Uploader aanpassen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior PHP (Laravel) Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Laravel Developer! Sta je aan het begin van je carrière en ben je op zoek naar een leuke baan? Lees dan verder! Voor een softwarebedrijf in omgeving van Schiphol zijn wij op zoek naar een ervaren PHP (Laravel) Developer. Je gaat je bezighouden met het ontwikkelen van innovatieve bedrijfsapplicaties. Samen met het team, bestaande uit designers en developers, maak je mooie oplossingen voor bedrijven in diverse branches. Je zorgt dat de opgeleverde websites perfect werken en de klant meer dan tevreden is. Je kunt rekenen op een afwisselende baan met leuke

Bekijk vacature »

Consultant Low Code Developer

Functie omschrijving Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Voor een mooie opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten. Onderdelen functie Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan Mendix of Betty Blocks. Je bent verantwoordelijk voor

Bekijk vacature »

Senior Java Developer

Als Senior Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

Hands-on Solution Architect / Software Architect (

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Solution Architect / Software Architect op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je werkt samen met gedreven DevOps teams, bestaande uit frontend, backend en middleware developers, testers, UX-designers. Samen met de teams ben je continu op zoek naar de beste oplossingen voor onze klanten. Als Solution Architect onderzoek

Bekijk vacature »

Java Developer / Sociaal domein

Dit ga je doen Nieuwbouw en doorontwikkeling; Beheer en wanneer nodig onderhoud; Bijdrage leveren in het functioneel- en technisch ontwerptraject; Analyseren van productie verstoringen; Meedenken over vernieuwingen en verbeteringen. Hier ga je werken De organisatie waar jij komt te werken focust zich op software development met een maatschappelijk tintje. De afdeling software ontwikkeling bestaat uit vijf verschillende scrum teams, met allen hun eigen focus gebied. Zo zijn er een aantal teams die zich focussen op specifieke applicaties, maar is er ook een team gericht op projecten. Binnen de organisatie staat innovatie en kwaliteit voorop. Een aantal applicaties draait nog op

Bekijk vacature »

Junior Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Samenwerken in een team van 10 collega's; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als startende IT-professional kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven.

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Core developer wordt jij onderdeel van ons team met drie breed ontwikkelde software engineers en een flexibele schil met zes ervaren freelancers. Jij gaat mee in de visie van onze organisatie om als IoT partner in deze branche specifieke markt “het” platform te blijven innoveren en deze ook steeds slimmer te maken. Wij hopen dan ook zeker dit in de toekomst te kunnen realiseren met bijvoorbeeld Artificial Intelligence. De architectuur van ons platform is opgemaakt uit een deel eigen protocol, een interface laag en een laag welke de protocollen van derde partijen vertaald naar het eigen

Bekijk vacature »

Freelance Fullstack Java Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar ervaren Fullstack JAVA Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid hebben

Bekijk vacature »

Lasrobot Programmeur

Over de functie Off-line programma’s maken die het beste resultaat bij de lasrobot mogelijk maken De programma’s met behulp van teach verder optimaliseren Proactief meedenken over oplossingen en over de juiste invulling van lasmallen Het lasrobotproces zoveel mogelijk optimaliseren Over het bedrijf Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de engineering, productie en assemblage van samengestelde plaatwerkproducten en monodelen uit metaal. Onze klant werkt samen met het team aan de mooiste producten van de toekomst. Binnen dit bedrijf staat een sterk team van specialisten op het gebied van industrial design, mechanical engineering, in-house prototyping en all-round projectmanagement. Met daarbij uiteenlopende kennis in

Bekijk vacature »

Teamlead PHP Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de buurt van Middelburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde teamlead PHP developer met affiniteit met Symfony/Laravel. Een enthousiast persoon die het ontwikkelteam komt versterken met het aanpakken van uitdagende projecten. Ben jij op zoek naar een uitdaging waar je de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen en je eigen IT-team aan te sturen? Lees dan snel verder! Die ga je doen: Bijdragen aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de PHP based applicaties; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

Als Senior PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn en coach je andere developers op de hard en soft skills. Wat doe je als Senior PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Applicatieontwikkelaar

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 6 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Hybride. Kantoordagen in Utrecht, incidenteel in Apeldoorn Functieomschrijving: De afdeling IV – Generieke Voorzieningen – Interactie Online is onderdeel van de keten Interactie. De missie van de keten is: “het faciliteren van de interactie met alle burgers, bedrijven en hun vertegenwoordigers om hen in staat te stellen aan hun fiscale verplichtingen te voldoen en aanspraak te maken op hun rechten.” De afdeling Interactie Online heeft een belangrijke bijdrage binnen deze keten. Dit door het ontwikkelen

Bekijk vacature »

Machine Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Machine Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Machine Software Developer ben je verantwoordelijk voor: - Je ontwerpt, ontwikkelt en debugt software voor machinebesturingssystemen en complexe landbouwmachines; - Je stelt gebruikersinterfaces op (cabinedisplays); - Op termijn ga je softwareprojecten leiden voor specifieke machines; - Inclusief planning, documentatie en validatie; - Om specificaties te verifiëren

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Dit ga je doen Door ontwikkelen van het online platform Deel uitmaken van verschillende ontwikkelteams Meedenken over UI/UX vraagstukken Uitdragen van Front-end binnen de organisatie Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de omgeving van Amsterdam, is een grote onderwijs instelling met meerdere vestigingen en een groot aantal studenten. Zo telt deze organisatie +/- 35.000 gebruikers. Bij deze organisatie staat jouw ontwikkeling centraal en is er veel ruimte voor eigen initiatieven. In samenwerking met jouw team ga jij de online omgeving verder ontwikkelen. In de rol van Front end Developer zal jij 50% van jouw tijd werken in het

Bekijk vacature »
Patrick Vaarkamp

Patrick Vaarkamp

09/12/2011 23:31:23
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb hier een script dat bijna alles goed wat ik wil. Hij upload de afbeelding en zet deze in de database. Jammergenoeg bewaard die alleen een verkleinde (thumb) versie van de foto. Ik wil zowel het origineel ook bewaren.

Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
<?php
    session_start();
    include("config.php");
    header ('Content-type: text/html; charset=UTF-8');
    ini_set ('display_errors', 1);
    error_reporting (E_ALL);
    $config = array (
        'title' => 'Rene Smurfs Kerstbomen Uploader',
        'form_action' => $_SERVER['REQUEST_URI'],
        'form_accept_charset' => 'UTF8',
        'required_fields' => array (),
        'allowed_extensions' => array ('jpg'),
        'max_file_size' => 2000,
        'errs' => array (),
        'msgs' => array ()
        );
    function
resize ($path, $dst_w) {
        list ($src_w, $src_h) = getimagesize ($path);
        if ($dst_w < $src_w) {
            $ratio = $dst_w / $src_w;
            $dst_h = ceil ($ratio * $src_h);
            $src = imagecreatefromjpeg ($path);
            $dst = imagecreatetruecolor ($dst_w, $dst_h);
            imagecopyresampled ($dst, $src, 0, 0, 0, 0, $dst_w, $dst_h, $src_w, $src_h);
            imagejpeg ($dst, $path, 80);
            imagedestroy ($src);
            imagedestroy ($dst);
        }
    }

        
    if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
        // upload afhandelen
        $root = $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'];
        $dir = '/testupload2/thumbs/';
        if ($_FILES['userfile']['error'] != UPLOAD_ERR_NO_FILE) {
            try {
                switch ($_FILES['userfile']['error']) {
                    case
UPLOAD_ERR_INI_SIZE:
                        throw new Exception ('De grootte van het bestand is groter dan de in <strong>php.ini</strong> ingestelde waarde voor upload_max_filesize.');
                        break;
                    case
UPLOAD_ERR_FORM_SIZE:
                    throw new Exception ('De grootte van het bestand is groter dan de in HTML gegeven <strong>MAX_FILE_SIZE</strong>.');
                        break;
                    case
UPLOAD_ERR_PARTIAL:
                        throw new Exception ('Het bestand is maar <strong>gedeeltelijk</strong> geupload.');
                        break;
                }

                if (!is_uploaded_file ($_FILES['userfile']['tmp_name'])) {
                    throw new Exception ('Fout bij is_uploaded_file ()');
                }

                $pieces = explode ('.', $_FILES['userfile']['name']);
                $extension = end ($pieces);
                $extension = strtolower ($extension);
                if (!in_array ($extension, $config['allowed_extensions'])) {
                    throw new Exception ('De extensie <strong>' . $extension . ': </strong> is niet toegestaan. Alleen ' . implode (' | ', $config['allowed_extensions']));
                }

                if ($_FILES['userfile']['size'] > ($config['max_file_size'] * 1024)) {
                    throw new Exception ('Maximaal ' . $config['max_file_size'] . ' KB');
                }

                $new_name = preg_replace ('/[^0-9a-zA-Z\.]/', '', $_FILES['userfile']['name']);
                /*
                if (file_exists ($root . $dir . $new_name)) {
                    throw new Exception ('Het bestand <strong>' . $new_name . '</strong> bestaat al. Geef het bestand dat u uploadt een andere naam');
                }
                */

                if (!move_uploaded_file ($_FILES['userfile']['tmp_name'], $root . $dir . $new_name)) {
                    throw new Exception ('Fout bij move_uploaded_file ()');
                }

                if (!chmod ($root . $dir . $new_name, 0644)) {
                    throw new Exception ('Fout bij chmod');
                }

                resize ($root . $dir . $new_name, 140);
            }

            catch (Exception $e) {
                array_push ($config['errs'], $e->getMessage ());
            }
        }

        
        // naar database
        // memberID opvragen en controleren

    $omschrijving = $_POST['naam'];
    // voeg de locatie + omschrijving van de afbeelding toe in de database
    $afbeelding = "thumbs/" . $new_name;
    $query = "INSERT INTO memberpic (omschrijving, afbeelding) VALUES ('$omschrijving','$afbeelding')";    
    if(!mysql_db_query($dbname,$query)) die(mysql_error());        
        echo " Bedankt $omschrijving! uw kerstbomenfoto is geupload.<br>";                    
        
    }

        
?>


<body>
<div id="container">
<div id="header">
<h1>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $config['title']; ?>
</h1>
</div>

<div id="content">
<h3>Image uploaden en resizen</h3>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
                    if (!empty ($config['errs'])) {
                        echo '<h2>Fouten:</h2>';
                        echo '<ol class="errs">';
                        foreach ($config['errs'] as $err) {
                            echo '<li>' . $err . '</li>';
                        }

                        echo '</ol>';
                    }

                    if (!empty ($config['msgs'])) {
                        echo '<h2>Meldingen:</h2>';
                        echo '<ol class="msgs">';
                        foreach ($config['msgs'] as $err) {
                            echo '<li>' . $err . '</li>';
                        }

                        echo '</ol>';
                    }

                ?>


Is dat makkelijk in te bouwen? :-)
Gewijzigd op 10/12/2011 13:10:07 door Patrick Vaarkamp
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 13:20:41
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/12/2011 23:42:02
Quote Anchor link
Ja hoor. Kan je allereerst even de niet relevante code wegknippen?
 
Patrick Vaarkamp

Patrick Vaarkamp

10/12/2011 13:10:23
Quote Anchor link
Zo goed? :-)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/12/2011 17:16:44
Quote Anchor link
Laat resize() een andere bestandnaam meegeven.

Nu upload je je bestand in de normale grootte, en daarna haal je de resize-functie eroverheen zodat deze geresized wordt.
 
Patrick Vaarkamp

Patrick Vaarkamp

11/12/2011 22:34:51
Quote Anchor link
Mmm ja, sorry maar hier kan ik niks mee. Zou jij het ook voor me in orde kunnen maken? :-)
 
- SanThe -

- SanThe -

11/12/2011 22:45:12
Quote Anchor link
Regel 72 is de oorzaak.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/12/2011 10:09:37
Quote Anchor link
En kijk daar eens naar: imagejpeg()

Even in die functie een andere bestandsnaam meegeven (met bijv, de achtervoegsel: "_thumb". En je bent er al.
 
Patrick Vaarkamp

Patrick Vaarkamp

12/12/2011 18:27:32
Quote Anchor link
Die achtervoegsel is niet zo zeer nodig. De thumbs moeten namelijk in een aparte map genaamd "thumbs" ;)

Dat doet die nu ook al. Alleen het originele formaat moet dus in de root komen (iniedergeval in dezelfde map als waar het php bestand zich in bevind).
Gewijzigd op 12/12/2011 18:28:29 door Patrick Vaarkamp
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/12/2011 18:29:03
Quote Anchor link
Dan moet je het pad even aanpassen, dat hij een andere map gebruikt.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.