upload script php

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Robert r

robert r

13/09/2012 15:13:55
Quote Anchor link
Ik heb een upload systeempje met admin dit zijn de bestanden

upload.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
session_start();
$adm['user'] = "cdnc";
$adm['pass'] = "sima";
$types['L'] = array ( "image/pjpeg", "image/jpeg", "image/gif", "image/png", "image/xpng" ); // mime types die toegelaten zijn
$types['S'] = array ( "jpg", "jpeg", "gif", "png"); // extenties die daar bijhoren en dus ook toegestaan zijn
$maxbreedte = 1000; // maximum breedte
$maxhoogte = 1000; // maximum hoogte
$maxsize = 1024 * 10; // maximale groote ik nam 10 kb
$map = 'uploads/'; //  dan map waar de geuploaden dingen naar verdwijnen
?>



<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN"
"http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">

<html>
<head>
<title>Upload dingetje...</title>
<link href="opmaak.css" rel="stylesheet" type="text/css">
</head>
<body>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
<?php

$uri
= $_SERVER['REQUEST_URI'];

if(!ereg("admin", $uri) && !ereg("logout", $uri) && !ereg("del", $uri)){
    if(isset($_POST['upl'])) {
        echo '<br /><a href="upload.php">Nog eentje toevoegen</a><br /><br />';
        $r = ''; // komen error in
        
        
        
        if(in_array($_FILES['file']['type'] , $types['L'])){
            $file = explode( "." , $_FILES['file']['name'] );
            $type = array_pop($file); // de extensie uit de naam halen
            $naam = $file; // de naam zonder de extensie
            
            
            
            
            if( in_array( strtolower($type) , $types['S'] )){
                $naam = implode( "." , $naam );
                $stat = getimagesize($_FILES['file']['tmp_name']);
                $breedte = $stat[0];
                $hoogte = $stat[1];
                
                
    
    
                if($breedte < $maxbreedte && $hoogte < $maxhoogte){
                    $size = $_FILES['file']['size'];
                    
                    
                    
                    if($size < $maxsize){
                        
                        
                        
                        if( is_dir($map) ){
                            chmod($map, 0777);
                            
                            
    
                            if(move_uploaded_file($_FILES['file']['tmp_name'], $map . $_FILES['file']['name'])){
                                
                                echo 'Je afbeelding zou geupload zijn, <a href="'. $map . $_FILES['file']['name'] .'">Klik hier om hem te bekijken</a>';
    
    
        # hoopje errors
    
                            }else{
                                $r .= 'Je afbeelding kon om één of andere reden niet worden geupload.';
                            }
        
                        }
else{
                            $r .= 'de doel-map bestaat niet! Daar kun jij niets aan doen.';
                        }
    
                    }
else{
                        $r .= 'Je afbeelding is te groot, de maximale toegelate groote is: '. $maxsize .'  Bytes (= '. round( $maxsize/1024/1024, 3 ) .' Mb).';
                    }
    
                }
else{
                    $r .= 'Je afbeelding is te groot, de foto moet kleiner zijn dan: '. $maxbreedte .' x '. $maxhoogte .' pixels.';
                }
            
            }
else{
                $r .=  'De extensie is niet toegelaten. (real extension)';
            }
                        
        }
else{
            $r .=  'De extensie is niet toegelaten. (fake extension)';
        }

    
        # error indien hij er is, weergeven
        if(!empty($r)){
            echo $r;
        }
        
    }
else{
    
    ?>





<form method="post" enctype="multipart/form-data" name="upload">


<input type="file" class="input" name="file"><br><br>

<input type="submit" name="upl" value=" upload ">


</form>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
    
        }
    ?>

<br /><a href="?admin">Admin</a><br /><br />

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?

# als er de admin pagina gevraagt word...
}elseif(ereg("admin", $uri)){
    
    if($_SESSION['admin'] == "logi"){
?>


<br /><a href="?logout">Admin Log uit</a><br /><br />
<table style="border:1px solid #777777;width:300px;padding:5px;" cellspacing="0" cellpadding="0" border="0">

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<?
        if ($handle = opendir($map)) {
    
           while (false!=($file=readdir($handle))) {
               if($file != "." && $file != ".." && !ereg("php", $file)){
                   if(filesize($map . $file) > 1024){
                       $ext = ' Kb';
                       $size = round(filesize($map . $file) / 1024, 2 );
                   }
else{
                       $ext = ' Byte';
                       $size = filesize($map . $file);
                   }

                   echo '<tr>';
                       echo '<td class="b r c" style="width:40px;">';
                           echo '<a href="?del='. $file .'">[ X ]</a>';
                       echo '</td>';    
                       echo '<td class="b r" style="width:210px;text-indent:10px;">';
                           echo '<a href="'. $map . $file .'">'. $file .'</a>';
                       echo '</td>';
                          echo '<td class="b r c" style="width:100px;text-indent:10px;">';
                           echo $size . $ext;
                       echo '</td>';  
                   echo '</tr>';
               }
           }

   closedir($handle);
        }

?>


</table>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?
    }else{
        if(isset($_POST['subm'])){
            if($_POST['user'] == $adm['user'] && $_POST['pass'] == $adm['pass']){
                $_SESSION['admin'] = "logi";
                echo'<meta http-equiv="refresh" content="0; URL=?admin">';
            }
        }
else{
?>


<form method="post">
Gebruikersnaam admin: <input type="text" name="user" class="input" /><br />
Paswoord admin: <input type="password" name="pass" class="input" /><br />
<input type="submit" name="subm" value="log in" /><br />
</form>
<br /><a href="upload.php">Verlaat Admin</a><br /><br />

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?        }
    }
}
elseif(ereg("logout", $uri)){
    unset($_SESSION['admin']);
    session_destroy();
    echo'<meta http-equiv="refresh" content="0; URL=?admin">';
    
}
elseif(ereg("del", $uri)){
    if($_SESSION['admin'] == "logi"){
        if(isset($_GET['del']) && !empty($_GET['del'])){
            if(file_exists($map . $_GET['del'])){
                if($_GET['del'] != "." && $_GET['del'] != ".." && !ereg("php", $_GET['del'])){
                    unlink($map . $_GET['del']);
                    echo'<meta http-equiv="refresh" content="0; URL=?admin">';
                }
            }
        }
    }
}

?>

<div style="float:right;font-size:10px;">&copy; By CDNC voor SiMa</div>
</body>
</html>

opmaak.css


html, body {
font-size:12px;
color:#777777;
}
a:link, a:visited, a:active {
color:#777777;
font-family:Tahoma, Verdana, sans-serif;
font-size:12px;
text-decoration:underline;
}
a:hover {
text-decoration:none;
}
.input {
border:solid #777777;
border-width:1px 2px 2px 1px;
background:url();
font-family:courier;
width:300px;
}


En een gechmodde map naar 777, ik had al gezegd dat er admin bij zit, maar waar staat nou precies het wachtwoord en de inlog naam ?
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 12:01:49
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/09/2012 15:17:25
Quote Anchor link
En heb je al gekeken naar het script, als ik de eerste regels al lees kan ik je vraag zo beantwoorden ;)...

Chmod naar 777 kan ik zeer afraden, gebruik liever 755, want met chmod 777 zet je alle rechten open, en dat wil je NIET.

ereg() is ook depricated. Gebruik liever preg_amtch...
Gewijzigd op 13/09/2012 15:18:52 door - Ariën -
 
Robert r

robert r

13/09/2012 15:18:35
Quote Anchor link
Oke, dus als er ergens staat chmod naar 777, kan ik beter 755 doen ?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/09/2012 15:19:10
Quote Anchor link
Ja, en diegene die dat zegt even goed zijn oren wassen.
 
Robert r

robert r

13/09/2012 15:19:42
Quote Anchor link
Ohja je hebt gelyk, helemaal overheen gelezen maar toch bedankt !

Toevoeging op 13/09/2012 15:20:28:

- Aar - op 13/09/2012 15:19:10:
Ja, en diegene die dat zegt even goed zijn oren wassen.


ja dat komt wel goed hoor haha

Toevoeging op 13/09/2012 15:24:12:

En er staat ook overal zo slash onder, waar moet ik die weghalen ?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/09/2012 15:26:01
Quote Anchor link
Robert r op 13/09/2012 15:19:42:
En er staat ook overal zo slash onder, waar moet ik die weghalen ?


Welke bedoel je?
 
Robert r

robert r

13/09/2012 15:27:19
Quote Anchor link
Zo grijze / (http://berichtenbalk.woelmuis.nl/upload.php)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/09/2012 15:32:18
Quote Anchor link
Zou niet weten wat je bedoelt?
 
Robert r

robert r

13/09/2012 15:33:04
Quote Anchor link
Onder admin staat zo /
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/09/2012 15:35:08
Quote Anchor link
Zal wel een Woelmuis issue zijn.

Maar goed, die hosting is toch al jaren niet meer up-2-date, dus ik kan alleen maar aanraden om een betere hosting te zoeken.
 
Robert r

robert r

13/09/2012 15:37:32
Quote Anchor link
Aha, ja dat is het heb ik onder alles staan, zijn dr andere gratis dan ?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/09/2012 15:43:27
Quote Anchor link
000webhost en anders kost een betaalde hosting een schijntje.
 
Robert r

robert r

13/09/2012 15:44:28
Quote Anchor link
wat word dan je link ?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/09/2012 15:45:49
 
Robert r

robert r

13/09/2012 15:49:41
Quote Anchor link
http://robertjee.woelmuis.nl/upload.php

Wut, moet je dat eens zien

Toevoeging op 13/09/2012 15:50:30:

Oh, verkeerde script geupload xd

Toevoeging op 13/09/2012 16:03:29:

LOL, wie uploadde er http://robertjee.woelmuis.nl/uploads/biertje-003.png

Toevoeging op 13/09/2012 16:10:59:

IK heb een acc aangemaakt, hoe kan ik met fillezilla nu uploaden ?

Toevoeging op 13/09/2012 16:13:25:

Kben er al o/
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.