Uploaden naar beveiligde omgeving

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

George van Baasbank

George van Baasbank

01/08/2011 11:34:02
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Nu het uploaden m.b.v. move_uploaded_file mij uitstekend afgaat, kom ik voor de volgende "uitdaging":

Ik wil de map(directory) op de website gaan beveiligen met een username en een wachtwoord. Nu rijzen bij mij de volgende vragen:

1. Hoe verwerk ik deze twee parameters in de uploaded-instructie?
2. Hoe kan ik de bestanden downloaden m.b.v. deze twee parameters?

Wie kan mij op weg helpen?


George
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 10:58:07
 
- SanThe -

- SanThe -

01/08/2011 12:15:29
Quote Anchor link
Wil je nou de directory beveiligen of wil je het uploaden beveiligen?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/08/2011 12:40:36
Quote Anchor link
Dont matter. Uploaden Gaat via het filesytem en niet via de webserver. Dus .htaccess wordt genegeerd.
 
George van Baasbank

George van Baasbank

01/08/2011 13:06:36
Quote Anchor link
Ik wil de map/directorey beveiligen. Dus lijkt het mij noodzakelijk dat beide gegevens meegaan in de upload en ook bij de download
 
Chris -

Chris -

01/08/2011 13:29:28
Quote Anchor link
Het uploaden gaat via de server zelf. Dus, daar hoef je geen login te doen. Om hem uit te lezen moet je dan je gebruikersnaam/wachtwoord invoeren.

Zo is jouw huidige opzet.
 
George van Baasbank

George van Baasbank

01/08/2011 13:58:24
Quote Anchor link
Ja dat klopt.

Ik gebruik de volgende code om het bestand te downloaden. Hoe maak ik daar nu een instructie van om het wachtwoord en gebruikersnaam toe te voegen?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
                    setlocale(LC_TIME,'nl_NL','nld_nld');
                    $cX=$row['publicatiedatum'];
                    $dDatum=strftime("d-m-Y",$cX);
                    $cDoc="../h7521j8ps6509687as23q/".$row['file'];
                    ?>

                    <td width="200px" bgcolor="#E2E2E2" class="tabelinhoud"><a href="<?php echo $cDoc; ?>"><?php echo $row['documentnaam']; ?></a></td>
                    <td width="200px" bgcolor="#E2E2E2" class="tabelinhoud"><?php echo $row['auteur']; ?></td>
                    <td width="200px" bgcolor="#E2E2E2" class="tabelinhoud"><?php echo $row['omschrijving']; ?></td>
                    <td width="200px" bgcolor="#E2E2E2" class="tabelinhoud"><?php echo $cX; ?></td>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/08/2011 14:32:27
Quote Anchor link
Als dit allemaal via de server zelf gaat en niet via http-requests dan staat het inloggen er volkomen buiten.
 
The Force

The Force

01/08/2011 15:50:12
Quote Anchor link
Heb je überhaupt al geprobeerd of het werkt zonder dat je een inlognaam en wachtwoord in hoeft te voeren? Wat Aar zegt klopt namelijk, zolang je op je server werkt heb je niets te maken met de htaccess.
 
George van Baasbank

George van Baasbank

01/08/2011 16:19:02
Quote Anchor link
De doelstelling is dat de op de site geplaatste bestanden niet zichtbaar zijn/worden voor Google enz.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/08/2011 16:36:01
Quote Anchor link
Prima, niks dus om je zorgen over te maken. Probeer maar...
 
Chris -

Chris -

01/08/2011 16:43:27
Quote Anchor link
Exact wat ik al eerder heb verteld dus.
 
George van Baasbank

George van Baasbank

01/08/2011 16:55:05
Quote Anchor link
De gebruiker weet natuurlijk niks van een wachtwoord en username. Dat wil ik in de instructie meegeven.
 
The Force

The Force

01/08/2011 17:16:34
Quote Anchor link
Oké.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/08/2011 17:30:08
Quote Anchor link
George van Baasbank op 01/08/2011 16:55:05:
De gebruiker weet natuurlijk niks van een wachtwoord en username. Dat wil ik in de instructie meegeven.
En dat hoeft niet................
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.