Upload script php

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Nawien Nawien

Nawien Nawien

24/11/2010 21:33:14
Quote Anchor link
Hallo allemaal,
Ik ben bezig met een upload script.
Maar als ik een file upload staat er: het bestand "portfolio.xlsx" is met succes geupload!
Maar als ik dan in me map kijk staat hij er niet bij.

Waarom kom dat bestand niet aan in mijn upload map?
alvast bedankt
Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
<?PHP  

// In welke map komen de bestanden ? ( zorg dat deze de permissies 777 krijgt )
$map = "D:/ftp/uploads";

// Wat is de maximale groote van het bestand in bytes ( 1 kb = 1000 bytes )
$max = "50000000";  

// Welke extensies kunnen er worden geupload ( als alles mag dan niks invullen )
$ext = "rar xls xlsx doc docx jpg jpeg txt";  

// Hieronder niks aanpassen

// Controleren


if ($_POST['Uploaden'])
{
  
    if (!$_FILES['bestand'])  
        print ("Geef een bestand op!");
    else
    {  
        // Bestands naam opvragen
        $bestand2 = explode("\\", $_FILES['bestand']['name']);  
        $laatste = count($bestand2) - 1;  
        $bestand2 = "$bestand2[$laatste]";  
        
        // Extensie van bestand opvragen
        $bestand3 = explode(".", $bestand2);  
        $laatste = count($bestand3) - 1;  
        $bestand3 = "$bestand3[$laatste]";  
        $bestand3 = strtolower($bestand3);  
        
        // Toegestaande extensies opvragen
        
        $ext = strtolower($ext);  
        $ext = explode(" ", $ext);  
        $aantal = count($ext);  
        
        for ($tel = 0;$tel < $aantal; $tel++)
        {
  
            if ($bestand3 == $ext[$tel])
            {
  
                $extfout = "nee";  
            }
        }
  
    
        if (!$extfout)
        {
  
            print ("Het bestand \"$bestand2\" kan niet worden geupload omdat de extensie niet is toegestaan!");  
        }
  
        else  
        {  
            if ($_FILES['bestand']['size'] > $max)  
                print ("Het bestand \"$bestand2\" is groter dan $max bytes!");  
            else  
            {  
                // Opslaan van het bestand
                move_uploaded_file($_FILES['bestand'], "$map$bestand2");  
                print ("Het bestand \"$bestand2\" is met succes geupload!");  
            }  
        }
    }
}
  


// Upload formulier

print ("<form method=post action=" . $_SERVER['PHP_SELF'] . " enctype=multipart/form-data>
Bestand: <input type=\"file\" name=\"bestand\"><br><br>
<input type=\"submit\" name=\"Uploaden\" value=\"Uploaden\"></form>"
);

?>
Gewijzigd op 24/11/2010 21:38:12 door Nawien Nawien
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 22:54:19
 
- SanThe -

- SanThe -

24/11/2010 21:59:31
Quote Anchor link
Kijk eens wat er in deze $vars staat.
move_uploaded_file($_FILES['bestand'], "$map$bestand2");
$vars horen trouwens niet tussen quotes te staan.



Verder nog niet echt gekeken.
 
Nawien Nawien

Nawien Nawien

24/11/2010 22:29:03
Quote Anchor link
- SanThe - op 24/11/2010 21:59:31:
Kijk eens wat er in deze $vars staat.
move_uploaded_file($_FILES['bestand'], "$map$bestand2");
$vars horen trouwens niet tussen quotes te staan.



Verder nog niet echt gekeken.

thnx het werkt:D
 
Jorg Heesbeen

Jorg Heesbeen

27/03/2011 13:14:23
Quote Anchor link
Wat heb je veranderd? Want dit vind ik wel een mooi script om zelf ook te gebruiken.
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

27/03/2011 13:26:45
Quote Anchor link
@Jorg Heesbeen
Hetgeen er gepost is, is niet bruikbaar as is.

Er wordt minimaal gecontroleerd en gevalideerd
Controle op extensies is een lachertje

En je kan file uploads beter 1 voor 1 en afhandelen
 
Jorg Heesbeen

Jorg Heesbeen

27/03/2011 13:30:15
Quote Anchor link
@Noppes,
Dankje voor de tip,
Heb jij voor mij een beter script?
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

27/03/2011 13:37:30
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.