uploaden foto naar map mislukt

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Edward dietrich

edward dietrich

19/03/2007 20:06:00
Quote Anchor link
onderstaand het php gedeelte van een pagina die lidgegevens is een database plaatst, (werkt perfect) maar waar men ook een foto naar een speciale map kan uploaden.
(foto ktijgt een aparte naam $fotonaam waarmee hij opgeslagen dient te worden.
maar helaas ik krijg het niet voor elkaar en geest steeds een error dat hij opslaan is mislukt.
misschien is er iemand die mij kan helpen.
ik ben pas een beginner en heb deze pagina samengesteld van verschillende voorbeelden.

ivm onderstaande reactie heb ik dus het merendeel van de teksten weggehaald.
maar het tussen de lijnen van de routeine uploaden is in tact.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
<?php

       if ($_POST['submit'])
    {

        $foto = htmlentities($_POST['foto']); // hier krijgt $foto de komplete gegevens van het plaatje b.v. H:/plaatjes/jan.jpg

        $teksta = substr($foto, -4, 4) ; // hier kijgt $teksta de extentie van het plaatje < .jpg <

     }

 

        // maak een random key aan voor foto
       $foto_key = random_pass(10, 1);
        if (strlen($foto_key) == 9)
            $foto_key = $foto_key . "G";
        elseif (strlen($foto_key) == 8)
            $foto_key = $foto_key . "Ez";
        $fotonaam = ($foto_key.$teksta); // hier wordt de nieuwe naam voor het plaatje aangemaakt  b.v.> Xcd5fdy6BG.jpg <

 
//----------------------------------------------------------------
    //foto uploaden

if(!empty($_POST)){
$locatie="http://www.dietrich.nl/golfpartner/foto/"; //of een andere map, vergeet niet de w-rechten
   if(is_uploaded_file($_FILES['foto']['tmp_name']))

      {


           //controleer grootte deze hem ik even uitgeschakeld
        //if($_FILES['foto']['size']>15000)
        //           { //bepaal zelf de max. grootte in bytes
        //           echo "Het bestand is te groot";
        //           exit;
         //          }

        //controleer extensie, voeg maar andere toe

        if(!eregi("((.gif|.jpg)$)", $_FILES['foto']['name']))
                   {

                   echo "het bestand is niet van het juiste type";
                   exit;
                   }



        if(!move_uploaded_file($_FILES['foto']['tmp_name'],
                               $locatie.$fotonaam))
                  {

                  echo" het bestand kan niet worden verplaatst";
                  exit;
                  }


                  echo "Uw bestand ".$_FILES['foto']['name']." is geupload";
   }


   else
   {
                  echo "Uw bestand ". $locatie.$fotonaam." is mislukt";
   }


}

else{

}

//----------------------------------------------------------------



 
        // begin form

       echo "<form method=\"post\" action=\"" . $_SERVER['PHP_SELF'] . "\">";

 

        }


        echo "</table>";
    echo "<P ALIGN=center>";
    echo "<STRONG><FONT FACE=\"Comic Sans MS\" COLOR=\"#800000\" SIZE=\"4\">";

                    echo "<P ALIGN=center>";
        echo "Hier kunt u een foto met extentie GIF of JPG naar de database uploaden.<br>";
        echo "<input type=\"file\" name=\"foto\"><p>";


 
                            echo "<P ALIGN=center>";
        echo "<input type=\"submit\" name=\"submit\" value=\"versturen\">";

        // sluit form
        echo "</form>";
   //}

    echo "</body></html>";
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Edward dietrich
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 03:02:12
 
Jens V

Jens V

19/03/2007 20:29:00
Quote Anchor link
OFFTOPIC
Ik denk niet dat je veel antwoorden zal hebben op je vraag...

Een code van 421 lijnen gaan we niet snel voor jouw even verbeteren hoor!

Mvg Jens
 
Edward dietrich

edward dietrich

19/03/2007 20:52:00
Quote Anchor link
Sorry, dit is de eerste keer dat ik hier wat vraag.
ik dacht dat het beste was de gehele php gedeelte te plaatsen,

maar misschien dat u dan eens naar het volgende gedeelte kan kijken
(misschien in samenhang met bovenstaande.)


het gehele script werkt behalve het upload gedeelte.
en volgens mij blijft de $_FILES['foto'] leeg.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
<?php
//----------------------------------------------------------------
    //foto uploaden

if(!empty($_POST)){
$locatie="http://www.dietrich.nl/golfpartner/foto/"; //of een andere map, vergeet niet de w-rechten
   if(is_uploaded_file($_FILES['foto']['tmp_name']))

      {


           //controleer grootte
        //if($_FILES['foto']['size']>15000)
        //           { //bepaal zelf de max. grootte in bytes
        //           echo "Het bestand is te groot";
        //           exit;
         //          }

        //controleer extensie, voeg maar andere toe

        if(!eregi("((.gif|.jpg)$)", $_FILES['foto']['name']))
                   {

                   echo "het bestand is niet van het juiste type";
                   exit;
                   }



        if(!move_uploaded_file($_FILES['foto']['tmp_name'],
                               $locatie.$fotonaam))
                  {

                  echo" het bestand kan niet worden verplaatst";
                  exit;
                  }


                  echo "Uw bestand ".$_FILES['foto']['name']." is geupload";
   }


   else
   {
                  echo "Uw bestand ". $locatie.$fotonaam." is mislukt";
   }


}

else{

}

//----------------------------------------------------------------
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door edward dietrich
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.