Upload zonder geselecteerde file

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Magento developer

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar een ontwikkelaar ter versterking van het huidige developers team. Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar ABAP

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving De kandidaat zal worden ingezet binnen een van de DevOps teams binnen SCI (Service Centrum Inburgering) voor het ontwerpen en bouwen in SAP ABAP van de binnen SCI gebruikte informatiesystemen. Voornaamste voorkomende werkzaamheden zijn het aanpassen van en bouwen van nieuwe programmatuur in ABAP (Objects), waarbij ook gebruikt wordt gemaakt van DDD (Domain Driven Design) en het opstellen/aanpassen van Functionele/Technische ontwerpen. Daarnaast moeten ook formulieren met SAP Smartforms worden aangepast. Verder speelt de overgang naar SAP4Hana en SAP CPI. Vanwege het veelvuldig gebruik van SAP PO is kennis hiervan een pré. Achtergrond opdracht Momenteel werken meerdere DevOps teams

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

As a Senior PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible and you choach other colleagues on the hard and soft skills. How do I become a Senior PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Qua type opdrachten is er echt een verscheidenheid aan afnemers, zo werken ze met grote multinationals, maar ook met startups. Zo kom je te werken in een gevarieerde omgeving en kan je ook schakelen tussen verschillende culturen. De projecten variëren van greenfield projecten tot langdurige ontwikkeltrajecten. Hier wordt alleen maar gewerkt met aan front end projecten. Daarom maakt het onze partner niet uit waar jij kennis van hebt, als je maar gedegen kennis hebt van Javascript frameworks, Unit testing en ook bekend bent met de scrum methodiek. Eisen Minimaal 4 jaar relevante werkervaring Kennen en ervaring van Javascript frameworks

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een uitdagende werkgever in omgeving Waalwijk zijn wij op zoek naar een enthousiaste softwareontwikkelaar met kennis of ervaring met C# en SQL. In een uitdagende rol als C#.NET Developer werk je samen met een enthousiast en informeel team aan het bouwen van maatwerk software voor variërende klanten. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je houdt je bezig met het ontwikkelen

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Back end developer Digital agency

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 20 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Software Developer

Functieomschrijving Voor een toffe opdrachtgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP Developer met affiniteit met Laravel. Je komt te werken bij een uitdagende opdrachtgever met supergave klanten in een specifieke branche. Als PHP ontwikkelaar ben je samen met een vooruitstrevende team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het vernieuwen van informatiesystemen voor een specifieke branche. Je ondersteunt complexe uitdagingen van klanten. Vervolgens breng je hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Affiniteit met Laravel is een pré. Om de klanten zo goed mogelijk te ondersteunen en snel in

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Functieomschrijving Voor een ambitieuze werkgever in regio Roosendaal zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET Developer. Als software programmeur ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Verder ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, dashboards en apps voor de eigen IOT-oplossingen; Testen en goedkeuren van de software; Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks,

Bekijk vacature »

SQL Developer

Functie omschrijving Altijd al willen werken bij een snelgroeiend bedrijf, actief in de logistieke sector? Dit is je kans! Ik ben op zoek naar een ervaren SQL Developer in de omgeving Tilburg. Dit bedrijf is gespecialiseerd in in de ontwikkeling van software en maatwerk oplossingen voor het automatiseren van logistieke processen. Klanten zijn o.a. BOL en andere grote distributiecentrums. Jouw taken worden vooral: Verantwoordelijk voor ontwikkelen van stored procedures, voor snelle afhandeling van data; Optimalisatie van de SQL query's en T-SQL query's; Jij gaat je bezig houden met ontwerpen, ontwikkelen en optimaliseren van de MS SQL Databases; In deze functie

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een PHP developer die affiniteit heeft met C++. Ben jij reeds afgestudeerd of heb je al een paar jaar ervaring? Lees snel verder en kijk of dit iets voor jou is! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij een team met 12 programmeurs. Jullie zijn verantwoordelijk voor het huidige platform van deze organisatie. Als team werken jullie in tweewekelijkse sprints en starten jullie iedere dag met een stand-up. Jij werkt samen met jouw team aan het uitbreiden van het huidige platform door middel van nieuwe features. Daarnaast zorg jij er samen met jouw team voor dat het platform veilig is en gebruiken jullie de nieuwste technieken om deze veiligheid te waarborgen. Zo maken jullie gebruik van C# .NET, .NET Core, React, Azure, Kubernetes, ASP.NET, MVC. Jij gaat aan het werk in

Bekijk vacature »
Donny Wie weet

Donny Wie weet

09/06/2012 14:38:00
Quote Anchor link
Hoi allemaal,

Zit al weer even een poosje te kloten... Ik heb een file upload tutorial gevolgd. Wat er niet instaat is hoe je ervoor kan zorgen dat je niet verplicht bent een afbeelding op te geven, en de "afbeelding naam" op no_image komt te staan, zodat er een standaard afbeelding weergeven wordt.

Kan iemand mij helpen?

Groeten
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
225
226
227
228
229
230
231
232
233
<?
 if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
        {

            
            if (!isset($_FILES['afbeelding']))
            {

                    
                // Array voor foutmelding
                $Bericht[] = 'U heeft geen foto geselecteerd!';
                
            }

            else
            {
            
                $Foto = $_FILES['afbeelding'];
                
                    switch ($Foto['error'])
                    {
                    
                        case
UPLOAD_ERR_OK:
                    
                            // Controle voor afbeeldings grote
                            if ($Foto['size'] > $MaxFotoSize)
                            {

                            
                                $Bericht[] = 'De foto is te groot. Hij mag niet groter zijn dan <b>' .$MaxFotoSize. '</b>';
                            
                            }


                            if(@!getimagesize($_FILES['afbeelding']['tmp_name']))
                            {


                                $Bericht[] = 'Deze foto heeft geen breedte of hoogte';

                            }

                        
                        break;
                        
                        case
UPLOAD_ERR_INI_SIZE:
                        
                            $Bericht[] = 'De foto is te groot.';
                        
                        break;
                        
                        case
UPLOAD_ERR_PARTIAL:
                        
                            $Bericht[] = 'Er is een fout opgetreden tijdens het uploaden';
                            
                        break;
                        
                        case
UPLOAD_ERR_NO_FILE:
                        
                            $Bericht[] = 'U heeft geen foto opgegeven om te uploaden';
                        
                        break;
                        
                        default:

                        
                            $Bericht[] = 'Er is een onbekende fout opgetreden';
                            
                        break;
                    
                    }
// Einde switch
                    
                    
                    if (empty($Bericht))
                    {

                        
                        if (!in_array($Foto['type'], $FotoMIME ))
                        {

                      
                            $Bericht[] = 'Deze extensie is niet toegestaan!';
                        
                        }


                        // Extensie controleren
                        if(!in_array(strtolower(strrchr($_FILES['afbeelding']['name'], '.')), $FotoExt))
                        {


                            $Bericht[] = ' Deze foto extentie is niet toegestaan';

                        }


                        // Already excist check
                        $FotoNaam = $UploadMap . $Foto['name'];
                        
                            if (file_exists($FotoNaam))
                            {

                          
                                $Bericht[] = 'Er bestaat al een foto met deze naam!';
                            
                            }

                            
                            if (!move_uploaded_file ($Foto['tmp_name'] , $FotoNaam))
                            {

                                                            
                            echo "Fout met de afbeelding. Kon deze niet toevoegen!";                                                                
                            }

                            
                
                            
    $Query_insert_photo =
                            "
                                INSERT INTO
                                    assortiment
                                (
                                     catid,
                                     artikel_naam,
                                     soort,
                                     land,
                                     normale_prijs,
                                     aanbiedings_prijs,                
                                     aanbieding,
                                     categorie,
                                     afbeelding,
                                     informatie
                                )
                                VALUES
                                (
                                    '"
.$Mysqli->real_escape_string ($_POST['catid']). "',
                                    '"
.$Mysqli->real_escape_string ($_POST['artikel_naam']). "',
                                    '"
.$Mysqli->real_escape_string ($_POST['soort']). "',
                                    '"
.$Mysqli->real_escape_string ($_POST['land']). "',
                                    '"
.$Mysqli->real_escape_string ($_POST['normale_prijs']). "',
                                    '"
.$Mysqli->real_escape_string ($_POST['aanbiedings_prijs']). "',
                                    '"
.$Mysqli->real_escape_string ($_POST['aanbieding']). "',
                                    '"
.$Mysqli->real_escape_string ($_POST['categorie']). "',
                                    '"
.$Mysqli->real_escape_string ($_FILES['afbeelding']['name']). "',
                                    '"
.$Mysqli->real_escape_string ($_POST['informatie']). "'
                                )
                            "
;
                            
                            
    if (!$Mysqli->query ($Query_insert_photo) )
    {

                                        
    $Bericht[] = 'Er is een fout getreden met het opslaan van de afbeelding in de database '. $Mysqli->error;
                                        
    }
else
{
    


                          
list ($Breedte, $Hoogte, $ImageType) = getimagesize ($FotoNaam);
                      
$ImageRatio = $Breedte / $Hoogte;
                              
    if ($ImageRatio > 1)
    {

                                        
        $TnBreedte = $ThumbSize;
        $TnHoogte = $ThumbSize / $ImageRatio;
                                        
    }

    else
    {
                                        
        $TnHoogte = $ThumbSize;
        $TnBreedte = $ThumbSize * $ImageRatio;
                                        
    }

                            
    $Thumb = imagecreatetruecolor ($TnBreedte, $TnHoogte);
                      
        switch ($ImageType)
        {
                                        
            case
IMAGETYPE_GIF:
                                            
                $Source = imagecreatefromgif ($FotoNaam);
                            
            break;
                                
            case
IMAGETYPE_JPEG:
                                            
                $Source = imagecreatefromjpeg ($FotoNaam);
                                            
            break;
                                            
            case
IMAGETYPE_PNG:
                                            
                $Source = imagecreatefrompng ($FotoNaam);
                                                
            break;
                                            
                                                            default:

                                            
                $Source = imagecreatefromgif ($FotoNaam);
                                            
            break;
                                            
        }

                      
        imagecopyresampled ($Thumb, $Source, 0, 0, 0, 0, $TnBreedte, $TnHoogte, $Breedte, $Hoogte);
        
        // Naam thumb                    
        $Thumbname = $UploadMap . './thumbnails/' . 'tn_' . $_FILES['afbeelding']['name'];
            
            switch ($ImageType)
            {
                                        
                case
IMAGETYPE_GIF:
                                            
                    imagegif ($Thumb, $Thumbname);
                                        
                break;
                                            
                case
IMAGETYPE_JPEG:
                                            
                    imagejpeg ($Thumb, $Thumbname, 100);
                                            
                break;
                                            
                case
IMAGETYPE_PNG:
                                            
                    imagepng ($Thumb, $Thumbname);
                                                
                break;
                                            
            }

                              
                $Bericht[]  = 'Uw foto is succesvol opgeslagen in het fotoalbum!';
                                    
            }
        }
    }
}


//Else afsluiten voor veldcontrole
}
                            
?>
Gewijzigd op 09/06/2012 14:38:13 door Donny Wie weet
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 07:05:48
 
- SanThe -

- SanThe -

09/06/2012 14:45:43
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
            if (!isset($_FILES['afbeelding']))
            {

                    
                // Array voor foutmelding
                $Bericht[] = 'U heeft geen foto geselecteerd!';
                
            }

?>


In dit stukje weet je toch al dat er geen foto is geselecteerd. Dan kan je hier verder mee lijkt mij.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

09/06/2012 15:00:02
Quote Anchor link
Sluit me aan bij SanThe.

Dus niet alleen kopiëren / plakken maar ook begrijpen waar je mee bezig bent ;-)
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

09/06/2012 20:56:44
Quote Anchor link
SanThe daar heb ik al mee zitten kloten... En daar kwam ik niet mee uit de voeten... Had dat gehele stuk weg gehaald en alles wat met "er is geen foto geselecteerd" weg gehaald... En nog kwam er niks uit
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

15/06/2012 12:07:36
Quote Anchor link
Ik heb het stukje van SanThe weg gehaald, en de } ook weg gehaald op het einde... Echter krijg ik nu Er is een onbekende fout opgetreden...
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

15/06/2012 18:30:26
Quote Anchor link
Als je het stukje van SanThe weghaalt en } aan het eind, dan mis je (toch) een } ??

Als je geen foto upload, zul je die foutmelding (uiteraard) krijgen.
 
B Polak

B Polak

15/06/2012 19:25:46
Quote Anchor link
Wanneer een afbeelding verplicht is, kun je toch gewoon jumpen?
Sla je over wat je over wilt slaan.

(!isset()) {
echo "error";
goto jumpout;
}

jumpout:
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

21/06/2012 16:14:06
Quote Anchor link
Had er wat moeite mee met de andere methodes, dus dacht een tijdelijke eromheen te zetten tot ik het wat beter kan (afbeeldingen uploaden)...

Ik heb de volgende code als mn checkbox leeg is, alleen er word niets in de database geplaats... Ik krijg ook geen enkele error... Iemand een idee?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php

  mysql_query("INSERT INTO assortiment SET
                                     catid,
                                     artikelnaam='"
.$_POST['artikel_naam']."',
                                     soort='"
.$_POST['soort']."',
                                     land='"
.$_POST['land']."',
                                     normale_prijs='"
.$_POST['normale_prijs']."',
                                     aanbiedings_prijs='"
.$_POST['aanbiedings_prijs']."',    
                                     geldig_van='"
.$_POST['geldig_van']."',
                                     geldig_tot='"
.$_POST['geldig_tot']."',            
                                     aanbieding='"
.$_POST['aanbieding']."',
                                     categorie='"
.$_POST['categorie']."',
                                     afbeelding='"
.$no_image_name."',
                                     informatie='"
.$_POST['informatie']."'
                                     "
);

?>
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

21/06/2012 16:28:18
Quote Anchor link
Wat krijg je te zien als je de query echoot?
Klopt dat met wat je verwacht?
Wat als je die ge-echoode query direct in phpadmin test?
Query is overigens lek!
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

21/06/2012 17:38:27
Quote Anchor link
Hoezo iS de query lek?
 
Bas IJzelendoorn

Bas IJzelendoorn

21/06/2012 17:50:31
Quote Anchor link
Je escaped je input niet met: mysql_real_escape_string() daardoor kan je mysql infjections krijgen.

Edit:

dit gaat dan om je:

mysql_real_escape_string($_POST['']);
Gewijzigd op 21/06/2012 17:53:30 door Bas IJzelendoorn
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.