Upload script mist nog het zetten van rechten

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Luke

luke

06/05/2004 14:43:00
Quote Anchor link
Hallo hieronder post ik mijn upload script. Echter heb ik een probleem. De mensen die dit script gebruikeren moeten eerst inloggen. Daarna kunnen ze het een en ander aanpassen en bijv een artikel toevoegen aan hun eigen pagina. Echter als ze een plaatje toevoegen krijgt het plaatje de verkeerde rechten. Deze is dan als broken link te zien op de pagina. De directory waar het plaatje in terecht komt heeft wel alle rechten maar de plaatjes hierin niet. Ik zou dit graag willen oplossen door een chmod of zoiets te doen op het plaatje na het uploaden. Echter weet ik niet hoe dit moet. : script begin >>>>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
<?
require("global.php");
session_start();

if($susername=="")
echo("<script language='javascript'>alert('Sorry..You are not logged in as our member...Please Login');location.href = 'login.php'; </script>");  

//echo $suserid;

$articleprice = $articleprice1.",".$articleprice2;


    $sql1= "select max(articleid) from articles";
    $result1=mysql_query($sql1,$connection) or die("something is wrong");
     $row1=mysql_fetch_array($result1);
    $inc = $row1[0]+1;

echo $inc;



$sql2= "select noofads from newuser where userid='$suserid'";
$result2=mysql_query($sql2,$connection) or die("something is wrong");
$row2=mysql_fetch_array($result2);



$sql3= "select count(*) from articles where userid='$suserid' and active='1'";
$result3=mysql_query($sql3,$connection) or die("something is wrong");
$total3=mysql_fetch_array($result3);

if($total3[0]<$row2[0])
{
  

$path = "articles/$inc.jpg";


    
    if (is_uploaded_file($HTTP_POST_FILES['articlefoto']['tmp_name']))
{

       move_uploaded_file($_FILES['articlefoto']['tmp_name'], $path);
        
}


$sql= "INSERT INTO articles(articleid,userid,articlename,articleinfo,articlefoto,articleprice,active)
         values('$inc', '$suserid', '$articlename', '$articleinfo', '$path', '$articleprice', '1')"
;

$result=mysql_query($sql,$connection) or die("something is wrong1");

  echo("<script language='javascript'>alert('Uw nieuwe aanbieding is toegevoegd');location.href = 'addarticle.php'; </script>");  


}


else if($total3[0]>=$row2[0])
{
  

echo("<script language='javascript'>alert('Article can not be added because it will exceed the maximum amount of articles for this user');location.href = 'addarticle.php'; </script>");  

}






?>


einde script >>

Ik kan hier echt wel wat hulp bij gebruiken ik kom er niet meer uit..

alvast bedankt.
 
PHP hulp

PHP hulp

01/05/2024 15:42:36
 
Rick

Rick

06/05/2004 15:15:00
Quote Anchor link
http://php.net/chmod

dat lijkt me genoeg info?
 
Luke

luke

06/05/2004 15:29:00
Quote Anchor link
ja perfect... alleen ben ik nog niet zo gevorderd wat php betrefd... waar zou ik dit neer moeten zetten. Na het uploaden ? want ik neem aan dat de file die geupload wordt al op de server moet staan voor ik een chmod doe....

alvast bedankt
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.