je een onevenwichtig aantal quotes. Je kan de boel bedotten door in plaats daarvan backtics te gebruiken: insert into bla values('komma`s').


Nee man, kijk gewoon eens naar mysql_real_escape_string();
 

01/11/2010 16:29:29
Quote Anchor link
Oetzie en mijn achternaam op 01/11/2010 16:26:03:
Karl Karl op 01/11/2010 16:22:58:
Verder moet je naar mysql_real_escape_string o.i.d. kijken.



Lezen blijft een kunst.
 
Chris -

Chris -

01/11/2010 16:30:02
Quote Anchor link
Aad B op 01/11/2010 16:27:31:
je bedoelt waarschijnlijk teksten als komma's en gamba's enzo.
Daardoor krijg je een onevenwichtig aantal quotes. Je kan de boel bedotten door in plaats daarvan backtics te gebruiken: insert into bla values('komma`s').


Jij bent slim bezig door ' te wijzigen in ` ;-) (Sarcasme, dat is nog slechter dan niets doen..)
 
David david

david david

01/11/2010 16:36:26
Quote Anchor link
Karl Karl op 01/11/2010 16:29:29:
Verder moet je naar mysql_real_escape_string o.i.d. kijken.



Dat lijkt me duidelijk, ik ga er naar kijken :)

danku allen
Gewijzigd op 01/11/2010 16:37:21 door david david
 
Wouter J

Wouter J

01/11/2010 18:45:24
Quote Anchor link
Door \'. Dat kun je laten doen door addslashes().
 
Joren de Wit

Joren de Wit

01/11/2010 18:52:12
Quote Anchor link
Wouter de Jong op 01/11/2010 18:45:24:
Door \'. Dat kun je laten doen door addslashes().

Nee, addslashes wil je niet gebruiken. Deze functie voegt veel te veel slashes in waardoor je later weer stripslashes() nodig hebt! Gebruik gewoon mysql_real_escape_string() zoals eerder aangeraden wordt.
 

01/11/2010 19:07:31
Quote Anchor link
Wouter de Jong op 01/11/2010 18:45:24:
Door \'. Dat kun je laten doen door addslashes().


Waarom kom je met iets totaal anders aanzetten als er al meerdere keren op mysql_real_escape_string is gewezen?
Verder zou je ook eens eerst php.net moeten lezen voordat je wat aanraad: addslashes, daar wordt addslashes afgeraden.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.