Upload Script Problemen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Durk Houtsma

durk Houtsma

09/09/2008 21:17:00
Quote Anchor link
Hallo,

Heb op internet een uploadscript gevonden, die ik al zocht.
Alleen zit ik met een paar bug(s)/fouten in dit script.
Zelf weet ik niet hoe ik ze moet oplossen, dus even een vraag hier. Heb al enkele fouten opgelost.

Fout 1:
Warning: move_uploaded_file(img/Ghostrider.jpg) [function.move-uploaded-file]: failed to open stream: Permission denied in /mnt/web1/52/68/51615568/htdocs/kbfotografie/beheerderspaneel/uploadje.php on line 63

Alle mappen heb ik naar 777 ge chmodded.

Regel 60-69:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?
    {
    
    //--- upload image naar $path
    move_uploaded_file($_FILES['userfile']['tmp_name'], $path . $_FILES['userfile']['name']);

    //--- transparante watermerk
    $watermerk = imagecreatefrompng($watermerkurl);
    $watermerk_width = imagesx($watermerk);
    $watermerk_height = imagesy($watermerk);
    imagecreatetruecolor($watermerk_width, $watermerk_height);

?>


$path:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
    $path
= './';
?>

Alles word geuploaded vanaf de map beheerderspaneel, die onder de rootmap/kbfotografie staat. Je kan in het script kiezen naar welke map je het hebben wilt. In dit geval 'img'
De desgewenste map img staat onder rootmap/kbfotografie


Er zijn nog wel meer fouten. Die vermeld ik straks nog wel, want net had ik al 1 fout opgelost, en waren gelijk 4 meldingen weg.
 
PHP hulp

PHP hulp

13/05/2024 22:12:10
 
Ivo K

Ivo K

09/09/2008 21:20:00
Quote Anchor link
denk dat dit duidelijk genoeg is ;)

http://w3schools.com/php/php_file_upload.asp
 
Durk Houtsma

durk Houtsma

09/09/2008 21:39:00
Quote Anchor link
Ik heb het zoals er vermeld word, werkt nog niet.
Misschien dat ik dan nog iets fout doe?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
Bestand: <input type="file" name="userfile" value="' . $file . '" />
?>


en

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?
<form action="' . $_SERVER['PHP_SELF'] . '" method="post" enctype="multipart/form-data">

?>


Totaal 14 errors. Het script schijnt wel gewoon te werken.



Ik ben nog lerende voor PHP, dus nog niet een 'prof'.

Het script komt vanaf hier:
http://www.phphulp.nl/php/scripts/2/638/
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door durk Houtsma
 
- SanThe -

- SanThe -

09/09/2008 21:46:00
Quote Anchor link
Is er wel een /tmp directory ingesteld? Kijk eens met phpinfo().
 
Bart Tuma

Bart Tuma

09/09/2008 21:47:00
Quote Anchor link
Welke schrijfrechten heeft de map ?
 
Durk Houtsma

durk Houtsma

09/09/2008 21:55:00
Quote Anchor link
De map heeft alle rechten, op 777 ge chmodded. Dit hebben alle bestanden/mappen in de map rootmap/kbfotografie

upload_tmp_dir no value no value

Hoe kan ik die tmp dir instellen?
Ik host bij Strato.nl
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door durk Houtsma
 
- SanThe -

- SanThe -

09/09/2008 22:02:00
Quote Anchor link
Even host mailen/bellen of ze dat willen instellen. Misschien is het ook mogelijk om met .htaccess jouw eigen tmp directory in te stellen. Dus gewoon een extra map in je web.
 
Durk Houtsma

durk Houtsma

09/09/2008 22:03:00
Quote Anchor link
Ik zal ze hier morgen over contacteren!
Alvast bedankt voor de hulp.
 
Durk Houtsma

durk Houtsma

10/09/2008 19:44:00
Quote Anchor link
Heb ze net gecontacteerd, en wat hun te zeggen hebben is:

"Wij raden u aan uw bestanden of afbeeldingen te uploaden via een FTP-Client. Het is helaas niet mogelijk om het via een .php script te doen."

Toen ik door begon te vragen, kreeg ik de volgende reactie:

"Ik weet niet hoe ik u hier mee verder kan helpen. Wij raden u aan uw bestanden of afbeeldingen te uploaden via een FTP-Client."

Hier heb ik dus geen zier aan, hoe kan ik het dan wel regelen?
Ik zal ze ook wel even mailen, misschien dat ze me daar meer kunnen uitleggen.
 
Sander Anoniem

Sander Anoniem

10/09/2008 21:24:00
Quote Anchor link
Een andere host uitzoeken :p
Want ze zullen het wel niet voor niks zeggen dat je alleen via FTP kan uploaden ;-)
 
Durk Houtsma

durk Houtsma

10/09/2008 21:42:00
Quote Anchor link
Ik zit bij Strato.nl .. En néé, ik stap niet over
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.